Απόδραση από το «Μαρτινέγκο»

Απόδραση από το «Μαρτινέγκο»Η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από καλή έως πολύ καλή για τους «πράσινους», από τη στιγμή που οι παίκτες του Κώστα Ταράση, επικράτησαν 2-1 του Ολυμπιακού. Το θετικό είναι ότι η νίκη ήρθε εύκολα (παρά το σκορ), χωρίς η ομάδα να αποδώσει αυτά που μπορεί. Ο φετινός μαραθώνιος για τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» συνεχίζεται σήμερα από το γήπεδο του Μαρτινέγκο, όπου και θα βρουν απέναντί τους τον Εργοτέλη, που στη δική του πρεμιέρα είχε έρθει ισόπαλος 1-1 με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 11, με διαιτητή τον Καπετανάκη και βοηθούς τους Γρηγοράκη και Συριγωνάκη και οι τρεις από το σύνδεσμο του Ηρακλείου.

Πολλά τα προβλήματα για τους «πράσινους»

Δυστυχώς για τον τεχνικό του «τριφυλλιού», Κώστα Ταράση, τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς υπάρχουν πολλές και σημαντικές απουσίες. Αρχικά θα λείψουν λόγω υποχρεώσεών τους με την Εθνική Παίδων οι Παντίδος και Φέτσης. Εκτός όμως των διεθνών, στο σημερινό παιχνίδι δεν θα δώσουν το παρών και οι Ντάρλας, Τσίτσης και Μπουτζίκος, που συνεχίζουν τα αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε στις 18:00 στην Κρήτη. Το σημερινό εγερτήριο είναι προγραμματισμένο στις 07:00, ενώ οι παίκτες θα αναχωρήσουν για το «Μαρτινέγκο» στις 09:00. Ο έμπειρος προπονητής πήρε μαζί τους: Παυλόπουλο, Κυριακάκο (παίζει για Τζορμπατζίδη), Νταντάμη, Αλβανό, Σαμουράκη, Σάμιο, Λαγό, Φελέκη, Τσιφλίδη, Κάρδαρη, Μιχαλόλια (παίζει για Νικόλα Κονδύλη), αυτοί είναι και οι πιθανοί ένδεκα που θα ξεκινήσουν στον αγώνα, ενώ την αποστολή συμπληρώνουν και οι Λέτρος, Ταμπάκης, Νικολέτος, Κατσίκης, Βλάχος.

Απουσία από την προπόνηση, λόγω σχολείου…

Στα της προετοιμασίας, χθες δεν πραγματοποιήθηκε προπόνηση, καθώς οι παίκτες είχαν σχολικές υποχρεώσεις και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα, που λόγω της αναχώρησης, έπρεπε να γίνει πιο νωρίς.

Κίνδυνος για παίκτες από το γήπεδο

Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος η διοργανώτρια αρχή είχε τονίσει επανειλημμένως ότι οι αναμετρήσεις του Πρωταθλήματος Νέων, θα διεξάγονταν σε κανονικό γήπεδο και όχι σε πλαστικό χλοοτάπητα. Δυστυχώς, με το που φτάσαμε στη δεύτερη αγωνιστική (και πολύ άργησε), οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη γι’ αυτό το πρωτάθλημα, αναγκάζουν μικρά παιδιά, να παίζουν σε γήπεδα όπου ελλοχεύει κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ξεχωρίζει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Εκτός από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, που ανοίγει την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν ακόμα τρία παιχνίδια. Αύριο θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια τριπλέτα αγώνων με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Ηρακλή να κλέβει την παράσταση. Το ματς  Ολυμπιακός-ΟΦΗ θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου.

Η δεύτερη αγωνιστική
Σήμερα
11:00 Εργοτέλης- Παναθηναϊκός (Μαρτινέγκο)
11:30 Skoda Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης (Αθλητικό κέντρο ΠΑΕ Skoda Ξάνθη)
17:00 ΑΕΚ-Ατρόμητος (Στάδιο Γλυκών Νερών)
17:00 Πανιώνιος-Λεβαδειακός (Δημοτικό γήπεδο Κερατέας)
Κυριακή
11:00 Απόλλων Καλαμαριάς-Άρης (Μ.Γ.Σ Απόλλων Καλαμαριάς)
14:00 Λάρισα – Βέροια (Γήπεδο Δένδρων)
16:30 ΠΑΟΚ-Ηρακλής (Αθλητικές εγκαταστάσεις ΠΑΟΚ)
13/10
Ολυμπιακός-ΟΦΗ

Η προηγούμενη αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1
Ηρακλής-Εργοτέλης 1-1
Αστέρας Τρίπολης-Λάρισας 1-2
Ατρόμητος-Λεβαδειακός 3-1
Άρης-Πανιώνιος 1-0
Βέροια-ΑΕΚ 0-1
ΟΦΗ-Απόλλων Καλαμαριάς 2-1
Skoda Ξάνθη-ΠΑΟΚ   1-1

Βαθμολογία (1 αγωνιστική)
Παναθηναϊκός                              3
Άρης                                             3
Ατρόμητος                                    3
Λάρισα                                         3
ΟΦΗ                                            3
ΑΕΚ                                            3
Εργοτέλης                                   1
Ηρακλής                                     1
ΠΑΟΚ                                        1
Skoda Ξάνθη                            1
Απόλλων Καλαμαριάς               0
Αστέρας Τρίπολης                     0
Βέροια                                        0
Λεβαδειακός                               0
Πανιώνιος                                   0
Ολυμπιακός                                 0

Έφηβοι: Πρεμιέρα στις 11:00 κόντρα στην «Μπάρτσα»

Με μόνο στόχο να ξεκινήσουν με το δεξί τις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις θα παραταχθούν σήμερα οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άγιο Δημήτριο στις εγκαταστάσεις της Παιανίας στις 11:00 στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» του Βαγγέλη Σάμιου, που  περίμεναν όλη την εβδομάδα τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, θέλουν όσο τίποτα άλλο να επιβληθούν επί της «Μπάρτσα», δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις τους για τη συνέχεια της σεζόν.

Άλλωστε, στο ποδόσφαιρο και ειδικά σε αυτές τις ηλικίες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ψυχολογία και μια ενδεχόμενη νίκη του «τριφυλλιού» το πρωί θα δώσει μεγάλη ώθηση στους πιτσιρικάδες. Από κει και πέρα, και όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Σάμιος δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μαρ