Τους πρόδωσε το κακό ξεκίνημα

 Επιμέλεια: Φώτης Καρακούσης

Τους πρόδωσε το κακό ξεκίνημαΠροσπάθησαν να πετύχουν κάτι καλό, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Ο λόγος για τους παίκτες της ομάδας Νέων, που ηττήθηκαν με 2-1 από τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Τα παιδιά του Κώστα Ταράση δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά την χθεσινή αναμέτρηση και αν και ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, αυτό δεν ήταν αρκετό, με συνέπεια να γνωρίσουν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του ΠΑΟΚ, μπήκαν πολύ πιο δυνατά και στο 15’ κατάφεραν να προηγηθούν. Συγκεκριμένα ο Παπαστεργίου, εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Αξίζει να σημειωθεί, πως το τείχος των «πρασίνων» άνοιξε χωρίς λόγο, αφήνοντας ακάλυπτο τον Παυλόπουλο.

Δύο λεπτά αργότερα ο Νταντάμης έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κουταβασίλης. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ( 40’ ), ο «δικέφαλος του βορρά», έκανε δύο τα τέρματά του, με τον Τσουκαλά να χρίζεται σκόρερ με ωραία προσπάθεια και πλασέ.

Αντεπίθεση των «πρασίνων»

Στην επανάληψη και μετά τις φωνές που ακούστηκαν στα αποδυτήρια οι παίκτες του Κώστα Ταράση, μπήκαν πολύ πιο δυνατά, πιέζοντας τους αντιπάλους τους. Στο 52’ έφτασαν μια ανάσα από την μείωση του σκορ, όμως μετά το ένα-δύο του Νταντάμη με τον Βλάχο και την πάσα του τελευταίου στον Φέτση, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 66’ με έξυπνη εκτέλεση φάουλ, έφτασε μια ανάσα από το να χρηστεί σκόρερ.

Τελικά το μόνο που κατάφεραν οι «πράσινοι», ήταν να μειώσουν με τον Κατσίκη στο 83’ , που λίγο πριν είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα οι Φέτσης και Μιχαλόλιας, έπαιξαν πολύ ωραία το ένα-δύο ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και ο Κατσίκης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Μέτρια η διαιτησία του Χαλιμούκου που έδειξε κίτρινη στους Φέτση, Φελέκη, Γεωργίου, Παπαστεργίου. Με λάθη η πρώτη βοηθός Γιαννοπούλου, ενώ πολύ καλός ήταν ο δεύτερος βοηθός Παπαγιαννόπουλος.

Παναθηναϊκός: Παυλόπουλος, Βλάχος ( 85’ Κάρδαρης), Τζορμπατζίδης ( 66’ Μπουτζίκος), Σαμουράκης, Παντίδος, Σάμιος, Κονδύλης ( 57’ Μιχαλόλιας), Φέτσης, Τσιφλίδης ( 81’ Κατσίκης), Νταντάμης, Φελέκης.
ΠΑΟΚ: Κουταβασίλης, Παραλίκης ( 73’ Κομίδης), Γεωργίου, Γουνελάς, Κουρδάκης, Λαγκίζος ( 81’ Μπλάτσιος), Παπαστεργίου, Αστάρης, Κοταρίδης ( 71’ Συμεωνίδης), Τσουκαλάς ( 87’ Τσαμαλίκης), Καραπέτσας ( 54’ Ελευθερίου).

Eπανεμφάνιση Μπουτζίκου
Μπορεί οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να μην πανηγύρισαν τη νίκη, όμως ο Κώστας Ταράσης είχε έναν σημαντικό λόγο να είναι ευχαριστημένος. Αυτός δεν είναι άλλος από την επανεμφάνιση του Νίκου Μπουτζίκου. Ο αριστερός μπακ των «πρασίνων», μετά από τρεις μήνες και κάτι, επανήλθε και έδειξε πως μπορεί πλέον η ομάδα να υπολογίζει στις πολύτιμες υπηρεσίες του. Ο Μπουτζίκος στο διάστημα που έπαιξε όχι μόνο δεν φύλαγε τα πόδια του, αλλά δεν έχασε και καμία προσωπική μονομαχία, χαροποιώντας όλους όσοι βρέθηκαν στην Παιανία.

Μικρά-μικρά από Παιανία
Άψογος επαγγελματίας αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά, ο βοηθός του Κώστα Ταράση, Άρης Κυριαζής. Παρά το ότι η γυναίκα του έφερε χθες το πρωί στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας για το ματς των «πρασίνων» με τον ΠΑΟΚ.

Ένα τέταρτο πριν την έναρξη του ματς οι Νίλσον και Σέριτς, κάνοντας ένα μικρό περίπατο έφτασαν έως και την έξω πόρτα της Παιανίας. Οι δύο παίκτες των «πράσινων» χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους (κυρίως γονείς) που είχαν βρεθεί στην Παιανία για το παιχνίδι των Νέων. Στις 12:55 αποχώρησε από την Παιανία ο Στέφανος Σιόντης.

Μπορεί να αγωνίζονται πλέον στο Κορωπί (με την μορφή δανεισμού), όμως οι Πέτρος Κραβαρίτης και Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το παιχνίδι του «τριφυλλιού». Οι δύο ποδοσφαιριστές που ήταν και στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό, είδαν την χθεσινή αναμέτρηση παρέα με τους Σωτήρη Νίνη, Γιώργο Τσίτση και Σιμάο. Άλλωστε ο Νίνης και αυτός με την σειρά του δεν χάνει παιχνίδι των Νέων, αν φυσικά δεν έχει υποχρεώσεις με την πρώτη ομάδα. Οι Κραβαρίτης και Κωνσταντινίδης ευχήθηκαν στον πρώην συμπαίκτη τους και πολύ καλό τους φίλο περαστικά και γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

Πολύ βαριά ήττα για το «τριφύλλι»
Βαριά  ήττα 5-0 από την Καλλιθέα γνώρισαν χθες στο γήπεδο Καλαμακίου οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση και βρίσκοντας μπροστά τους μια πολύ εχθρική διαιτησία. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο, καθώς τα κενά στην άμυνα, η κακή εικόνα αλλά και τα λάθη της βοηθού που δεν έβλεπε ούτε τα προφανή, στοίχισαν στο «τριφύλλι» με αποτέλεσμα μόλις από το 16’ να βρίσκεται πίσω στο σκορ 3-0 (και τα τρία από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) και στην ανάπαυλα με 4-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν ακόμα ένα τέρμα. Τα γκολ της Καλλιθέας -που αγωνιζόταν με μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες από εκείνους του Παναθηναϊκού- πέτυχαν οι Μπάλας (3), Χρονόπουλος και Μαροκάκης.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο τεχνικός των «πρασίνων», Βαγγέλης Σάμιος, τόνισε: «Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι από ένα σημείο και μετά οι παίκτες μου παράτησαν το παιχνίδι. Δεν έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο. Στο β μέρος δείξαμε μια διαφορετική εικόνα, σαφώς καλύτερη από του πρώτου. Οι αντίπαλοί μας αγωνίστηκαν με παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας απασχολεί. Ο Παναθηναϊκός έχει μια άλλη φιλοσοφία, να δημιουργεί και να βγάζει παίκτες».

Καλλιθέα: Κόρδας, Κώνστας, Αρκούδας, Χρονόπουλος, Κουτρούμπης, Βελιανίτης Μιχαλάκης, Πατούχος, Φωστέρης, Μαρουκάκης, Μπάλας. Έπαιξαν και οι: Διαμάντης, Δρίβας, Κοντόζης, Κοντονάσιος, Κοντέβας, Σπύρου.
Παναθηναϊκός: Ταμπάκης, Παππάς, Λιόλιος, Τζαφέρης (40 Μαρίνης), Γεωργόπουλος, Βλάχος (53 Κολιός), Τασόπουλος (70 Φουρλάνος), Κορώνης (46 Μαυριάς), Μακαρονάς (70 Ρομπς), Λαγουτάρης, Κίτσος