Παρουσίαση με στυλ και… γκάζια

Επιμέλεια: Ηλίας Παπαϊωάννου

Παρουσίαση με στυλ και… γκάζιαΆπαντες παρόντες και ντυμένοι μάλιστα στην… πένα με τις δημιουργίες του Μάκη Τσέλιου ήταν τα μέλη της οικογένειας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, κατά τη λαμπερή επίσημη παρουσίαση της ομάδας βόλεϊ ανδρών για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2007/2008, στο παραλιακό κέντρο «ΑΚΡΩΤΗΡΙ». Εκεί οι αθλητές του «τριφυλλιού» υπό το βλέμμα του κ. Τσέλιου έκαναν μία μίνι πασαρέλα, κατά την ανακοίνωση των ονομάτων των παικτών, ενώ παράλληλα σε βίντεο περνούσαν διάφορες φάσεις από την καριέρα τους.

Eπίσης παρουσιάστηκαν τα νέα μέλη του Δ.Σ. Aνδρέας Γαβαλάς, Aλέξανδρος Έλληνας, ενώ το «παρών» έδωσε στην εκδήλωση και ο νέος γιατρός της ομάδας, Γιώργος Tσικούρης, καθώς και πολλοί φίλοι της ομάδας.

Τους έθεσε προ των ευθυνών τους
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, αυτή τη φορά στην ομιλία του δεν θύμιζε σε τίποτα τον χαμηλών τόνων και μειλίχιο άνθρωπο που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Αναγνωρίζοντας τα λάθη του παρελθόντος, έθεσε τους πάντες προ των ευθυνών τους, στο όνομα της νέας προσπάθειας που αρχίζει από φέτος για την καθιέρωση του «τριφυλλιού» στην ευρωπαϊκή ελίτ και κυρίως την επίτευξη των στόχων του σε Ελλάδα και Ευρώπη, αρχής γενομένης από το επικείμενο Super Cup της Πυλαίας κόντρα στον πρωταθλητή Ηρακλή.

«Οι αλλαγές που υπήρξαν στην ομάδα, έγιναν για το καλό της. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι εγώ δεν ενδιαφέρομαι για το καλό της ομάδας. Είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι ακόμα που δεν καταφέραμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα αλλά ούτε να φτάσουμε εκεί που θέλαμε στην Ευρώπη. Με την καλή έννοια είμαστε “θυμωμένοι”. Για το λόγο αυτό και το λέω αυτό προς πάσα κατεύθυνση, θα είμαι αμείλικτος σε θέματα πειθαρχίας και ομάδας. Όλοι έχουμε δικαιώματα, αλλά όλοι έχουμε και υποχρεώσεις. Εγώ επέλεξα τους παλαιούς, εγώ και τους νέους. Δεν τα μηδενίζουμε όλα. Έγιναν λάθη που δεν θέλουμε να επαναληφθούν. Ελπίζω να μη γίνουν άλλες αλλαγές.

Αναλαμβάνω πάντα την ευθύνη των πράξεών μου. Όποιος δεν το αντιληφθεί αυτό, δεν θα είναι μέλος της ομάδας. Βέβαια υπάρχουν πάντα και αστάθμητοι παράγοντες, όπως είναι οι τραυματισμοί, αλλά δεν γίνεται να τα θέλεις όλα σε αυτή τη ζωή» υποστήριξε ο ισχυρός άνδρας του ΤΑΑ Παναθηναϊκός, ο οποίος σε αυτό το σημείο άφησε σαφείς αιχμές για την Εθνική λέγοντας: «Εύχομαι να ’χουμε την υγειά μας, γιατί φέτος είχαμε πολλά προβλήματα, τα περισσότερα των οποίων πηγάζουν από την Εθνική, στην οποία βέβαια είναι τιμή να αγωνίζονται οι παίκτες μας» ολοκλήρωσε ο κ. Σταθοκωστόπουλος

«Έσω έτοιμος» ο Μπερούτο
«Με την ψυχή στο στόμα» αλλά με ψηλά το κεφάλι για την εκπληκτική πορεία της Φινλανδίας στο Eurovolley της Ρωσίας, έφτασαν κατευθείαν από την αίθουσα αφίξεων του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Ιταλός τεχνικός του Παναθηναϊκού και εκλέκτορας της Φιλανδίας Μάουρο Μπεορούτο και ο συμπατριώτης του, γυμναστής, Αντρεά Πότσι. Ο προπονητής του «τριφυλλιού», που έχει ακόμη συμβόλαιο ενός έτους με τη σκανδιναβική ομάδα, αφού δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια από όλους για το θαύμα της Φινλανδίας, επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι σημασία έχει η ομάδα.

«Έχω έρθει έτοιμος να ξεκινήσουμε. Το απόγευμα έχουμε την πρώτη προπόνηση όλοι μαζί. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται χρόνος για να βρούμε τις ισορροπίες μας. Το παιχνίδι για το Super Cup με τον Ηρακλή είναι δύσκολο και θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Είμαστε ομάδα, αυτό είναι το σημαντικό. Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσω» υπογράμμισε ο κ. Μπεορύτο, που σήμερα για πρώτη φορά με πλήρη ομάδα έκανε την πρώτη του προπόνηση στη Γλυφάδα. Λίγο νωρίτερα έγινε και η επίσημη φωτογράφηση της ομάδας του «τριφυλλιού» με τις καινούργιες φανέλες, ενώ χθες αναμενόταν να αναδειχθεί και ο φετινός αρχηγός της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Θοδωρή Μπάεφ από το «τριφύλλι».

«Πράσινος μέχρι το μεδούλι» ο πρέσβης
Μεταξύ των πολλών προσκεκλημένων στην εκδήλωση, ξεχώρισε με την παρουσία του ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Αθήνα, Αντενόρ Μποζάο, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμπατριώτες του και άσους του «τριφυλλιού». Ο κ. Μποζάο σε δηλώσεις του στην «Α.Η.» δήλωσε οπαδός του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ και δέχθηκε να αποκαλύψει ποια είναι αυτή η συνταγή που κάνουν τους αθλητές της «χώρας του καφέ» να λάμπουν σε όλα τα αθλήματα: «Η χαρά της ζωής, η πίστη τους ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα και κυρίως το γεγονός ότι πάντα βλέπουν τα πράγματα από το πρίσμα της αισιοδοξίας είναι αυτά που μας κάνουν να είμαστε κορυφαίοι παντού».

«Άναψε κόκκινο» η ΕΟΠΕ στους οργανωμένους
Στην απόφαση να απαγορεύσει τη μετακίνηση των οργανωμένων φιλάθλων στην Πυλαία για το Σούπερ Καπ (24/9, 20:30), προχώρησε χθες η ΕΟΠΕ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι φίλοι του «τριφυλλιού» θελήσουν να συμπαρασταθούν στην κυπελλούχο ομάδα στην προσπάθεια της κατάκτησης του πρώτου τίτλου της φετινής χρονιάς, θα χρειαστεί να το κάνουν μεμονωμένα, όπως επίσης και να φροντίσουν για τα εισιτήριά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν στη φιλανθρωπική εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους».

Ευρωπρεμιέρα αύριο για Λόζανσιτς
Μετά τη σπουδαία πορεία του «πράσινου» τεχνικού, Μάουρο Μπερούτο, με τη Φινλανδία στο Εurovolley της Ρωσίας, από αύριο το «τριφύλλι» θα εκπροσωπηθεί στο αντίστοιχο ραντεβού των Γυναικών, δια της νεοαποκτηθείσας Γαλλίδας άσου Γελένα Λόζανσιτς. Στη διοργάνωση των ομίλων που αρχίζουν σήμερα στο βελγικό Σαρλερουά και Χάσελτ, στον Γ’  όμιλο η κεντρική των «τρικολόρ» σήμερα έχει ρεπό και αύριο ρίχνεται στη μάχη της πρόκρισης κόντρα στην Κροατία. Σήμερα για τον ίδιο όμιλο παίζουν Ρωσία-Τουρκία.