Οι «πράσινοι» με τα δώρα…

 Επιμέλεια: Αποστολή στην Τρίπολη: Φώτης Καρακούσης

Οι «πράσινοι» με τα δώρα...Κάνοντας δώρο στους αντιπάλους τους τρία γκολ, οι Νέοι του Παναθηναϊκού ηττήθηκαν χθες από τον Αστέρα στην Τρίπολη 3-2 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την τρίτη τους ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι «πράσινοι», αν και πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος -την καλύτερη στη φετινή σεζόν- και προηγήθηκαν στο 25’ 2-0, στο δεύτερο ημίχρονο πλήρωσαν τα λάθη τους, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να τους βρίσκει να μην μπορούν να καταλάβουν πώς σε σαράντα πέντε λεπτά έφαγαν τρία γκολ και δεν κατάφεραν να φύγουν από την πόλη της Πελοποννήσου, έχοντας τη νίκη στις αποσκευές τους.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με αρκετούς επαγγελματίες της πρώτης ομάδας, έχοντας σαφέστατο πλεονέκτημα στον τομέα της φυσικής κατάστασης, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης.

Έπαιξαν σαν Παναθηναϊκός
Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Κώστα Ταράση μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, δείχνοντας από το πρώτο λεπτό ότι ήθελαν παρά πολύ τη νίκη. Η υπεροχή του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 12’, όταν έπειτα από σέντρα του Φέτση ο Νικολέτος με σκαστό σουτ άνοιξε το σκορ. Παρά το γκολ, οι άσοι του «τριφυλλιού» δεν κλείστηκαν, έπαιξαν την μπάλα τους και στο 25’ ο Κονδύλης μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων, ανατράπηκε από τον Παππά, με τον Φέτση να εκτελεί εύστοχα την εσχάτη των ποινών, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ με δύο γκολ.

Χάρισαν τη νίκη
Στην επανάληψη, ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του, θέλοντας να γυρίσει στο παιχνίδι και στο 58’ ο Μπουτζίκος υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε με επιτυχία ο Πορτουλίδης, ο οποίος έγραψε το 2-1, δίνοντας νέα τροπή στο ματς. Σαν να μην έφτανε η μείωση του σκορ για τον Παναθηναϊκό, ένα λεπτό αργότερα ο Παντίδος θα δει την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στο 64’ ο Χατζόπουλος, με υπέροχο σουτ  «κρέμασε» τον Παυλόπουλο από τα 40 μέτρα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα, σε μία φάση όπου ο πορτιέρο των “πρασίνων” έχει αποκλειστική ευθύνη.

Από κει και έπειτα, η αναμέτρηση έγινε ρουλέτα, με την …μπίλια τελικά να κάθεται στο κυανόκιτρινο, αν και οι γηπεδούχοι έμειναν και αυτοί με δέκα μετά την αποβολή του Τροίρη στο 70’. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε ο Χατζόπουλος με πλασέ τέσσερα λεπτά πριν από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Αστέρας Τρίπολης: Παππάς, Ζίου, Πριόβολος, Βλαχοκυριάκος, Χατζόπουλος, Τροίρης, Πετρόπουλος (60’ Νέτζια), Μπολμποτσάν, Κουσκουνάς (90’ Αρδάμης), Πουρτουλίδης, Γαβ. Αποστολίδης (90’ Τ. Αποστολίδης).
Παναθηναικός: Παυλόπουλος, Βλάχος, Μπουτζίκος, Αλβανός, Παντίδος, Λαγός, Κατσίκης (71’ Μιχαλόλιας), Φέτσης (74’ Κάρδαρης), Κονδύλης, Φελέκης, Νικολέτος (65’ Τσιφλίδης).

• Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Αστέρα, Πάουλο Κάμπος, και ένας εκ των ιδιοκτητών του συλλόγου, ο κ. Καυμενάκης.
• Ο Ζίου του Αστέρα Τρίπολης μέχρι και την περσινή χρονιά ανήκε στους Νέους του Παναθηναϊκού.
• Περίπου 300 φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν διά ζώσης το χθεσινό παιχνίδι.

Σούπερ Έφηβοι σκόρπισαν το Αιγάλεω
Την πρώτη τους νίκη στο Πρωτάθλημα πανηγύρισαν χθες στην Παιανία οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού, επικρατώντας του Αιγάλεω 5-0. Οι παίκτες του Βαγγέλη Σάμιου ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κατάφεραν να προηγούνται στο ημίχρονο 1-0 χάρη σε γκολ του Βαλεντίνου Βλάχου. Στο δεύτερο μέρος, οι «πράσινοι» ήταν ασταμάτητοι και με γκολ των Αποστολόπουλου (2), Βλάχου και Παππά σκόρπισαν στους πέντε ανέμους τους φιλοξενούμενους, παίρνοντας τη νίκη που ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία της ομάδας εν όψει μάλιστα και της δύσκολης συνέχειας.
Παναθηναϊκός: Ιωσήπου, Ρομπς, Λιόλιος, Κίτσος, Μαρίνης, Γεωργόπουλος, Βλάχος, Κορώνης, Λαγουτάρης, Μακαρονάς, Αποστολόπουλος.
Αγωνίστηκαν και οι: Σταματέας, Παππάς, Τασσόπουλος, Φουρλάνος, Γανωτής, Ταχματσίδης.
Νίκος Αθανασίου