«Κάτι περισσότερο από αξιοπρέπεια»

Επιμέλεια: Μιχάλης Φουστέρης

«Κάτι περισσότερο από αξιοπρέπεια»H AEK δεν τρόμαξε από την κλήρωση στη Νιόν, δεν πετάει όμως και από χαρά. Βιγιαρεάλ και Φιορεντίνα στην Αθήνα, Μλάντα Μπόλεσλαβ στην Τσεχία και Έλφσμποργκ στη Σουηδία συνθέτουν ένα ενδιαφέρον καρέ, στο οποίο η «Ένωση» καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ή εν πάση περιπτώσει ανταγωνιστικό ρόλο.

Στην πρώτη του τοποθέτηση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ο Λορένσο Σέρα Φερέρ μίλησε ως εξής. «Φιορεντίνα και Βιγιαρεάλ έχουν πολύ μεγάλη παράδοση και πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, αγωνίζονται δε σε δύο από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με ομάδες επιπέδου Champions League. Ο όμιλος είναι αντάξιος της κορυφαίας διοργάνωσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εμείς έχουμε πολύ διάθεση και όρεξη να σταθούμε σε αυτή τη διοργάνωση επιδιώκοντας κάτι περισσότερο από αξιοπρεπείς εμφανίσεις.

Οι δύο θεωρητικά δυνατές ομάδες, η Φιορεντίνα και η Βιγιαρεάλ θα έρθουν στην Αθήνα, αυτό είναι θετικό γιατί θα τις αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας. Ο κόσμος της ομάδας γνωρίζει πώς να μετατρέπει το γήπεδό μας σε δυνατή και δύσκολη έδρα για τους αντιπάλους και ξέρει πως να μας δίνει την πιο σημαντική βοήθεια στη διάρκεια του αγώνα. Ελπίζω να δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας. Το πρώτο παιχνίδι στη Σουηδία όπου υπάρχει τεχνητό χορτάρι, αποτελεί μειονέκτημα για εμάς και αυτό το διαπιστώσαμε στον αγώνα με τη Σάλτσμπουργκ. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε κάθε δυσκολία για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».

Τη γνωρίζει καλά!
«Είναι δύσκολος όμιλος και σίγουρα όλοι περιμένουν ότι η Βιγιαρεάλ και η Φιορεντίνα θα τερματίσουν πρώτες. Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, δεν είναι έτσι. Σημασία έχει ποιος θα παίξει καλύτερα και σίγουρα εμείς θα πάμε έχοντας σκοπό να κερδίσουμε. Το γεγονός ότι θα παίξουμε ενάντια στην Βιγιαρεάλ μου φαίνεται προσωπικά πολύ ωραίο και πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι», τα λόγια του Ροδόλφο Μάρτιν Αρουαμπαρένα που λόγω της θητείας του εκεί γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά τη Βιγιαρεάλ.

«Πρόκληση για εμάς»
«Έχουμε καλή ομάδα και το έχουμε δείξει τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο πρώτο παιχνίδι με τη Σάλτσμπουργκ. Το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ο όμιλος αυτός είναι πρόκληση για εμάς προκειμένου να δείξουμε τις δυνάμεις μας και το ποιοι πραγματικά είμαστε. Το γεγονός ότι παίζουμε εντός με τις δύο θεωρητικά πιο δυνατές ομάδες κάνει όλα τα ματς δύσκολα.

Διότι, μπορεί στο ποδόσφαιρο να μην υπάρχουν εύκολα ματς, αλλά Φιορεντίνα και Βιγιαρεάλ είναι σίγουρα πιο δυνατές ομάδες. Από την άλλη, ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις εκτός έδρας, ειδικά σε γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα, όπως αυτό της Έλφσμποργκ. Έχουμε καλή ομάδα, παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

«Έχουμε βρει ρυθμό»
Σχολιάζοντας τη βουλή της κληρωτίδας και ο Ζούλιο Σέζαρ μίλησε ως εξής. «Αγωνίστηκε χρόνια στη Βιγιαρεάλ ο Μάρτιν (σ.σ. Αρουαμπαρένα) και σίγουρα έχει πολλές εμπειρίες. Μπορεί να μας δώσει χρήσιμες πληροφορίες. Ελπίζω με τη βοήθεια του κοινού όλα να πάνε καλά και παρ’ ότι ο όμιλος δεν είναι εύκολος να τα καταφέρουμε μια χαρά.

Το θέμα είναι να κατακτήσουμε όσο πιο πολλές νίκες μπορούμε. Το πρόγραμμα είναι βαρύ, αλλά έχουμε βρει ρυθμό. Διαθέτουμε πλούσιο δυναμικό ως ομάδα και μπορούν να αντικατασταθούν όλοι οι παίκτες. Είναι θετικό που παίζουμε νωρίς εκτός έδρας με την Έλφσμποργκ γιατί δεν θα έχει τόσο κρύο. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να επιστρέψουμε με τη νίκη».

– Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ προσβλέπει σε οικονομικά οφέλη που αγγίζουν συνολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα και πώληση εισιτηρίων,
– Συνομιλώντας με συνεργάτες του ο Φερέρ προγραμματίζει αποστολές κατασκοπείας προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει όσο καλύτερα μπορεί τους αντιπάλους της ομάδας του.