Η άμυνα και το τρέξιμο

Επιμέλεια: Σοφία Γιαλλελή

Πρώτος στόχος επετεύχθη. Ο Παναθηναϊκός έκανε το τρία στα τρία, αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης έχουν βγάλει ουκ ολίγα συμπεράσματα για τη συνέχεια. Για το πού βρίσκεται η ομάδα τους και τι πρέπει να διορθώσουν συνολικά στο παιχνίδι, αλλά και πού πρέπει να εστιάσουν ατομικά σε κάθε παίκτη. Και τα περισσότερα από τα συμπεράσματα είναι θετικά σε κάθε επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός έχει την πρόθεση να τρέξει και το έδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον αγώνα με τη Χάποελ. Θέλει όμως ταυτόχρονα και να παίξει τη γνωστή του, δυνατή άμυνα, το οποίο δεν κατάφερε χθες απέναντι στους Ισραηλινούς.

Καθοριστικός παράγοντας και δεν πρέπει να θεωρηθεί… αμελητέα ποσότης και η χρονική στιγμή στην οποία βρίσκεται η ομάδα, αλλά πολύ περισσότερο το ότι μιλάμε για τον τρίτο αγώνα σε τρεις μέρες σε περίοδο προετοιμασίας.
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εννοείται ότι ακόμη δεν έχει δείξει αυτό που μπορεί να κάνει. Και πάλι όμως η πρώτη του παρουσία με την τρίτη δεν είχε καμία απολύτως σχέση. Χθες ήταν καλύτερος, έβγαλε δύο – τρεις από τις εκπληκτικές, αστραπιαίες ασίστ του, πήρε στην επίθεση περισσότερες φάσεις πάνω του. Και το κυριότερο; Εκνευρίστηκε με τον εαυτό του στα λάθη του, πείσμωσε.

Ο Περπέρογλου δείχνει και αυτός να κερδίζει σε αυτοπεποίθηση, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν λείπει από τον Γουίνστον, ο οποίος όμως θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό που ζητά ο Παναθηναϊκός. Στην πειθαρχία στο παιχνίδι που ζητά ο Ομπράντοβιτς. Ο Ζίζιτς προσθέτει δύναμη στο καλάθι, Μπετσίροβιτς και Βούγιανιτς είναι γνωστό τι μπορεί ο καθένας τους να κάνει και να προσφέρει, με τον πρώτο να δείχνει περισσότερο ότι είναι «παλιός» πια, κατανοώντας ακόμη περισσότερο το παιχνίδι της ομάδας σε σχέση με πέρυσι και στις δύο άκρες του γηπέδου και το δεύτερο να αποτελεί αξιόπιστη λύση στο μακρινό σουτ. Για τον Αλβέρτη σχόλια δεν είναι καν απαραίτητα να γίνουν, αφού πάντα είναι παρών και πάντα προσφέρει το μέγιστο.

Όσο για τους διεθνείς; Είναι εκεί, παραμένουν ο κορμός και σίγουρα οι αναφορές για το πόσο πολύτιμοι είναι απλά περισσεύουν. Των τεσσάρων που ήταν εκεί, αλλά και του Σπανούλη που είναι σημαντικός με την ταχύτητά του, αλλά και την επιθετική του άμυνα στο παιχνίδι που θέλει να κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός. Κι όλα αυτά με γνώμονα ότι υπάρχει δρόμος ακόμη και πολλά κομμάτια στη ροή του παιχνιδιού στην επίθεση, αλλά και στην επιμονή -ή εμμονή αν προτιμάτε- στην άμυνα μπορούν και θα γίνουν πολύ καλύτερα.