«Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο»

Επιμέλεια: Λεωνίδας Ταβουλάρης-Στάθης Μασκαλίδης

«Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο»Η ήττα από τον Ηρακλή και η απώλεια του Super Cup, ανήκει στο παρελθόν και οι «πράσινοι» επικεντρώνονται πλέον στην αυριανή πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Α1. Πρώτος αντίπαλος για την ομάδα του Μάουρο Μπερούτο είναι ο νεοφώτιστος Μίλωνας, τον οποίο ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο κλειστό της Γλυφάδας με αποκλειστικό στόχο φυσικά την κατάκτηση των τριών βαθμών, ώστε να μπει με το δεξί στη σεζόν 2007-2008. Επειδή, όμως είναι πρεμιέρα και όλοι θυμούνται τι είχε συμβεί  στο περσινό αντίστοιχο ματς.

Τότε νεοφώτιστη ΑΕΚ είχε υποχρεώσει σε ήττα το «τριφύλλι», οι «πράσινοι» δεν εφησυχάζουν. Άλλωστε, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων μπορεί να είναι εμφανής, ωστόσο, όπως έχει διδάξει πολλές φορές η… ιστορία, τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο. Την παραπάνω άποψη ενστερνίζεται και ο Στάθης Ντονάς, ο οποίος συνιστά σοβαρότητα και προσοχή:

«Εμείς κοιτάμε κάθε ματς σοβαρά. Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Είναι πρεμιέρα και θέλει προσοχή για να αρχίσουμε τις υποχρεώσεις μας στο Πρωτάθλημα με νίκη», τόνισε αρχικά ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού, ο οποίος μίλησε και για την αναμέτρηση της περασμένης Δευτέρας κόντρα στο «γηραιό». «Για μας ήταν ένα πάθημα που έγινε μάθημα. Αφήνουμε αυτό το παιχνίδι πίσω μας, μαθαίνουμε από τα λάθη μας και δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια».

Στο μεταξύ, χτες το βράδυ όλη η «πράσινη» οικογένεια παραβρέθηκε στο καθιερωμένο δείπνο, το οποίο παρέθεσε ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, όπως κάνει κάθε χρόνο πριν την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

Τα «πράσινα» εισιτήρια διαρκείας
Επίσης, ξεκίνησαν να διατίθενται τα εισιτήρια διαρκείας (50, 100, 150 ευρώ) για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Όσοι φίλοι του «τριφυλλιού» θέλουν να βρίσκονται όλη τη χρονιά δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα, μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήρια από το ταμείο που βρίσκεται στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας, πριν από την έναρξη του σαββατιάτικου αγώνα.

Από το καλό, στο καλύτερο…
Σε κανονικούς ρυθμούς συνεχίστηκε και χτες η προετοιμασία του γυναικείου τμήματος βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Το πρόγραμμα για τις «πράσινες» παίκτριες περιείχε διπλή προπόνηση, όπως και κάθε μέρα εξάλλου (εκτός από το Σάββατο που είναι μονή). Το πρωί, τα περισσότερα κορίτσια του Ν.Παπαϊωάννου ασχολήθηκαν με βάρη για ενδυνάμωση των μυών, ενώ κάποιες άλλες έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Στην απογευματινή προπόνηση πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις με μπάλα δίνοντας έμφαση στην άμυνα και στην τακτική. Τα πράγματα κύλησαν ομαλά και στο τέλος όλες ήταν εξουθενωμένες αλλά συγχρόνως και ικανοποιημένες.

Η «Α.Η.» επικοινώνησε με την Ελένη Φραγκιαδάκη η οποία δήλωσε: «Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε και καλύτερες. Με τις προπονήσεις που κάνουμε καθημερινά νιώθω ότι βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς. Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο». Σε ερώτηση για το πώς της φάνηκαν οι νέες της συμπαίκτριες, οι Αμερικανίδες Μπράτφορντ και Άνταμς, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια. «Είναι πολύ καλές αθλήτριες. Είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν την ομάδα αρκετά. Επίσης, είναι και πολύ καλά κορίτσια. Δέθηκαν αμέσως με την ομάδα, είναι άνετες. Κατευθείαν έγιναν με όλες μας φίλες. Είναι πολύ συμπαθητικές».

Το «τριφύλλι» θα δώσει και ένα φιλικό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Στις 3/10 θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, στο κλειστό της Λεωφόρου. Όσο για τη μόνη που δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη στην ομάδα, που δεν είναι άλλη από την Γελένα Λόζανζιτς, η οποία βρίσκεται στο Βέλγιο με την Εθνική Γαλλίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού την περιμένουν κατά πάσα πιθανότητα στην Ελλάδα την Κυριακή ή τη Δευτέρα.