«Χτύπημα» για Βασιλόπουλο

Επιμέλεια: Θ. Τυριντζής

«Χτύπημα» για ΒασιλόπουλοΠέρσι ήταν ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, φέτος ο Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις (αρχικά) και τώρα ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Η κακοδαιμονία τραυματισμών στην προετοιμασία του Ολυμπιακού είναι άνευ προηγούμενου, καθώς και ο διεθνής φόργουορντ τίθεται εκτός μάχης, για περίπου ενάμιση μήνα. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος υπέστη, στο τουρνουά της Ισπανίας, ρήξη έσω πλαγίου μηνίσκου και ο τραυματισμός του, μετά από επανεξέταση, δείχνει αρκετά πιο σοβαρός απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, με αποτέλεσμα να προσδιορίζεται η επιστροφή του στην ενεργό δράση προς τα μέσα του επόμενου μήνα.

Εννοείται φυσικά ότι, ο 23χρονος φόργουορντ δεν προλαβαίνει τα πρώτα επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού με Άρη και Παναθηναϊκό στην Ελλάδα, αλλά και με Ταού, Ολύμπια Λιουμπλιάνα για την Ευρωλίγκα.

Ο Παναγιώτης Καυκής, από κει και πέρα, θα ξεκινήσει από σήμερα ατομικό πρόγραμμα και βάρη και όταν επιστρέψει η αποστολή από το τουρνουά της Κύπρου (8 Οκτωβρίου) θα είναι έτοιμος να μπει στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας. Καμία εξέλιξη δεν παρατηρείται στο θέμα του Αμερικανού που αναμένεται να αποκτηθεί, με τον Μαρκ Τζάκσον να ενδιαφέρει αλλά να μην αποκλείεται και κάποια έκπληξη.   

Επιβεβαιώθηκε από τη Βουλγαρία, από κει και πέρα, και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Ατάνας Τονέφ, ότι ο Πίνι Γκέρσον θα αναλάβει του χρόνου την Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας, με την «Tema Sport» να προχωράει ακόμα περισσότερο και να αναφέρει ότι «άσχετα από την πορεία που θα έχει ο Ολυμπιακός, οι δρόμοι της ομάδας με τον Γκέρσον θα χωρίσουν και θα αναλάβει ένας άλλος θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης».

* Στο μουσείο του Ολυμπιακού θα πραγματοποιηθεί σήμερα (13:30) η επίσημη παρουσίαση του βασικού προμηθευτή αθλητικού υλικού «NIKE» και ενός εκ των χορηγών της πειραϊκής  ΚΑΕ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανανεωθεί 2.100 διαρκείας, από τα 3000.

Επίκειται ραντεβού για Πίνι – Εθνική Βουλγαρίας
Ο μισός Τύπος της Βουλγαρίας επιβεβαιώνει τη είδηση για τον Πίνι Γκέρσον, αναφέροντας ακόμη και πόσα χρήματα θα πάρει. Ο άλλος μισός πάλι δηλώνει ότι το θέμα είναι ανοιχτό, αλλά δεν υπάρχει τελική συμφωνία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής της χώρας από τον Ισραηλινό προπονητή. Ο οποίος έχει και βουλγαρικές ρίζες.

Οι εφημερίδες της Βουλγαρίας χθες αναφέρθηκαν στο θέμα και τόνισαν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από συνάντηση του Ιβάν Τσενόφ, εκτελεστικού διευθυντή της ομοσπονδίας της Βουλγαρίας, ο οποίος όμως αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Ιταλία για το Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Η συνάντηση θα γίνει μετά τις 8 Οκτωβρίου, αλλά θα πρέπει να αποφασίσουν όχι μόνο το πότε ακριβώς θα μιλήσουν, αλλά και το πού, με πιθανότερο σενάριο να έρθει στην Ελλάδα ο Τσενόφ.

Ο Γκέρσον δείχνει θετικός στην προοπτική, τα χρήματα που αναφέρουν βουλγαρικές εφημερίδες αγγίζουν τα 50.000 ευρώ το μήνα και ο Ισραηλινός έχει και ένα επιπλέον συν συναισθηματικής αξίας για να πει το «ναι» και αφορά την καταγωγή του: Συμπαθεί ιδιαίτερα τη Βουλγαρία, καθώς ο παππούς του είναι γεννημένος στη χώρα! Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να πάρει και την υπηκοότητα.

Κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθούν ήδη κάποιοι να κάνουν και για κάποιους Αμερικανούς παίκτες, με το όνομα του Κιντέλ Γουντς να ακούγεται έντονα. Οι προσπάθειες των Βούλγαρων να επικοινωνήσουν μαζί του έπεσαν στο κενό, εισπράττοντας μόνο την απάντηση ότι δεν θέλει να μιλήσει ακόμη μέχρι να υπάρξει μια οριστική συμφωνία.