Τροχοπέδη ο Γκαγκάτσης

Η χθεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας της Σούπερ Λίγκας με τον Βασίλη Γκαγκάτση, που έγινε με σκοπό να ενημερωθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ, για τις θέσεις της διοργανώτριας αρχής του Πρωταθλήματος, σχετικά με τη διαιτησία, δεν είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η αντιπροσωπεία της Super League κατέθεσε την πρότασή της -για πρόεδρο στην ΚΕΔ κοινής αποδοχής και παρουσία ενός εκπροσώπου της διοργανώτριας αρχής στην επιτροπή, ο οποίος θα έχει ενεργό ρόλο στον καταρτισμό τον πινάκων της διαιτησίας-, ωστόσο, η ΕΠΟ δεν φάνηκε διατεθειμένη να παραχωρήσει το συγκεκριμένο κομμάτι της. Ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας απάντησε πως δεν μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος, αλλά θα πρέπει να βγει μια απόφαση μέσα από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Αυτό που συμφωνήθηκε είναι να δημιουργηθεί από Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ μια κοινή επιτροπή για να εξετάσει το ζήτημα. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης τόνισε: «Δεν θέλω να σχολιάσω το μοντέλο που πρότεινε η Super League, καθώς υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί διεξοδικά. Πάντως, η διαιτησία από την ΕΠΟ δεν παραχωρείται. Θα υπάρχουν διαβουλεύσεις για να βρεθεί ένα κοινό πλαίσιο που θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει η διάθεση και από τις δυο πλευρές». Το θέμα δηλαδή πήρε… μετάθεση και μένει να δούμε τις κινήσεις της Σούπερ Λίγκα από εδώ και στο εξής.

Ο Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε σχετικά: Εκείνο που υπήρξε και πρέπει να υπάρχει είναι η θέληση όλων μας να προχωρήσουν τα θέματα μπροστά», ενώ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης, τόνισε: «Είμαστε σε σωστή κατεύθυνση. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δέχτηκε κάποιες από τις δικές μας τοποθετήσει και είπαμε ότι θα συναντηθούμε ξανά, για να συζητήσουμε αυτή τη διευρυμένη πλέον σχέση που θα πρέπει να έχει η ΕΠΟ με τη Σούπερ Λίγκα».

Αύριο συνεδριάζει το ΔΣ
Πολλά και σημαντικά είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας, που έχει προγραμματισθεί για αύριο Πέμπτη 1η Μαρτίου (και ώρα16:00). Η διαιτησία θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, καθώς και η βία και τα μέτρα αντιμετώπισής της, η αθλητική δικαιοσύνη αλλά και το αίτημα της ΠΑΕ Ιωνικός, που έχει ζητήσει αλλαγή έδρας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής: Οικονομικά θέματα: Αιτήματα Β΄ Γ΄ Εθνικής.–ΟΠΑΠ, Οικονομικές εκκρεμότητες μελών. Πρόοδος διαλόγου περί διαιτησία αγωνιστικό πρόγραμμα, πρωτάθλημα νέων, παρουσίαση θεμάτων παρατηρητών αγώνα, ενημέρωση για θέματα αντιμετώπισης βίας (Έγκριση Κανονισμού Γηπέδου-Καμπάνια-Απολογισμός Επεισοδίων Διεθνές Συνέδριο: «Αθλητισμός χωρίς σύνορα», μετακίνηση οπαδών, λήψη απόφασης), προσεχής εκδήλωση στη Λάρισα, αίτημα ΠΑΕ Ιωνικός για αλλαγή έδρας, νομικές και δικαστικές εκκρεμότητες, Αθλητική Δικαιοσύνη.

Σε απολογία Ολυμπιακός και ΑΕΚ
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία για αύριο Πέμπτη και ώρα 13:30 τις παρακάτω ΠΑΕ, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους, στις συναντήσεις για την 23η αγωνιστική: ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς, ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ Ατρόμητος. Επίσης καλείται η ΠΑΕ Λάρισα, για τη συμπεριφορά του γιατρού Κ. Καλαμπάκα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, καθώς και ο Ιωνικός για τη συμπεριφορά του βοηθού προπονητή Β. Τζανάκη στον αγώνα πρωταθλήματος Νέων με τον Ατρόμητο.

Σε Β’-Γ’ Εθνική
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας κάλεσε σε απολογία για αύριο στις 10 π.μ. τις παρακάτω ΠΑΕ, ΤΑΠ και φυσικά πρόσωπα: ΠΑΕ Καλλιθέα (για παράβαση των άρθρων 1,5,92 και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄ – Κανονισμός ντόπινγκ του ΚΑΠ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα), ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΕ Ηλυσιακός, ΠΑΕ Προοδευτική, ΠΑΕ Αγιος Δημήτριος και τους Β. Χρυσοχόου (εκπρόσωπος), Α. Καπετανάκη (φυσ/τής) την ΠΑΕ ΟΦ Ιεράπετρας και τους Α. Ανατολιωτάκη (εκπρόσωπος), Ι. Παπαγεωργίου (διερμηνέας), την ΠΑΕ Βύζας, το ΤΑΠ Ζάκυνθος, την ΠΑΕ Ατσαλένιος, την ΠΑΕ Παναιτωλικός και τους Κ. Καλφούτζο (φυσ/τής), Γ. Μπελεβώνη (εκπρόσωπος), το ΤΑΠ ΠΑΟ Βάρδας και την ΠΑΕ Θήβα.

Την Παρασκευή
Την Παρασκευή 2 Μαρτίου και ώρα 13.00, το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ & Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας θα συνεδριάσει, με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης. Το κυριότερο από αυτά είναι τα αποτελέσματα της συνάντησης με την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Σούπερ Λίγκα).

Ορφανός: «Ο διαιτητής να είναι ανεξάρτητος»
«Εκείνο που πρέπει να διεκδικούμε όλοι, είναι να κάνουμε το διαιτητή πραγματικά ανεξάρτητο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, στην ομιλία του στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΟΔΠΕ, στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Ο κ. Ορφανός τόνισε επίσης: «Έστω και κατ’ επίφαση σχήματα, τα οποία δείχνουν εξάρτηση, δεν δίνουν την ευχέρεια στους διαιτητές να κινηθούν μόνοι τους και έξω από πιέσεις. Και αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Όλα τα άλλα είναι σκέψεις, που βγαίνουν κυρίως από εκείνους οι οποίοι θέλουν να λειτουργούν ως επιβήτορες του ποδοσφαίρου. Όταν λειτουργούν θέλγητρα προερχόμενα από ανθρώπους εντός διαιτησίας, είναι φυσικό να διασπούν τους διαιτητές».

«Έφυγε» ο Στέφανος Πετρίτσης
Το χαμό μιας απ’ τις σεμνότερες παρουσίες του θρηνεί από χθες το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθώς, σε ηλικία 83 ετών, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέφανος Πετρίτσης, εγκατέλειψε τα εγκόσμια, μετά από πολύχρονη μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί την τελευταία τριετία, με κορωνίδα τον τελευταίο χρόνο, που ήταν πλήρως καθηλωμένος στο κρεβάτι. Μέλος κι αυτός της μεγάλης ποδοσφαιρικής σχολής των Ιωνιωτών (Μαρόπουλος, Τζανετής, Σκευοφύλαξ, Αρδίζογλου, Πανάκης, Παθιακάκης), ο Πετρίτσης, έγινε, κυρίως, γνωστός απ’ τη θητεία του στα «μικρά» αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα (Παίδες, Νέοι).

Μία φορά (29 Ιανουαρίου 1991, επί Τριβέλα) κάθισε, ως υπηρεσιακός και στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών, στη φιλική ήττα με 1-0 απ’ την Αλβανία στα Τίρανα, ενώ το καλοκαίρι του ιδίου έτους, θα πανηγύριζε και τη μεγαλύτερη επιτυχία της προπονητικής του σταδιοδρομίας, οδηγώντας τη Μεσογειακή μας ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους αγώνες της Αθήνας (3-1 την Τουρκία στον τελικό), μετά από 40 ολόκληρα χρόνια. Πέντε χρόνια πριν (1987), στη Λατάκια, και πάλι με τη Μεσογειακή ομάδα, είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση στο ποδοσφαιρικό τουρνουά. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 2:30μ.μ. στη Νέα Ιωνία και θ’ ακολουθήσει ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο Χαλανδρίου. Στους οικείους του, τα θερμότερα συλλυπητήρια…