Για να «τρώνε σίδερα»…

 Επιμέλεια: Νίκος Αθανασίου

Για να «τρώνε σίδερα»...Μετά το ρεπό της Κυριακής, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού επανήλθαν και πάλι στις προπονήσεις, όπου τους περίμενε ένα πολύ κοπιαστικό πρόγραμμα, στο οποίο ο τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Σάμιος, έδωσε έμφαση στην ενδυνάμωση των ποδοσφαιριστών του. Στόχος του Σάμιου, όπως είναι λογικό, είναι να φτάσει στο μάξιμουμ τις φυσικές δυνατότητες των παικτών του λίγες μέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, όπου το τμήμα του «τριφυλλιού» αναμένεται να έχει και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το μενού για τους «πράσινους» ξεκίνησε όπως ήταν προγραμματισμένο στο υπερσύγχρονο γυμναστήριο των εγκαταστάσεων της Παιανίας, με τους μικρούς να επιδίδονται σε ασκήσεις για να βελτιώσουν τη σωματική τους δύναμη, στοιχείο που είναι απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια οι «πράσινοι», αφού πρώτα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δουλεύοντας με ιδιαίτερο ζήλο και διάθεση, βγήκαν σε ένα από τα βοηθητικά της Παιανίας, όπου αντί για μπάλα τούς περίμενε τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με αποθεραπεία και μετά από πολύ καιρό δεν είχε καθόλου παιχνίδια με μπάλα. Μοναδικός απών ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας, Στέφανος Καπίνος.

Πρόβα τζενεράλε με Ολυμπιακό
Από ’κεί και πέρα, οι «πράσινοι» στρέφουν το βλέμμα τους στο φιλικό ντέρμπι της Πέμπτης, όπου θα φιλοξενήσουν στην Παιανία τον Ολυμπιακό στις 4 το απόγευμα, σε ένα παιχνίδι που θα αποτελέσει ένα ακόμα πολύ δυνατό τεστ εν όψει της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος στις 22 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το ματς το προπονητικό τιμ του «τριφυλλιού» θα μπορέσει να διαπιστώσει τις όποιες αδυναμίες της ομάδας και να τις βελτιώσει στις μέρες που θα απομένουν μέχρι την πρώτη αγωνιστική. Πάντως, η μέχρι τώρα εικόνα του Παναθηναϊκού στα φιλικά είναι άκρως ενθαρρυντική, μιας και πολλά από τα στοιχεία που ζητά ο Σάμιος στις προπονήσεις αποτυπώνονται άρτια μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Επιστρέφει αύριο ο Κάρδαρης
Σε αγωνιστικούς ρυθμούς αναμένεται να επανέλθει κανονικά από αύριο ο ποδοσφαιριστής των Νέων Κώστας Κάρδαρης, ο οποίος πριν από λίγες μέρες υπεβλήθη σε μικροεπέμβαση στον τετρακέφαλο, για να του αφαιρεθούν κάποιες κύστες που είχαν δημιουργηθεί και τον ενοχλούσαν. Η εγχείρηση πήγε περίφημα και ο Κάρδαρης, που αισθάνεται καλύτερα και δεν αντιμετωπίζει πλέον κανένα πρόβλημα, θα τεθεί στη διάθεση του Κώστα Ταράση, με τον έμπειρο τεχνικό να βλέπει να απομακρύνεται ακόμα ένας πονοκέφαλος εν όψει της δεύτερης αγωνιστικής  του Πρωταθλήματος, όπου οι «πράσινοι» θα φιλοξενηθούν από τον Εργοτέλη στην Κρήτη.

• Και χθες επτά παίκτες της ομάδας έλαβαν μέρος στην προπόνηση των ανδρών υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Πεσέιρο. Παυλόπουλος, Λαγός, Παντίδος, Τσιφλίδης, Τζορμπατζίδης, Σάμιος και Νταντάμης εκτέλεσαν τις ασκήσεις του Πορτογάλου τεχνικού και θα συνεχίσουν να προπονούνται με την πρώτη ομάδα έως και αύριο.
• Οι Αλβανός, Λέτρος, Κυριακάκος, Κατσίκης, Κονδύλης και Σαμουράκης προπονήθηκαν μαζί με τους Έφηβους. Ατομικά πρόγραμμα ακολούθησαν οι προερχόμενοι από ίωση Μιχαλόλιας, Νικολέτος και Ταμπάκης.

Στην Εθνική Φελέκης και Μπουτζίκος
Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά προπονήθηκαν χθες οι παίκτες της νεανικής ομάδας του Παναθηναϊκού, Νίκος Μπουτζίκος και Δημήτρης Φελέκης, λαμβάνοντας μέρος στο πρόγραμμα της Εθνικής Νέων, η οποία κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι τη δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας. Ο Φελέκης, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που έδειξε και στο πρόσφατο φιλικό των ανδρών με το Κορωπί, ακολούθησε κανονικά την προπόνηση του Αλέξη Αλεξίου, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Από την άλλη, ο Μπουτζίκος συνέχισε το πρόγραμμα που θα έκανε αν έμενε στην Παιανία, ακολουθώντας ειδική προπόνηση, ώστε να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να τεθεί τις επόμενες μέρες στις υπηρεσίες τόσο του «τριφυλλιού» όσο και της Εθνικής. Σήμερα οι Νέοι θα αντιμετωπίσουν την Κεραυνό Κερατέας σε φιλική αναμέτρηση.
• Στις προεπιλογές των Νέων θα βρεθεί σήμερα ο ταλαντούχος κεντρικός αμυντικός των «πρασίνων», Φάνης Σαμουράκης.