Να το αξιοποιήσουν

 Επιμέλεια: Φώτης Καρακούσης

Να το αξιοποιήσουνΗ εβδομάδα που πέρασε, ήταν βγαλμένη μέσα από τα καλύτερα όνειρα για τους Φελέκη, Παυλόπουλο, Παντίδο, Τσιφλίδη, Λαγό, Τζορμπατζίδη, Σάμιο και Ναντάμη. Οι οκτώ ποδοσφαιριστές της ομάδας των Νέων, βρέθηκαν δίπλα στα ινδάλματά τους, όχι απλά για να τους δουν (αυτό το κάνουν κάθε μέρα στην Παιανία), αλλά για να προπονηθούν μαζί τους. Πραγματικά, όπως γράψαμε και χθες, η εμπειρίες που αποκόμισαν και θα αποκομίσουν στο μέλλον (αν κρίνουμε από τα όσα τους είπε ο Πεσέιρο), οι μικροί, είναι σίγουρο πως θα τους φανούν πολύ χρήσιμες για το μέλλον.

Χθες και οι οκτώ επέστρεψαν στη βάση τους, κάνοντας όπως ήταν φυσικό, χαρούμενο τον Κώστα Ταράση, καθώς θα μπορεί πλέον να προπονεί κανονικά την ομάδα του, χωρίς πολλές και σημαντικές ελλείψεις. Όλοι τους δεν μπορούσαν να κρύψουν το πόσο ευχαριστημένοι ήταν από τις προπονήσεις με την ανδρική ομάδα (και πώς να μην ήταν άλλωστε).

Πριν ξεκινήσει η χθεσινή προπόνηση ο Κώστας Ταράσης, μιλώντας σε όσους προπονούνταν με τους άνδρες, τους τόνισε πως αυτό που πρέπει από εδώ και πέρα, είναι να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά. Τους επισήμανε πως οι εμπειρίες που αποκόμισαν από την παρουσία τους για μία εβδομάδα στην πρώτη ομάδα, πρέπει να λειτουργήσουν ευεργετικά. Να το πάρουν θετικά και να το εκμεταλλευτούν, με την καλή έννοια. Το τελευταίο το τόνισε, καθώς για τον έμπειρο τεχνικό αυτό που έχει σημασία είναι να μην πάρουν αέρα κανενός τα μυαλά και γι’ αυτό θέλησε να τους «προσγειώσει».

Πολύ καλά λόγια και από Πεσέιρο για τους μικρούς
Χθες αναφερθήκαμε στα όσα είπε ο Ζοσέ Πεσέιρο στους παίκτες του Παναθηναϊκού, αφήνοντας, μεταξύ άλλων, να εννοηθεί πως η παρουσία τους για μία εβδομάδα, δεν θα είναι η μοναδική τη φετινή χρονιά. Ο Πορτογάλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία των μικρών και στον Κώστα Ταράση, έχοντας καλή γνώμη για τον καθένα.

Επιτέλους, προπόνηση…
Στα της προπόνησης, όπως αναφέραμε και στην αρχή, ο Κώστας Ταράσης είχε χθες για πρώτη φορά εδώ και μία εβδομάδα, όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, όμως και πάλι η προπόνηση δεν έγινε με τον τρόπο περασμένων ημερών. Ο λόγος ήταν πως οι οκτώ που έλειπαν με την πρώτη ομάδα, ακολούθησαν ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι το κανονικό. Όσον αφορά τις απουσίες, εκτός προπόνησης ήταν οι Βλάχος, Ντάρλας και Μπουτζίκος, που δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν. Σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση στις 15:15 και στη συνέχεια θα δοθεί διήμερο ρεπό.

Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει και η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι, με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, όπου οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν χωρίς τους Παντίδο και Φέτση, που όπως γράψαμε και χθες, έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Παίδων. Τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει και ομιλία του Ταράση για το ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς λόγω των πολλών απουσιών δεν μπόρεσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Μαγική εικόνα στο φιλικό ντέρμπι…
Αν και στο μεγαλύτερο διάστημα έπαιξαν καλύτερο ποδόσφαιρο από τους αντιπάλους τους, οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς ηττήθηκαν με 2-1 σε χθεσινό φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στην Παιανία. Οι παίκτες του Βαγγέλη Σάμιου, προσπάθησαν για το καλύτερο, καθώς πάντα ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εξιτάρει κάθε ποδοσφαιριστή, οποιασδήποτε ηλικίας και αν είναι αυτός, όμως η τύχη τούς γύρισε την πλάτη, με αποτέλεσμα να υποστούν την ήττα.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε με δύο ευκαιρίες να πετύχει ισάριθμα τέρματα, εν αντιθέσει με τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», που δεν κατάφεραν να πετύχουν περισσότερα του ενός τέρματα. Στο πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πιο δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους, όμως στο 30’ το σουτ του Μακαρονά, σταμάτησε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη και πάλι οι παίκτες του Παναθηναϊκού, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με γκολ του Παπαγεωργίου στο 65’. Στη συνέχεια έχασαν ευκαιρίες με τους Ταχμαζίδη, Λαγουτάρη και Μαυριά. Η νίκη για τους «ερυθρόλευκους», ήρθε στο 75’ με εκτέλεση πέναλτι, μετά από ένα λάθος του Τριανταφύλλου που ανέτρεψε χωρίς ιδιαίτερο λόγο τον αντίπαλό του.

Ο Βαγγέλης Σάμιος, που σε γενικές γραμμές έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του, ειδικά στην επανάληψη, ξεκίνησε με τους: Ιωσήπου, Παππά, Λιόλιο, Κίτσο, Σταματέα, Γανωτή, Βλάχο, Τασόπουλο, Μακαρονά, Λαγουτάρη και Αποστολόπουλο, ενώ στην επανάληψη χρησιμοποίησε και τους: Ταμπάκη, Κολιό, Ρομπς, Τζαφέρι, Τριανταφυλλόπουλο, Γεωργόπουλο, Φουρλάνο, Παπαγεωργίου, Κορώνη, Μαυριά και Ταχμαζίδη.

Ενδέχεται φιλικό αύριο
Το φιλικό απέναντι στον Ολυμπιακό, μπορεί και να μην είναι το τελευταίο για τους «πράσινους», πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για τις 22 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Βαγγέλη Σάμιου, αναμένεται να αντιμετωπίσουν αύριο στην Παιανία (αν γίνει, θα ξεκινήσει στις 10:30) τη δεύτερη εφηβική ομάδα του Ατρομήτου. Από την ερχόμενη εβδομάδα το βάρος θα πέσει στην τεχνική και τακτική, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στην πρεμιέρα.