Eβδομάδα εξελίξεων

Eβδομάδα εξελίξεωνΤο γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού δεν έχει βρει ακόμα αντικαταστάτη του Κώστα Τσίγκου, για τη θέση δηλαδή του προπονητή. Και εκτός αυτού χρειάζονται και ακόμα δύο τρεις μεταγραφές για να ολοκληρωθεί το ρόστερ. Σε επικοινωνία που είχε η «Α.Η.» με τον έφορο του τμήματος, Βασίλη Πιστιόλη, μας πληροφόρησε ότι η εβδομάδα που έρχεται θα είναι γεμάτη εξελίξεις. Υπάρχουν αρκετές υποθέσεις που εκκρεμούν και εξετάζονται προσεχτικά, ώστε να μην γίνουν βεβιασμένες κινήσεις και αποδειχτούν λάθος. Οι άνθρωποι της ομάδας κοιτάνε να βρουν ό,τι καλύτερο υπάρχει, ώστε το «τριφύλλι» να πρωταγωνιστήσει για ακόμη μία χρονιά και να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Στοιχεία πρωταθλήματος ανδρών 2006-2007

Η ΕΣΑΠ, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε για την κλήρωση του πρωταθλήματος 2007-2008, παρουσίασε μια ειδική έκδοση με όλα τα στοιχεία που αφορούσαν το πρωτάθλημα της περιόδου 2006-2007. Η ομάδα του κυπελλούχου Παναθηναϊκού πρωταγωνιστεί σε κάποιες από αυτές τις κατηγορίες, που είναι οι εξής: Οι λιγότεροι πόντοι συνολικά σε αγώνα: 113 (Παναθηναϊκός – Εθνικός Αλεξ.). Λιγότεροι πόντοι σε ένα σετ: 33 (Παναθηναϊκός – Εθνικός Αλεξ., 21η αγωνιστική, 3ο σετ 25-8). Επίσης κάποια άλλα γενικά στοιχεία είναι:

Οι συνολικές κάρτες που δόθηκαν σε ολόκληρη την διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν: 59 κίτρινες και 4 κόκκινες κάρτες. Σε καμία αγωνιστική δεν τελείωσαν όλα τα παιχνίδια με 3-0 ή 0-3 (18 σετ). Τα λιγότερα σετ που έγιναν σε μια αγωνιστική ήταν 20 (5η, 15η 18η, 21η). Τα περισσότερα σετ που έγιναν σε μια αγωνιστική ήταν 27 (1η). Στην 1η αγωνιστική παίχθηκαν και οι περισσότεροι πόντοι (1173). Την ίδια αγωνιστική 4 από τα 6 παιχνίδια κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Σε όλη τη χρονιά διεξήχθησαν 160 αγώνες, παίχτηκαν 27.113 πόντοι σε 610 σετ που είχαν διάρκεια 14810 λεπτά. Στους 160 αγώνες που διεξήχθησαν, έγιναν 2,527 αλλαγές αθλητών. Τέλος, ο Αλέξανδρος Βαρθαλίτης του Συνδέσμου Αθηνών & Αν. Αττικής διαιτήτευσε τους περισσότερους αγώνες (22).

Αγανακτισμένος ο Κουρούπης

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με την ΑΕΚ, ο Βίκτωρας Κουρούπης, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, εξέδωσε ανακοίνωση που διέψευδε όσα αρνητικά έχουν γραφτεί για το άτομό του σχετικά με τη μεταγραφή του στη νέα του ομάδα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και του ονόματός μου έχω να δηλώσω κατηγορηματικά τα εξής: Στις 17/7/2007 υπεγράφη συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο φέρει την υπογραφή των κυρίων Ανατολιωτάκη και Δημητρέλλου, καθώς και τη δική μου. Ουδέποτε κατά το στάδιο των διαπραγματεύσεων ή την ώρα της υπογραφής του συμβολαίου πήρα οποιαδήποτε θέση για το σχεδιασμό της ομάδας της ΑΕΚ την νέα αγωνιστική περίοδο. Ουδέποτε αρνήθηκα να ακολουθήσω το πρόγραμμα εκγύμνασής του προπονητή της ΑΕΚ, καθώς και ουδέποτε υπήρξε διαφωνία μεταξύ μας για οποιοδήποτε θέμα. Μετά την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου δεν είχα ξανά ποτέ καμία άλλη επικοινωνία γραπτή ή προφορική με τον προπονητή της ΑΕΚ.

Σε όλα τα παραπάνω μάρτυρες ήταν οι μάνατζερ Γ. Ντραγκοβιτς και Α. Θεοδωρίδης, άνθρωποι ανεπίληπτου ήθους καθώς και οι κύριοι Βαλασσόπουλος και Καζάζης. Κατά την δεκατετράχρονη παρουσία μου στην Α1 Εθνική κατηγορία και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας μου στον Παναθηναϊκό, λειτουργώ ως επαγγελματίας τηρώντας τους κανόνες διοίκησης της ομάδας με συνέπεια. Οι σχέσεις μου με τους συνεργάτες και συμπαίκτες βασίζονται πάντα στην αμοιβαία εκτίμηση και στην ακολουθία των κανόνων συνεργασίας, για τη επίτευξη των στόχων της ομάδας».