Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ

Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώΜια ακόμα μεγάλη διάκριση για τον παλαίμαχο παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Κριστόφ Βαζέχα, αφού θα διεξαχθεί η πρώτη παρουσίαση των σχολών ποδοσφαίρου της Άρσεναλ. Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών των «κανονιέρηδων» στην Ελλάδα  και η Monogram Events θα πραγματοποιήσουν την εκδήλωση την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο DIVANI PALLAS ACROPOLIS HOTEL. Η παρουσίαση των Arsenal Soccer Schools ήταν να γίνει στα τέλη Αυγούστου, ωστόσο οι καταστροφικές πυρκαγιές την ανέβαλαν.

Την κόπωση των παικτών του Παναθηναϊκού από τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την Κυριακή ο Αστέρας. Ο Πάουλο Κάμπος έχει τονίσει στους παίκτες του πως θέλει πίεση για να οδηγήσει τους «πράσινους» στο λάθος, ενώ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.
Αυτό πάντως που θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τον τεχνικό του Αστέρα είναι πόσο …εφικτό θεωρείται η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος να μπορέσει να απειλήσει την καλύτερη άμυνα.

«Μανολάκη, εεε, βγάλ’ την έξω οοο»

Το βύθισμα των τελευταίων χρόνων για τις ομάδες της Πελοποννήσου, που δεν έχουν παρουσία στην A’ Eθνική κατηγορία, είναι και η αιτία που ο Παναθηναϊκός έχει πολλά χρόνια να δώσει αγώνα Πρωταθλήματος εκεί. Είτε σε Πάτρα, είτε σε Πύργο, είτε σε Καλαμάτα, είτε σε Κόρινθο. Βέβαια πέρσι το «τριφύλλι» έδωσε ένα ματς στην Πάτρα, αλλά όχι για το Πρωτάθλημα. Αναφερόμαστε σ’ εκείνη την επεισοδιακή αναμέτρηση του UEFA με τη Μέταλουργκ Ζαπορίζιε στο Παμπελοποννησιακό, το οποίο χρησιμοποίησε ως έδρα το «τριφύλλι». Η τελευταία «πράσινη» επίσκεψη σε πόλη της Πελοποννήσου για ματς Πρωταθλήματος μόνο ευχάριστες αναμνήσεις ξυπνάει για όλη την παναθηναϊκή οικογένεια. Ήταν στις 22 Μαΐου του 2004, όταν την τελευταία αγωνιστική οι «πράσινοι» με το γκολ του Ολιζαντέμπε κέρδισαν στο Εθνικό στάδιο του Πύργου τον Πανηλειακό και πανηγύρισαν την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Του τελευταίου έως τώρα. 

Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ…

Στην κλήρωση της προσεχούς Τρίτης στη Νιόν της Ελβετίας ο Παναθηναϊκός θα τοποθετηθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να βρεθεί στον ίδιο όμιλο με μια εκ των Μπάγερν, Βιγιαρεάλ, Άλκμααρ, Βασιλεία, Μπορντό, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Άντερλεχτ. Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να έχει στον όμιλό του και τους άλλους τέσσερις εκπροσώπους της Ελλάδας. Από ’κεί και πέρα, το «τριφύλλι» έχει αρκετούς γνώριμους στα υπόλοιπα 4 γκρουπ, αφού στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει αρκετές ομάδες και και τώρα είναι υποψήφιοι αντίπαλοι. Συγκεκριμένα, από το δεύτερο γκρουπ στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει το Αμβούργο, την Αούστρια Βιέννης και τη Σπάρτα Πράγας, από το τρίτο την Έβερτον τη σεζόν του «Γουέμπλεϊ», από το τέταρτο τον Ερυθρό Αστέρα στα ημιτελικά τους «έπους» και πέρσι τη Μλάντα Μπόλεσλαβ, ενώ στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας το «τριφύλλι» γνωρίζει την Άαλμποργκ, από την εξαιρετική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 1995-96.

Πάνος Τρίκας – Γκύζη

«Να τα βρουν τώρα για το καλό του Παναθηναϊκού»

Καλησπέρα. Έχω μείνει τις τελευταίες μέρες με ανοιχτό το στόμα παρακολουθώντας την κόντρα που προέκυψε από το πουθενά ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και την οικογένεια Γιαννακόπουλου με θέμα τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και τα λεφτά που θα πρέπει να δίνουν οι μεν στους δε. Δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε όλοι πως ο ενιαίος και αδιαίρετος Παναθηναϊκός που μας έλεγαν τους περασμένους μήνες ήταν μόνο στα λόγια. Στην διαμάχη αυτή, ζημιωμένος θα βγει πάνω απ’ όλα ο Παναθηναϊκός αν οι δυο πλευρές δεν κάτσουν να τα βρουν και γρήγορα. Μην ξεχνάμε ότι το θέμα του γηπέδου έχει ήδη μείνει πίσω και φανταστείτε πού μπορεί να φτάσει το όλο θέμα αυτός ο εμφύλιος. Μέχρι και στο να μην γίνει το γήπεδο ποτέ. Γι’ αυτό να τα βρουν το συντομότερο δυνατό γιατί η όλη ιστορία κάνει κακό στον Παναθηναϊκό.

*Ο …εμφύλιος Βαρδινογιάννη-Γιαννακόπουλου συνεχίστηκε και χθες μέσα από εφημερίδα και ιστοσελίδα. Ο κόσμος του «τριφυλλιού» παρακολουθεί προβληματισμένος. Και φοβισμένος…

*Με δύο αποψινές μεταδόσεις ξεκινάει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της superleague. Συγκεκριμένα στις 19.00 στην Τούμπα θα διεξαχθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το supersport1, ενώ την ίδια ώρα η ΝΕΤ θα δείξει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

*Στις 14:45 το μεσημέρι το Supersport 1 θα μεταδώσει την αναμέτρηση Μάντσεστερ Γ.-Γουίγκαν και στις 17:00, το ματς Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ.

*Άρωμα Kαμπιονάτο σήμερα από το Channel 9. Πρόκειται για την αναμέτρηση Αταλάντα-Ουντινέζε, που θα μεταδοθεί live το απόγευμα στις 19:00. Την περιγραφή θα κάνει ο Βαγγέλης Νερατζιάς. Όσον αφορά το ιταλικό πρωτάθλημα, αύριο από το Supersport 3 θα προβληθεί το «ντέρμπι του μίσους» Φιορεντίνα-Γιουβέντους, στις 16:00.

*Ο Σάββας Θεοδωρίδης θα είναι καλεσμένος σήμερα το μεσημέρι στη 1 της εκπομπής «ΤΖΑΚ ΠΟΤ στο στοίχημα» στο ΑΛΤΕΡ. Πλάκα θα έχει να αρχίσει να μας λέει ο «παππούς» τίποτα παραμύθια περί ευρωπαϊκού Ολυμπιακού. Θα πέσουμε κάτω από τα γέλια…

*Iδιαίτερα καλαίσθητος ήταν ο φάκελος που έστειλε ο ΑΝΤ1 στις εφημερίδες προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Το φούξια χρώμα που καλύπτει πλέον το νέο λογότυπο του καναλιού κυριαρχεί και στο φάκελο.

• Διημερίδα με θέμα «Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου – Προϋποθέσεις Ίδρυσης, Στόχοι, Δημοσιογραφική Εκπαίδευση- Πρόσφατες Τάσεις και Προοπτικές», διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων σε συνεργασία με το European Journalism Training Association, το European Journalism Centre και τις αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

* Θραύση έκαναν χθες τα …μεσημεριανά κουτσομπολίστικα με το θέμα Κούγια-Βατίδου. Η όμορφη Εύη ξυπόλητη με κολάρο και επίδεσμο. Χτύπησε κόκκινο η τηλεθέαση.

Ο…medias