«Πρώτοι σε Ελλάδα και Ευρώπη»

 Επιμέλεια: Γιάννης Ράμμας

«Πρώτοι σε Ελλάδα και Ευρώπη»Η περσινή χρονιά δεν ήταν σαν τις άλλες (βλ. Τριπλ κράουν). Η φετινή, όμως, αυτή κι αν δε θα μοιάζει με καμία. Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής και ο Παύλος με τον Θανάση Γιαννακόπουλο έχουν ήδη σκεφτεί πώς θα το γιορτάσουν. Και παρουσιάζοντας χθες την ομάδα της νέας περιόδου, μία ομάδα με ίσως το καλύτερο ρόστερ από ποτέ, αποκάλυψαν τον τρόπο αυτό, ώστε να έχουν το νου τους και οι υπόλοιποι… Ποιος είναι αυτός; Μα, φυσικά, με το «τριφύλλι» πρώτο σε Ελλάδα και Ευρώπη!

«Είναι ιδιαίτερη τιμή να παρουσιάζω τον φετινό Παναθηναϊκό, ένα σωματείο που συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής. Συγχαρητήρια στους παίκτες που βρίσκονταν πέρυσι στην ομάδα γι’ αυτά που κατάφεραν. Τους εύχομαι πάντα νίκες. Θέλω να εξάρω τις επιτυχίες τους και να ευχηθώ σε νέους και παλιούς να συνεχίσουμε έτσι», τόνισε ο πρόεδρος των «πράσινων», Παύλος Γιαννακόπουλος, για να πάρει το λόγο ο αδερφός του, Θανάσης, αντιπρόεδρος και συνοδοιπόρος όλα αυτά τα χρόνια στο ταξίδι προς την κορυφή:

«Διοίκηση, παίκτες και τεχνικό επιτελείο είμαστε μια οικογένεια και θέλουμε να παραμείνουμε έτσι. Χρειάστηκε πολύς κόπος και θυσίες για να φτιάξουμε αυτή την ομάδα, ιδίως στις περιπτώσεις των Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους και Περπέρογλου. Ελπίζω όλοι μαζί να μεταλαμπαδεύσουν τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού σε όλο τον αθλητικό χώρο. Και εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και πολλούς τίτλους. Και θέλω να πω σε όλους να μην ξεχνάμε πως είναι παιδιά της αρμάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς και να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Ιτούδη για την προσφορά του στην ομάδα και είναι υποχρέωσή μας να τον τιμήσουμε και να τον αναγνωρίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Σκοπός μας είναι το 3Χ3, αυτή είναι η δοξασία μας. Δύναμη στη δύναμη για να είμαστε πρώτοι σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Όσο για την παρουσία του κόσμου, από τον οποίο περιμένουν πολλά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο: «Κάνουμε προσπάθειες να δώσουμε χαρά και επιτυχίες στον κόσμο, που τις χρειάζονται», δήλωσε ο Παύλος, για να συμπληρώσει ο Θανάσης: «Έχουμε δύο στόχους: Να παίζεται μπάσκετ και να είναι ήρεμη η ατμόσφαιρα. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας. Η παρουσία του είναι μεγάλη και η βοήθειά του ανεκτίμητη. Είναι ουσιαστική και ηθική υποχρέωση να μην τιμωρείται η ομάδα για να παίζει μπροστά στον κόσμο και να προσφέρουμε σε αυτόν χαρά και αγαλλίαση».

Σπανούλης και Σάρας οι δυσκολότερες
Είναι γνωστό ότι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν αυτός που κατά κύριο λόγο χειρίστηκε φέτος τις μεταγραφές του «τριφυλλιού», με κάθε ενημέρωση, πάντως, και συνεργασία τόσο από τον Παύλο, όσο και από τον πιο αφανή από τους τρεις αδελφούς, τον Κώστα. Χθες παραδέχθηκε ότι οι φετινές μεταγραφές τον δυσκόλεψαν, με έμφαση σε αυτές των Περπέρογλου, Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους, για να σταθεί στις δύο τελευταίες…

«Δεν ήταν εύκολη η απόκτηση των Περπέρογλου, Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους και προσωπικά έκανα μεγάλη προσπάθεια για την απόκτησή τους. Και θέλω να ευχηθώ σε όλους, από τον Αλβέρτη, ως τον μικρό μας φέτος, τον Ταταρούνη, καλή τύχη και δύναμη και να φέρουν τίτλους», ήταν τα πρώτα λόγια σχετικά του Θανάση ΓΙαννακόπουλου για να προσθέσει: «Επειδή πήρα πάνω μου αυτή την υπόθεση, θα έλεγα ότι η δυσκολότερη από όλους ήταν αυτή του Γιασικεβίτσιους. Μιλούσα δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές την ημέρα. Μέχρι και τα μεσάνυχτα, για να έρθει τελικά στην παναθηναϊκή οικογένεια, για να προστεθεί ένας μεγάλος αθλητής, που ελπίζουμε ότι θα αποδειχθεί αντάξιος των προσδοκιών μας».

 Και συνέχισε δίνοντας τη σκυτάλη στη μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη, στον οποίο δεν έκρυψε ότι έχει μια αδυναμία: «Η πιο επίπονη και αυτή που διήρκεσε περισσότερο ήταν αυτή του Βασίλη Σπανούλη. Ήταν τρεις μήνες προσπαθειών για να φέρω πίσω στον Παναθηναϊκό τον Βασίλη, που τον έχω μέσα στην καρδιά μου και τον θεωρώ δικό μου παιδί».

Μικρά από την παρουσίαση
* Ιδιαίτερη ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος σε τρεις παίκτες κατά την είσοδό τους στο χώρο όπου θα γινόταν η παρουσίαση. Στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τον Βασίλη Σπανούλη -ιδιαίτερα από τον Θανάση- αλλά και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, που αποτελεί τη σταθερότερη αξία για τον Παναθηναϊκό.

* Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Ιτούδης και ο αρχηγός της ομάδας Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν η… αρχική πεντάδα στο πάνελ των ομιλητών στην παρουσίαση του Πανθηναϊκού.

* Δύο οθόνες παρουσίαζαν στιγμές από την περσινή πορεία του Παναθηναϊκού που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τρεις τίτλους σε τρεις διοργανώσεις, αλλά και στιγμιότυπα από διαγωνισμούς, από εκδηλώσεις του τμήματος μάρκετινγκ. Από τις στιγμές που προβλήθηκαν ιδιαίτερα ήταν το καλάθι από το κέντρο που είχε δώσει σε έναν πιτσιρικά την Mercedes. Μόνο που οι περισσότεροι αυτό που θυμούνταν ήταν ότι ήταν σε αγώνα με τον Ολυμπιακό… Και όχι νικηφόρο!

* Ωραία τα βίντεο και καλή η έμπνευση να υπάρχουν και στιγμιότυπα από την περίοδο 2005-06, για χάρη του Βασίλη Σπανούλη. Όμως αυτό το My Pride θα έπρεπε να έχει τέσσερα αστέρια… Αυτό που προβαλλόταν ήταν ένα… κλικ πίσω. Είχε μείνει στα τρία.

* Παρουσίαση χωρίς τον Mr Green δεν γίνεται. Και βρήκε και αυτός τη θέση του στην παρουσίαση, πιάνοντας μάλιστα θέση στο πάνελ, δίπλα στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

* Ο Τάσος Στεφάνου, γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ήταν αυτός που έκανε τις πρώτες συστάσεις και την εισαγωγή στη χθεσινή παρουσίαση των «πράσινων».

* Το είδαμε και αυτό. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν πάει από νωρίς στο ξενοδοχείο για να προετοιμάσουν την αίθουσα για την παρουσίαση της ομάδας, με κάθε προσοχή. Κι όμως, κάποιος αποδείχθηκε ότι είχε πολύ μακριά χέρια, αφού εξαφανίστηκε η φανέλα του Φραγκίσκου Αλβέρτη! Ευτυχώς οι άνθρωποι είχαν προνοήσει και είχαν μαζί τους και μια λευκή φανέλα εκτός από την πράσινη!

Αναχωρεί για την Κύπρο
Από το ξενοδοχείο οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποχώρησαν για λίγες ώρες ηρεμίας, πριν συναντηθούν το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, όπου θα τους περίμενε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για προπόνηση. Οι «πράσινοι» αναχωρούν σήμερα για την Κύπρο, για τη Λεμεσό προκειμένου να πάρουν μέρος σε τουρνουά, προκειμένου να δώσουν τα πρώτα φιλικά τους χωρίς απουσίες, με όλους τους παίκτες τους παρόντες, αφού θα είναι και οι πέντε διεθνείς, που είναι σημαντικό κομμάτι της ραχοκοκαλιάς της ομάδας, όπως και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που κάνει τον δικό του αγώνα δρόμου για να «βρεθεί» με τους νέους του συμπαίκτες, για να μπει στο φιλοσοφία του Παναθηναϊκού που είναι και το πρώτο ζητούμενο.