«Υγεία και επιτυχίες…»

«Υγεία και επιτυχίες…»Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει, αλλά από την στιγμή, που όπως παραδέχθηκε ο αρχηγός, Φραγκίσκος Αλβέρτης, έχει στα χέρια του την συνταγή, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί παρά και αυτή τη σεζόν να… μαγειρέψει triple crown! Το μεσημέρι της Δευτέρας (01/10) παρουσιάστηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο –υπό τους ήχους του “We are the champions» η ομάδα, αλλά και η νέα επέτειακή φανέλα της συμπλήρωσης των 100 χρόνων.

Γιασικεβίτσιους: «Δεν ήρθα για να αντικαταστήσω στις καρδιές των φιλάθλων τον Μποντίρογκα ή κάποιον άλλο. Ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι μέλος της και αυτό που έχει προτεραιότητα για μένα είναι να μάθω τα συστήματα. Ήρθα να βοηθήσω και όχι να προκαλέσω αναστάτωση, σε μια ομάδα που είναι ήδη εξαιρετική. Δεν είναι ώρα να μιλάμε για τέτοια τρελά πράγματα.

Ήταν λίγο δύσκολο να φύγω από το ΝΒΑ, ειδικά με τις συνθήκες που έφυγα. Δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελα, αλλά δεν είναι ώρα να συζητήσουμε το πώς και το γιατί. Όταν έρχεσαι στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις. Πρόκειται για μια ομάδα εκπληκτική σε όλα τα επίπεδα και επιπλέον η Αθήνα είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Συνεπώς δεν δυσκολεύτηκα να αποφασίσω όταν ήρθε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Θέλω να συνεχίσουμε στον δρόμο των επιτυχιών. Θέλω να διατηρήσουμε αυτή την παράδοση.

Το ΝΒΑ είναι ένας κόσμος και η Ευρώπη ένας άλλος. Εδώ χάνεις ένα παιχνίδι και θεωρείς ότι έχει συμβεί κάτι σημαντικό. Εκεί αν χάσεις, απλά μπαίνεις στο αεροπλάνο και πας για το επόμενο. Κατά την γνώμη μου, η ευρωπαϊκή φιλοσοφία είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης του μπάσκετ. Όταν χάνεις είναι λογικό να προβληματίζεσαι. Εδώ έχεις στόχους και κάθε βράδυ θα πρέπει να είσαι ο κορυφαίος».

Ομπράντοβιτς: «Για μια ακόμη φορά θα πω κάτι που ξέρουν όλοι. Είμαστε εδώ λόγω της οικογένειας Γιαννακόπουλων. Πιστεύουν στην δουλειά μας και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και για μένα και για τους παίκτες. Στα 100 χρόνια περιμένουν όλοι καλά αποτελέσματα. Εγώ ψάχνω πως η ομάδα θα παίξει όμορφο μπάσκετ και πως θα έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος μας, όλοι θα θέλουν να νικήσουν τον πρώτο, για αυτό και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά.

Έχουμε κάποιους νέους παίκτες, που μαζί με τους παλιούς θα δουλέψουμε για να γίνουν ένα πολύ καλό σύνολο. Μόλις ξεκινήσουν οι προπονήσεις όλοι είναι στην ίδια θέση. Το στυλ παιχνιδιού μας θα είναι παρόμοιο με πέρυσι. Έχουμε παίκτες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά η φιλοσοφία παραμένει η ίδια. Το κυριότερο είναι να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο και να δουν όμορφο μπάσκετ.

Κάθε παιχνίδι που θα δίνουμε θα είναι δύσκολο. Οι στόχοι μας παραμένουν ίδιοι. Θέλουμε και τους τρεις τίτλους. Δεν θέλω να σκέφτομαι ποια θα είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη ή στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παίξουμε καλά.

Το να παίρνεις τίτλους είναι σημαντικό, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Εγώ έχω τέτοιος παίκτες που απολαμβάνουν την δουλειά στις προπονήσεις και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Δεν είναι τίποτα εύκολο».

Παύλος Γιαννακόπουλος: «Είναι ιδιαίτερη τιμή που παρουσιάζουμε τη νέα ομάδα, ειδικά επειδή συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και τους προπονητές για τις περσινές τους επιτυχίες. Τους εύχομαι να είναι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και πάντα νίκες. Νέοι παίκτες και παλιοί, όλοι μαζί θα κάνουμε μια νέα οικογένεια με στόχο τις νίκες. Επίσης θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή μας, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς».

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Διοίκηση, παίκτες και προπονητές είμαστε μια οικογένεια και έτσι θέλουμε να παραμείνουμε. Δεν είναι εύκολο. Απαιτείται κόπος και θυσίες. Κουραστήκαμε ιδιαίτερα φέτος μέχρι να καταφέρουμε να εντάξουμε στην ομάδα τους Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους και Περπέρογλου. Καταβάλαμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά τα καταφέραμε και τους ευχαριστώ που μπήκαν στην Παναθηναϊκή οικογένεια. Ευχαριστώ όλη την ομάδα, από τον Αλβέρτη μέχρι τον Ταταρούνη. Τους εύχομαι καλή τύχη, δύναμη και επιτυχίες. Θέλω επίσης να απονείμω τα εύσημα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Δημήτρη Ιτούδη, γιατί έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα.

Φέτος πήρα πάνω μου όλη την ιστορία των μεταγραφών. Περισσότερο από όλες με δυσκόλεψε εκείνη του Γιασικεβίτσιυς. Χρειάστηκαν 3-4 εβδομάδες 24ωρης προσπάθειας. Τελικά έφερα αυτό τον αθλητή στην ομάδα και είμαι χαρούμενος για αυτό. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και ελπίζω να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Θα πρέπει, όμως, να πω ότι η μεταγραφή που απαίτησε περισσότερο χρόνο ήταν εκείνη του Σπανούλη. Τον έχω μέσα στην καρδιά μου και είμαι χαρούμενος που γύρισε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Έχουμε σκοπό να κατακτήσουμε και τους τρεις τίτλους. Αυτός δεν είναι ο στόχος μας μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Είναι η δοξασία μας. Προσφέρουμε δύναμη στην δύναμη, για να είμαστε πάντα πρώτοι.

Ως ομάδα έχουμε δύο στόχους. Πάνω από όλα να παίζεται καλό μπάσκετ σε ήρεμη ατμόσφαιρα και από την άλλη να ικανοποιούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Έχουμε τυπική και ουσιαστική υποχρέωση να μην τιμωρείται η ομάδα μας και να προσφέρουμε χαρά και αγαλλίαση στους φιλάθλους μας».

Αλβέρτης: «Νιώθω ιδιαίτερη χχαρά για την φετινή χρονιά. Είναι ιστορική η συμπλήρωση των 100 χρόνων για τον Παναθηναϊκό και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Ενισχυθήκαμε με μεγάλα ονόματα, αλλά η συνταγή είναι η ίδια. Τίποτα δεν είναι εύκολο και αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά στο παρκέ και από κει και πέρα θα έρθουν τα αποτελέσματα. Με υγεία και προπόνηση στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε χαρούμενοι και νικητές.

Στα χαρτιά εδώ και πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα και τα πήγαμε καλά. Το μπάσκετ, όμως, δεν παίζεται στα χαρτιά αλλά στο γήπεδο Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος. Κάθε χρονιά είναι νέα, αλλά με τις ίδιες υποχρεώσεις. Έχουμε την πληρέστερη ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών.

Έχω την αίσθηση ότι… καλόμαθε η γριά στα σύκα. Δεν είναι τίποτα εύκολο. Δεν είναι απλή υπόθεση το triple crown και δεν έχουμε κανένα συμβόλαιο με την επιτυχία. Οι στόχοι υπάρχουν, όμως, χρειάζονται μήνες σκληρής δουλειά. Το ότι έχουμε καλούς παίκτες, προπονητές και διοίκηση αυξάνει τις πιθανότητες να επιτύχουμε, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει.

Αν θα είμαι και του χρόνου σε ανάλογο πάνελ; Ακόμη δεν άρχισε η χρονιά. Κάτσε να τελειώσει και βλέπουμε. Βιάζεστε να εγκαταλείψω την ενεργό δράση;».

Διαμαντίδης: «Οι Σπανούλης και Γιασικεβίτσιούς είναι δύο πάρα πολύ καλοί παίκτες, καταξιωμένοι και αυτό είναι καλό για την ομάδα. Για το ποιος θα είναι ο ρόλος μου δεν μπορώ να μιλήσω εγώ. Είναι θέμα προπονητή. Ότι μου ζητήσει θα το κάνω. Όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας».

Σπανούλης: «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό. Όλοι θα κάνουμε τα πάντα για να επιτύχουμε».

Περπέρογλου: «Είναι κάτι το διαφορετικό. Μια ξεχωριστή εμπειρία. Ανυπομονώ να ζήσω όλα όσα είδα από τα περσινά στιγμιότυπα και από κοντά».

Ζίζιτς: «Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Δεν θα είναι εύκολο να επαναλάβουμε την περσινή επιυχία, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Ήταν ένα σοκ που δεν συνεχίστηκε η συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό, αλλά όταν ήρθε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό τα ξέχασα όλα».

Μπατίστ: «Δε