Άνοιξε η αυλαία στο Μαρκόπουλο

Ξεκίνησε χτες στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, ο διεθνής αγώνας υπερπήδησης εμποδίων Athens CSI5* του Global Champions Tour. Στο πρώτο αγώνισμα της ημέρας των Νεολέκτων Ίππων, ο Αντώνης Πετρής με τον Liquido 0028 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό πήρε ο Γερμανός, Αρμίν Χίμερλιχ με τη Marygold de Caryan, ενώ το ασημένιο ο επίσης Γερμανός, Κλάους Οτο Βίεσε με τη Lola Rennt. Στο 2ο αγώνισμα ύψους 1.20μ πρώτος αναδείχτηκε ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τον Ladinos, δεύτερη ήταν η Φιόνα Φραγκίστα με τον Dark Knight και τρίτος ο Σπύρος Κούβελος με την Land Lady.

Στο 3ο και τελευταίο αγώνισμα που πραγματοποιήθηκε κατά τη χτεσινή ημέρα, ύψους 1,30μ., στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Στεφανία Παπαδημητρίου με την Flamme DAunis, στο δεύτερο σκαλί ο Τούρκος Χασάν Σεντούρκ με τον SIEC Janico και στο τρίτο η Βρετανίδα Τζέιν Ντέιβις με την Tulipe van de Heffinck.

ΤΕΝΙΣ Πραγματοποιήθηκε χτες συνέντευξη Tύπου για το 7ο διεθνές τουρνουά τένις Futures γυναικών, με έπαθλο 10.000 δολάρια. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το διάστημα 6-14 Οκτωβρίου στο κέντρο αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας Βόλου με συμμετοχές από Πολωνία, Κροατία, Ουκρανία, Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, ΗΠΑ, Σερβία, Αγγλία, ΠΓΔΜ, Γερμανία, Ρουμανία, Ελβετία και φυσικά την Ελλάδα.

Στον τρίτο γύρο του τουρνουά 10.000 δολαρίων της Μυτιλήνης πέρασε η Ειρήνη Γεωργάτου μετά από μία εκπληκτική εμφάνιση που συνοδεύτηκε με νίκη κόντρα στο Νο1 της διοργάνωσης, στη  Πολωνέζα Μαγκνταλένα Κιζίνσκα, με 2-1 (6-4, 1-6, 6-4) σετ. Στα προημιτελικά του μονού προκρίθηκε επίσης η Άννα Κουμάντου μετά τη νίκη της με 2-0 (6-3, 6-2) σετ επί της Βελγίδας Γκέλε Λέμενς. Αντίθετα η Σταματία Φαφαλιού αποκλείστηκε από την Ουκρανή Τετιάνα Αρέφιεβα, αφού ηττήθηκε με 2-0 (6-4, 6-0) σετ.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ Για τρίτη συνεχόμενη φορά η Αγγελίνα Παπαδάκη προσκλήθηκε να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων-νεανίδων 2007 από τις 8 έως τις 15 Δεκεμβρίου στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας. Η 18χρονη πρωταθλήτρια έλαβε την τιμητική πρόσκληση με βάση τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη κοριτσιών U18 κι έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στα ατομικά αγωνίσματα. Στη σχετική αρχική λίστα είναι 9η ανάμεσα σε 15 αθλήτριες. Εξίσου σημαντικό είναι ότι εφόσον η Παπαδάκη αγωνιστεί στη διοργάνωση, τότε θα τη συμπληρώσει η Μαρία Χριστοφοράκη. Το ίδιο έγινε και πέρσι στο Κάιρο, καθώς οι χώρες που δέχτηκαν πρόσκληση μόνο για έναν αθλητή ή μία αθλήτριά τους, έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν άλλο ένα πρόσωπο για τα ατομικά πάντα αγωνίσματα. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας Νέων γυναικών 2006 ήταν 10η αναπληρωματική στην αρχική λίστα των προσκλήσεων (6η τώρα μετά τις προκαταρκτικές δηλώσεις) με το νούμερο 103 από τον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης του Αυγούστου.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Σήμερα ξεκινά ο τριήμερος ποδηλατικός γύρος, 17α Αλεξάνδρεια – γύρος Μακεδονίας που θα διεξαχθεί στους νομούς Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Οι ποδηλάτες θα τρέξουν τρία ετάπ και θα καλύψουν συνολικά 198,5 χιλιόμετρα μεταξύ των οποίων μια ανηφορική Ατομική Χρονομέτρηση, ένα ετάπ αντοχής 127 χιλιομέτρων με τερματισμό σε ανηφόρα και ένα σιρκουί 61,5 χιλιομέτρων. Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 118 αθλητές από 23 ομάδες, μεταξύ των οποίων και 6 από το εξωτερικό (3 βουλγάρικες, 2 κυπριακές και η ολυμπιακή ομάδα της Ρουμανίας).

ΤΡΙΑΘΛΟ Στη Ρόδο βρίσκεται από χτες το βράδυ ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU), Καναδός, Λες Μακντόναλντ, με αφορμή τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί την Κυριακή, στο «νησί των ιπποτών». Για σήμερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί η υποχρεωτική συνάντηση-ενημέρωση των αθλητών και προπονητών. Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο «πάστα πάρτι» των αθλητών στο επίσημο ξενοδοχείο της διοργάνωσης. Επίσης σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου με ώρα έναρξης τις 13:15.