«Θα δούμε αν επέλεξε σωστά ο Σάρας!»

Επιμέλεια: Θ. Τυριντζής

«Θα δούμε αν επέλεξε σωστά ο Σάρας!»Το σήμα της προέρχεται από την αρχαία θεά της Ελλάδας και σημαίνει «νίκη». Σημαδιακό ή όχι; Τουλάχιστον για το πρώτο ελπίζουν στον Ολυμπιακό, όπου χθες το μεσημέρι παρουσίασαν και επίσημα την συνεργασία τους με την αθλητική εταιρία «ΝΙΚΕ» στο μουσείο του Ολυμπιακού στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η παρουσία βέβαια του Άρβιντας Μασιγιάουσκας, πέρασε μοιραία σε δεύτερη μοίρα την παρουσίαση, καθώς ο Λιθουανός γκαρντ, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την απόφαση που πήρε ο συμπατριώτης του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Τι απάντησε ο «Μάτσε»; «Πήρε την απόφασή του και θα δούμε στο τέλος της χρονιάς, αν ήταν η σωστή ή όχι».

Ο 26χρονος γκαρντ των «ερυθρολεύκων» στη συνέχεια ανέφερε ότι «Λοιπόν (στα ελληνικά)… Ο τραυματισμός μου και οι κακές μνήμες ανήκουν πια στο παρελθόν. Δούλεψα σκληρά όλο το καλοκαίρι, καθώς ακολουθεί μια μεγάλη χρονιά για όλους μας. Έχουμε καλούς παίκτες και δεν χωρούν δικαιολογίες. Θέλουμε να κερδίσουμε όσο πιο πολλά παιχνίδια και βέβαια πολλούς τίτλους».

Από τη μεριά του ο Ιάκωβος Τσακαλίδης επισήμανε ότι «νιώθω καλά που γύρισα πίσω ύστερα από επτά χρόνια στο ΝΒΑ. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και να δώσω όσα έμαθα στο ΝΒΑ, την εμπειρία μου, τη δύναμη στην ομάδα». Ο «Τζέικ», ερωτηθείς για ενδεχόμενη κλήση του στην Εθνική ομάδα, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να πω τίποτα. Κοιτάζω μόνο τον Ολυμπιακό και το επόμενο καλοκαίρι θα αποφασίσω τι θα κάνω». Ο Μίλος Τεόντοσιτς (ο τρίτος της παρέας, τον οποίο από ό,τι φάνηκε έχει πάρει υπό την προστασία του ο «Μάτσε»), δεν μίλησε καθώς όλοι σεβάστηκαν το γεγονός ότι δεν μιλάει καλά αγγλικά. 

Ο διευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ της πειραϊκής ΚΑΕ, Νίκος Λεπενιώτης εξέφρασε την επιθυμία και την ελπίδα για «να μεγαλώσει κι άλλο τα επόμενα χρόνια, αυτή η γωνιά που στεγάζει τα τρόπαια του μπάσκετ. Ελπίζουμε η επιστροφή της ΝΙΚΕ να φέρει και άλλες επιτυχίες στον Ολυμπιακό», για να συμπληρώσει ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα της αθλητικής εταιρίας, Μιχάλης Μαλαματίνας: «…εύχομαι πολλές επιτυχίες τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

* Ο Ολυμπιακός έχει «σταντ-μπάι» τον Μαρκ Τζάκσον, με τον Πίνι Γκέρσον όμως να ψάχνει μήπως και βρεθεί κάποια καλύτερη περίπτωση από τον 32χρονο σέντερ.