«Πάμε στα δικαστήρια»

«Πάμε στα δικαστήρια»

Άπλωσε χείρα βοηθείας, αλλά δεν θα είχε και κανένα πρόβλημα να σπάσει το σκοινί. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν Dr. Jekyll και Mr. Hyde απέναντι στον ερασιτέχνη στην ίδια συνέντευξη Τύπου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αφού έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με την Ticket Club και τη Λεωφόρο, αναρωτήθηκε “τι είναι ο ερασιτέχνης; Λαϊκό δικαστήριο”  και κάλεσε τον Θανάση Γιαννακόπουλο να λυθεί το πρόβλημα δικαστικά. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι “η ΠΑΕ δεν πωλείται. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες”, ενώ έκανε δημόσια κριτική για τον τρόπο που διοικείται ο ερασιτέχνης. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να δηλώσει την παρουσία του για τα μικρά τμήματα και την ελπίδα να προχωρήσουν όλοι ενωμένοι για το γήπεδο “το οποίο είναι εκτός χρονοδιαγράμματος, αλλά στο σωστό δρόμο”.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

“Η αφορμή για τη συνέντευξη Τύπου είναι τα τελευταία γεγονότα και την έχω χωρισμένη σε κάποια κομμάτια, τα οποία αφορούν κυρίως τις εξελίξεις με τον ερασιτέχνη”.

 

Για τα εισιτήρια…

Δεν είναι δουλειά μου να εξηγήσω τι είναι η ticket club, όμως πρέπει να πως δύο λόγια. Είναι μια εταιρία διαχείρισης εισιτηρίων και λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια. Έχει στόχο την καλή διαχείριση των εισιτηρίων και την εξυπηρέτηση των φιλάθλων. Θέλαμε όσοι είναι μακριά από το κέντρο της Αθήνας ή ακόμα και στην επαρχία να βρίσκουν εισιτήρια. Η Ticket Club έχει άμεση σχέση με την ΠΑΕ, δεν το κρύψαμε ποτέ αυτό. Δεν επιτρέπεται η ΠΑΕ να έχει εταιρία που να διαχειρίζεται τα εισιτήρια, γι αυτό και δημιουργήθηκε.

Δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια και δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό. Θέλαμε να το κάνουμε στη Λεωφόρο, όμως δεν μπορούσαμε. Είναι αντρίκιο και θεμιτό να πάνε οι δύο αντικρουόμενες πλευρές στα δικαστήρια. Οι 20.000 Παναθηναϊκοί που παίρνουν ονομαστικό εισιτήριο δείχνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Υπάρχει διαμάχη του Ερασιτέχνη με την ΠΑΕ σχετικά με το θέμα. Δε θα το λύσουμε ούτε μέσα από τις εφημερίδες, ούτε μέσα από συνεντεύξεις Τύπου. Η ονομασία του δεν είναι το πρόβλημα, η ουσία είναι το ότι το διαρκείας λειτουργεί ουσιαστικά σαν κράτηση θέσης. Τον επόμενο μήνα θα γίνει δικαστήριο και εκεί θα λυθούν όλα. Αυτή η πολιτική της ΠΑΕ αποτελεί επιβράβευση κάποιου ο οποίος έρχεται συχνά στο γήπεδο”.

Για το άδειο γήπεδο…

“Ήταν άδεια η 13, η οποία ανήκει στους συνδέσμους. Η εντύπωση αυτή δεν είναι ακριβώς έτσι, τα διαρκείας πολλές φορές δεν έρχονται στο γήπεδο. Τα παιδικά εισιτήρια δε έρχονται στα ντέρμπι. Βασικό είναι να λύνουμε τα προβλήματα και μην στεκόμαστε στις λεπτομέρειες. Δεν έχουμε θέσει στόχο για 20.000 ή 50.000 ή 100.000 μέλη στην Ticket Club. Επίσης, δεν έιναι μέλη είναι αυτοί  που έχουν εισιτήριο. Στόχος είναι να έχουμε καλές σχέσεις με τους φιλάθλους μας. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ότι κάνουν στο εξωτερικό. Δεν είχαμε καλή συννενόηση με τους οργανωμένους που θέλησαν να ακολουθήσουν όλες τις ιδέες μας”.

Για τη Λεωφόρο…

“Είναι δυνατή έδρα. Θεωρώ λάθος να μην γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του συλλόγου στην ιστορική του έδρα, ωστόσο ελπίζω να μην μείνουμε πολύ καιρό ακόμα εκεί. Θα λυθεί το πρόβλημα με τη Θύρα 13, όμως χωρίς εκβιασμούς. Είμαι κάθετος στο θέμα της βίας. Στη φυσική και την ψυχολογική και εκεί θα είμαι αμείλικτος. Θα κάνω τα πάντα για να μην υπάρχει όποιο κόστος και να έχει. Θέλω ο κόσμος να είναι ο 12ος παίκτης στο γήπεδο, όμως θέλω να γίνει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Δεν έχω κάτι με το σύνολο των οργανωμένων. Στο παρελθόν και πέρυσι μίλαγα με κάποιους επικεφαλής ενός φορέα. Είναι χαρά μου να μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους και είχαμε καλή συνεργασία δεν ήταν όμως σε θέση να ελέγξουν ούτε τους εαυτούς τους ούτε τα μέλη.  Δεν δικαιολογογώ την επίθεση στην Πάτρα. Δεν δικαιολογώ μετά τη μεταγραφλη του Σαλπιγγίδη, όταν μετά από μια ήττα υπήρξε ένταση. Δεν δικαιολογώ αντιδράσεις στα ματς με ΟΣΦΠ και ΑΕΚ.

Απαιτούμε όσον αφορά τη βια οι ίδιοι να λειτουργούν ως άνθρωποι που προστατεύουν την ομάδα. Συνεπώς αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Είμαστε ανοικτοί σε όλες τις συζητήσεις και θέλουμε να μιλήσουμε ξεχωριστά με τον κάθε επικεφαλής από κάθε κλαμπ. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται η βία μέσα από τους οργανωμένους. Πρέπει αυτά τα στοιχειά να τα αποβάλλουμε”.

Για τον Ερασιστέχνη…

“Η ΠΑΕ έβαλε χρήματα για την επιστροφή στη Λεωφόρο,  όμως όχι και για τη λειτουργία της ticket club. Bάλαμε πάνω από 300.000 ευρώ για να μη χάσει ο ερασιτέχνης χρήματα. Τότε υπήρχε καλή διάθεση και τώρα δεν υπάρχει;;;

Ο Ερασιτέχνης δεν διαχειρίστηκε σωστά το πρόβλημα. Υπήρχε και παλαιά το ίδιο πρόβλημα, αλλά δεν είχε αντιδράσει έτσι, δηλαδή με ανακοινώσεις συγκεκριμένης εφημερίδας που έχει επιρροή από την οικογένεια των Γιαννακόπουλων. Δεν θα ανεχτώ να αναφέρουν κλέφτη οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας μου. Εμείς θεωρήσαμε ότι ο Ερασιτέχνης δεν ήταν συνένοχος με την εφημερίδα, αλλά το σκηνικό συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα. Ο Ερασιτέχνης δεν πήρε σωστή θέση.

Τι είναι ο ερασιτέχνης; Λαϊκό δικαστήριο; Το θέμα έχει τελειώσει για μένα και δεν θα ανεχτώ κάτι παρόμοιο ξανά στο μέλλον. Στόχο είχε τον Παναθηναϊκό και να θέσει στον κόσμο διλήμματα. Ο ερασιτέχνης πεθαίνει, διοικείται αναχρονιστικά. Θέλει βοήθεια; Εδώ είμαι εγώ. Πώς γίνεται να έχει μόνο μερικές εκατοντάδες μέλη; Γιατί να μην μπορεί να γραφτεί κάποιο απλό μέλος. Κάνω μια πρόταση αυτή τη στιγμή. Να ανοίξουμε τις πόρτες εδώ και τώρα. Να μπουν οι άνθρωποι και να πάμε μπροστά. Υπήρξε πολιτικός που εξέδωσε ανακοινώσεις χωρίς να έχει διαβάσει τη σχετική σύμβαση. Ο κ. Γιαννακόπουλος έδωσε τροφή σε κυρίους που ήθελαν να προβληθούν. Θεώρησαν απόφαση δικαστηρίου την απόφαση του Ερασιτέχνη. Να μας πει ο κ. Γιαννακόπουλος. Να πάει στα δικαστήρια αν θέλει! Δεν θα επιτρέψω να αφήνει στον Τύπο υπόνοιες για κλεψιές”.

«Είναι λάθος ένα ερασιτεχνικό σωματείο να περιορίζει τα μέλη του στα 500 άτομα. Είναι λάθος αυτό. Είμαστε ένας σύλλογος. Όπως γίνεται στο εξωτερικό. Πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες. Κι άλλες ομάδες στην Ελλάδα έχουν πρόβλημα με τον Ερασιτέχνη. Δεν ήρθε ο κ. Γιαννάκοπουλος να μιλήσουμε. Δεν είμαι εδώ για να ελέγξω τον ερασιτέχνη. Είναι λάθος ένα ερασιτεχνικό σωματείο να περιορίζει τον αριθμό των μελών του. Δεν θα έπρεπε όλοι οι παλαίμαχοι να είναι μέλη του ερασιτέχνη; Δεν θα μπορούσαν να είναι μέλοι όλοι οι συνδεσμίτες που τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ;”

Για την κόντρα που ξέσπασε…

«Κάποιος δημοσιοποιεί ένα θέμα που δεν υπάρχει. Είχε άλλο στόχο η δημοσιοποίηση. Τα προβλήματα λύνονται μέσα στην οικογένεια. Άξιζε για να 5, 10, 15, 50 χιλιάδες ευρώ να γίνει όλο αυτό; Με πράξεις θα αποδείξω ότι θέλω τον Παναθηναϊκό ενιαίο και αδιαίρετο. Όχι μόνο με λόγια. Έρχονται τα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού και δεν χωράνε κόντρες. Το κλίμα της ομάδας επηρεάζεται, αλλά δεν έχει να κάνει με την κόντρα που ξέσπασε. Δυστυχώς χάσαμε στην Τρίπολη. Αλλά όποιος δημιουργεί προβλήματα θα με βρίσκει μπροστά του. Δεν θα το επιτρέψω να φωνάζουν ότι θα στείλουν τους παίκτες στον Ευαγγελισμό. Οι παίκτες είναι υπό την προστασία μου. Είμαι κάθετος. Να μην έρχονται στο γήπεδο όσοι έχουν πρόβλημα. Να φωνάζουν υπέρ της ομάδας μέχρι το 90’. Μετά να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν με νοιάζει, ας με βρίζουν. Η διαχείριση των φιλάθλων είναι δύσκολη. Στόχος είναι η πάταξη της βίας. Θα το πετύχουμε μόνοι μας είτε με τη βοήθεια της πολιτείας. Είμαστε υπερήφανοι για τον κόσμο μας. Έχει αποδείξει ο κόσμος του ΠΑΟ ότι όπου πάει μπορεί να μην δημιουργήσει πρόβλημα. Οι οπαδοί στην Τρίπολη ήταν ένα καλό παράδειγμα και λυπάμαι που τους απογοητεύσαμε. Το 2009 θα παίζουμε στην δικιά μας έδρα, αλλά τι θα γίνει δεν μπορώ να το προεξοφλήσε”.

“Ο ΠΑΟ δεν πωλείται”

“Δεν υπάρχει θέμα, το ξεκαθαρίζω. Ο ΠΑΟ δεν πωλείται. Όποιος συντηρεί τέτοια σενάρια, κάπου αποσκοπεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω να αποτελέσει ο Παναθηναϊκός διαβατήριο για να γίνει κάποιος γνωστός. Στόχος πρέπει να είναι η ενότητα και κάποιοι το έχουν ξεχάσει. Θέλει ξεκάθαρες τοποθετήσεις