«Τρομερή η θέληση του Σπανούλη»

«Τρομερή η θέληση του Σπανούλη»Μπορεί ένας απών να κλέψει την παράσταση μετά από ένα φιλικό; Και όμως γίνεται! Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μιλώντας χθες για την εικόνα του Παναθηναϊκού μετά την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, δεν ξέχασε τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του και δεν ακολούθησε την αποστολή στην Κύπρο. Και είχε να πει τα καλύτερα. «Είναι λογικό σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, ο Γουίνστον, ο Περπέρογλου και ο Ζίζιτς να είναι πιο έτοιμοι, γιατί είναι μαζί μας από την αρχή της προετοιμασίας. Περιμένουμε σίγουρα περισσότερα από τους διεθνείς όσο περνούν οι μέρες, ενώ ο Γιασικεβίτσιους, θα ξαναπώ ότι, είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης και ξέρει πώς να προσαρμοστεί γρήγορα στην ομάδα και σε αυτό που ζητάμε.

Όλοι δουλεύουν σκληρά. Και πιο σκληρά από όλους ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης), από τον οποίο με έχει εντυπωσιάσει η τρομακτική θέληση που έχει για δουλειά. Είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος από αυτόν». Με τον Δημήτρη Ιτούδη να συμπληρώνει πως παρά το ότι ο Vspan δεν ήταν μαζί τους, επικοινώνησαν μαζί του και παρακολουθούν και την κατάστασή του και συμπλήρωσε πως «μπορεί να τον θέλαμε και τώρα κοντά μας φυσικά, αλλά ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός και δεν εμπνέει ανησυχία». Λογικές και οι αναφορές, καθώς ο Σπανούλης είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια του φετινού παζλ του Παναθηναϊκού.

Ο Ομπράντοβιτς έσταζε μέλι για τους παίκτες του, παρά το ότι ουκ ολίγες φορές τόνισε πως η ομάδα θέλει ακόμη δουλειά: «Είμαι ικανοποιημένος από όλα τα παιδιά, ακόμη και από τους τελευταίους που ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία. Κάθε μέρα συζητάμε με τα παιδιά και περιμένουμε τη βελτίωσή μας. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, στο 100% το Μάιο και τον Ιούνιο που είναι και τα πιο σημαντικά παιχνίδια, αυτά που κρίνουν τίτλους. Θέλουμε όμως ακόμη δουλειά».

Σε ό,τι αφορά τον χθεσινό αγώνα, ο προπονητής των «πράσινων» τόνισε: «Ήταν το πιο σημαντικό τεστ που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ φάνηκε πως ήταν κουρασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ήταν ένα καλό παιχνίδι. Τα 24 λάθη που κάναμε όμως ήταν πολλά, ακόμη και για φιλικό. Το καλό είναι ότι βλέπουμε πως έχουμε πολλές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Με τον αγώνα αυτόν καταλάβαμε αρκετά πράγματα για το παιχνίδι μας».

Αποθέωση για Φράγκι και Ζοτς

Ο Παναθηναϊκός βιώνει στην Κύπρο και πάλι τη ζεστασιά του κόσμου, των απλών φιλάθλων που αναγνωρίζουν την αξία του ως ομάδα, αλλά και μεμονωμένα την αξία των παικτών του και όχι μόνο. Οι δύο όμως που φαίνεται ότι κερδίζουν τις εντυπώσεις λίγο περισσότερο είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης που ώρες ώρες σίγουρα θα νομίζουν ότι βρίσκονται στο ΟΑΚΑ, καθώς ακούγονται γνωστά συνθήματα γι’ αυτούς. Όπως το τραγούδι στο οποίο μετατρέπεται το όνομα του προπονητή των «πράσινων», ή το «είναι τρελός ο αρχηγός» που απευθύνεται, εννοείται, στον Φράγκι. Ο οποίος χθες γιόρτασε την ονομαστική του εορτή μαζί με τους συμπαίκτες του στη Λεμεσό. Ιδιαίτερα αγαπητοί είναι και οι διεθνείς, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που στο γήπεδο πηγαίνουν με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας. Κάτι που σίγουρα είναι μια ιδιαίτερα όμορφη εικόνα και μια μεγάλη ανταμοιβή για τους διεθνείς.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ένας ακόμη παίκτης που αποτελεί πόλο έλξης για τον κόσμο και είναι λογικό και για τη θητεία του τόσα χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά και για τη μεταγραφή του αυτή καθαυτή στον Παναθηναϊκό, που έγινε θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο. Κάθε φορά που έμπαινε ή έβγαινε από το παρκέ δεχόταν το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας και των περίπου 1500 φιλαθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο χθες. Ο Λιθουανός αγωνίστηκε για 19 λεπτά, σημείωσε 5 πόντους και είχε 1/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1ριμπάουντ, 1 ασίστ, και 4 λάθη τα οποία σίγουρα με το χρόνο που θα περνά στο παρκέ θα μειωθούν.

Κορωνιός: «Καμία δικαιολογία, καμία συγκέντρωση»

Το πρόγραμμα ήταν γνωστό πως θα είναι βεβαρημένο για την ΑΕΚ αυτές τις μέρες. Το Σάββατο στη Ρόδο για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Κολοσσό την Κυριακή και πίσω στην Αθήνα, την Τρίτη στο Ρέθυμνο και πάλι για τον ίδιο θεσμό και επιστροφή την Τετάρτη το βράδυ μετά το τέλος της αναμέτρησης (σ.σ. πρόκριση στα προημιτελικά) και ξανά στο αεροπλάνο χθες το πρωί για να μεταβεί στην Κύπρο, ώστε το απόγευμα να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό! Για τον Άγγελο Κορωνιό όλα αυτά ήταν σαν να μη συνέβησαν ποτέ, μη θέλοντας να ψάξει για δικαιολογίες για την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του, με συνέπεια την ήττα από τους «πράσινους» με 83-65.

«Αυτά είναι μέσα στον αθλητισμό. Όταν υπάρχουν υποχρεώσεις, πρέπει να μπορείς και να αντεπεξέλθεις. Το ότι δώσαμε αγώνα για το Κύπελλο μία μέρα πριν δεν αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, από τη στιγμή που φέτος θα έχουμε δύο αγώνες την εβδομάδα. Σίγουρα η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου είναι επιτυχία, αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) έχω παράπονα από τους παίκτες μου. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση, με συνέπεια να μην έχουμε καλή κυκλοφορία, να πηγαίνουμε αργά στην επίθεση.

Δεν κάναμε όσα είχα ζητήσει και όταν παίζεις με αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός είναι λογικό να σε περιμένει και να σε “σκοτώσει”» τόνισε ο 38χρονος τεχνικός, συμπληρώνοντας, πάντως, πως είναι ευχαριστημένος από τη γενικότερη δουλειά που έχει γίνει στη μέχρι τώρα προετοιμασία: «Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα δουλειά που κάνουμε. Η ομάδα έχει 15 άτομα, κανέναν σταρ, καλούς παίκτες. Υπάρχει η διάθεση και το κίνητρο για να φτάσουμε στο στόχο μας που είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κι αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος από εμάς τότε να του βγάλουμε το “καπέλο”. Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, υπάρχουν ισάξιοι παίκτες και δεν έχουμε συγκεκριμένους σκόρερ. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην άμυνά μας, αλλά σήμερα χάσαμε τη αυτοσυγκέντρωσή μας».

Δρόσος: «Δύσκολα ναι, πρόχειρα όχι»

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό ο Δημήτρης Δρόσος επιβράδυνε για λίγο την προσπάθεια που κάνει να επαναφέρει την ΑΕΚ ψηλά στην εκτίμηση όλων, αλλά σε κανένα σημείο δεν ήταν ικανό να τον κρατήσει για αρκετές μέρες μακριά από την ομάδα. Χθες, μάλιστα παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, στη δεύτερη μέρα του τουρνουά που διεξάγεται στη Λεμεσσό και πρώτη αγωνιστική για την ίδια την «Ένωση», μιλώντας για τον τρόπο που κυλά το «χτίσιμο» της νέας ΑΕΚ.

«Δυσκολίες υπάρχουν. Αλλά υπάρχουν και πολλές δυνάμεις και πηγές έμπνευσης για να πετύχουμε το δύσκολο στόχο που έχουμε θέσει, η ομάδα να ξαναγίνει ανταγωνιστική και να κάνει πρωταθλητισμό» τόνισε ο νέος ιδιοκτήτης της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ και κατέληξε: «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για τη δημιουργία μιας ομάδας σκληρής για όλους, όπως έχουμε υποσχεθεί».