«Η Ελλάδα ταρακουνά το ΝΒΑ»

«Η Ελλάδα ταρακουνά το ΝΒΑ»Ο τίτλος του κειμένου δεν ανήκει σ’ εμάς. Ανήκει στην ισπανική εφημερίδα «Marca», η οποία ασχολείται με τις κινήσεις κυρίως του Παναθηναϊκού που είχαν αποτέλεσμα, αλλά και της πρότασης του Ολυμπιακού στον Κρις Γουέμπερ. Και το συμπέρασμά της βγαίνει στον τίτλο «Οι ελληνικές ομάδες ταρακουνούν το ΝΒΑ», αλλά και στον υπότιτλο: «Το ΝΒΑ απειλείται από το ευρωπαϊκό μπάσκετ». Η ισπανική εφημερίδα κάνει την αφετηρία της από τις μεταγραφές που έγιναν πραγματικότητα, από την επιτυχία του Παναθηναϊκού να «κλέψει» δύο παίκτες από το ΝΒΑ.

«Η Ελλάδα θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Ευρώπη και οι ομάδες της είναι έτοιμες για όλα, προκειμένου να σταματήσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που κυριαρχεί στην αγορά. Πρώτα ήταν η επιστροφή του Σπανούλη στο ελληνικό Πρωτάθλημα μετά την περιπέτειά του στο Χιούστον όπου έπαιρνε δύο εκατομμύρια δολάρια τη χρονιά. Αργότερα μπήκε στη μάχη και το όνομα του Γιασικεβίτσιους, για τον οποίο πάλεψαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με τον δεύτερο τελικά να τον κερδίζει. Τις τελευταίες ώρες έγινε συζήτηση για τον Κρις Γουέμπερ, ο οποίος συζητούσε για συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό που ήταν έτοιμος να πληρώσει 12 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια».

Και καταλήγει: «Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συνεχίσει να ψάχνει, αφού ο Γουέμπερ αρνήθηκε την προσφορά για να μείνει στο ΝΒΑ και τους Ντιτρόιτ Πίστονς, έστω και με το μίνιμουμ των αποδοχών. Η πρόθεση για υπογραφή του Γουέμπερ ήταν ένα ακόμη δείγμα της οικονομικής δύναμης που επιδεικνύει πλέον η Ευρώπη και όλο και πιο συχνά παίκτες καλοί, ο Γιασικεβίτσιους ή ίσως ο Κιριλένκο που το σκέφτηκε, φαίνονται έτοιμοι για την επιστροφή. Μια επιστροφή που συνήθως συνοδεύεται από ψηλά ποσά. Και όσο κι αν δεν πλησιάζουν τα αστρονομικά ποσά του ΝΒΑ, σίγουρα αρχίζουν να ανεβαίνουν και να διεκδικούν».