Έδωσαν απαντήσεις και στην πισίνα

Επιμέλεια: Φώτης Μπούρας

Έδωσαν απαντήσεις και στην πισίναΗ πορεία του Παναθηναϊκού κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και κάθε κατεστημένο συνεχίζεται ακάθεκτη και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει. Οι «πράσινοι» για μία ακόμα φορά φέτος έδειξαν ότι πάνω απ’ όλα έχουν τεράστια ψυχή (ακόμα και ο τραυματίας Φάνης Κουντουδιός δεν μπορούσε να απουσιάσει από το ραντεβού, σημειώνοντας μάλιστα δύο τέρματα), πραγματοποιώντας ένα ακόμα βήμα για το θαύμα. Την είσοδο στην εξάδα. Έναν στόχο που το Παλαιό Φάληρο δεν μπορούσε να του το στερήσει.

Ακόμα και με την εύνοια της διαιτησίας. Το τελικό 9-8 μάλιστα περισσότερο αδικεί τους παίκτες του «τριφυλλιού». Πολλά είχαν ειπωθεί πριν από την έναρξη του αγώνα. Για απροπόνητους πολίστες, για «κάτι κουρασμένα παλικάρια», για υπέρβαρους αθλητές, για απλήρωτα ρετάλια για, για, για… Όλα αυτά όμως δεν λύγισαν τους παίκτες του Μάκη Λυκούδη. Αντίθετα έγιναν τα όπλα τους μέσα στην πισίνα και έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις.

Αν και έχουν κάνει προετοιμασία μόλις 15 ημερών, ακόμα κι αν έχασαν από το δεύτερο οκτάλεπτο τον Μάκη Γεωργαρά με τρεις αποβολές, ακόμα και αν «μάτωναν» για να κερδίσουν μία αποβολή, την ώρα που οι αντίπαλοί τους τις κέρδιζαν με περίσσια ευκολία. Τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Με τον Μίλαν Γιάντσιτς σε αρκετά σημεία να κατεβάζει τα ρολά, αποκρούοντας μάλιστα τρία πέναλτι, αλλά και με μπόλικο ρίσκο (οι «πράσινοι» δεν δίστασαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο στην άμυνα αφήνοντας τον Μπιτσάκο ελεύθερο στην αντίπαλη εστία και όχι μόνο «έβγαλαν» την άμυνα αλλά σημείωσαν και γκολ»), δεν μπορούσε να χαθεί το πολυπόθητο διπλό.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, αποκτώντας από την αρχή τον έλεγχο του σκορ και κατάφεραν να προηγηθούν με 4-2 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, στην συνέχεια όμως έλειψε το καθαρό μυαλό στην επίθεση, με αποτέλεσμα το Παλαιό Φάληρο να περάσει για πρώτη φορά στο σκορ με 6-5 λίγο πριν την λήξη του τρίτου οκταλέπτου. Σε εκείνο το σημείο όμως μίλησε η καρδιά και οι «πράσινοι» με ένα σερί τεσσάρων τερμάτων μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τα τελευταία λεπτά.

Ακόμα και οι αλχημείες των δύο διαιτητών, οι οποίοι στα τελευταία 34’’ αρχικά χάρισαν την μπάλα στους γηπεδούχους (ο Βαγγέλης Βλάχος ζήτησε τάιμ άουτ την ώρα που η μπάλα είχε χαθεί) και εν συνεχεία απέβαλαν τον Φάνη Κουντουδιό, δεν μπορούσαν να αλλάξουν την προδιαγεγραμμένη νίκη του «τριφυλλιού».

Μπιτσάκος: «Στόχος μας τα play off»
Το τέλος του αγώνα βρήκε τους «πράσινους» μία αγκαλιά, να πανηγυρίζουν την σπουδαία νίκη επί του Παλαιού Φαλήρου, που τους διατήρησε σε τροχιά εξάδας. Ο Δημήτρης Μπιστάκος μάλιστα δεν έκρυψε ότι η είσοδος στα play off βρισκόταν εξαρχής στο μυαλό της ομάδας. Όπως τόνισε ο εμπειρότατος φουνταριστός «γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες της ομάδας. Φέτος έχουν γίνει ουσιαστικές κινήσεις και ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα πολύ δυνατό σύνολο. Η πορεία του συλλόγου τα τελευταία χρόνια δεν μας επέτρεπε να κάνουμε μεγάλες δηλώσεις.

Ο στόχος εξ αρχής ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Τώρα πλέον μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά και να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα κάνει σταθερά βήματα. Ακόμα και αν δεν έρθει η έκτη θέση, έχουμε θέσει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Αν δεν είχαμε το οικονομικό πρόβλημα, που μας στοίχισε αρκετά σε θέματα προετοιμασίας, τότε θα μπορούσα να πω με σιγουριά ότι θα είμαστε παρόντες στα play off. Τώρα όμως τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».