Τον τύφλωσε ο Αστέρας…

Τρεις υπερπολύτιμoυς βαθμούς άφησε στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ηττήθηκε από τον Αστέρα με 1-0. Οι “πράσινοι” θυμήθηκαν τον περσινό τους εαυτό, όταν και κόντρα στις μικρομεσαίες ομάδες αντιμωτώπιζαν μεγάλα προβλήματα. Οι παίκτες του Ζοσέ Πεσέρο ξόδεψαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Αμπάρη και όταν βρέθηκαν πίσω στο 51 τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Στο τελευταίο μισάωρο ο Παναθηναϊκός πίεσε, αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε. Πρώτη νίκη στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης στη Super League.

Έναν Παναθηναϊκό να ξεκινάει νωθρός το παιχνίδι και παρά την κατοχή της μπάλας να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Αμπάρη. Προϊόντος του χρόνου οι γηπεδούχοι πήραν και τη μάχη του κέντρου με τον Ροζέριο να κρατάει μπάλα, αλλά και να κερδίζει πολλές μάχες.  Ο Ζοσέ Πεσέιρο με τη συμπλήρωση του μισάωρου προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, αλλάζοντας θέση στους Δημούτσο και Καραγκούνη, προκειμένου να ξεκλειδώσει την άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς ιδαίτερη επιτυχία. Η εκτέλεση φάουλ του Μάτος στο 43 ήταν η μοναδική φάση στην οποία ο Αμπάρης ανησύχησε.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Κάμπος ξεκίνησαν ορεξάτοι και αφού πήραν κεφάλι στο σκορ με σωστή αμυντική λειτουργία κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Ο Πεσέιρο από τη μεριά του έριξε στη μάχη του Ν Ντόι, αλλά και πάλι ο τρόπος ανάπτυξης ήταν εντελώς ανορθόδοξος. Ο Σενεγαλέζος έδωσε πνοή, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να τον νιώσει η άμυνα του Αστέρα.

Η εικόνα του παιχνιδιού:  Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για λογαριασμό των γηπεδούχων μόλις στο 7. Ο Ζεάν έκανε την ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Σέζαρεκ με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα άουτ και αφού ο Μόρις ήταν εξουδετερωμένος. Στον Αστέρα Τρίπολης χρεώνεται και ωραίο σουτ στο 22 του Ροζέριο, το οποίο απέκρουσε ο Μάλαρτζ. Ο Παναιθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 35 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη και την μπάλα να σκάει μπροστά στον Αμπάρη, προτού αποκρούσει ο τελευταίος. Οι “πράσινοι” ουσιαστικά έφτασαν κοντά στο γκολ στο 43, όταν και το δυνατό σουτ του Μάτος, ανάγκασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων σε εντυπωσιακή επέμβαση.  Στην επανάληψη και πάλι οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Για την ομάδα του Πάουλο Κάμπος πέρα από το γκολ δεν καταγράφεται κάποια αξιόλογη φάση. Για τους φιλοξενούμενους ένα σουτ του Παπαδόπουλου και μια κεφαλιά του Ν Ντόι δεν στάθηκαν ικανές για να  αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Οι συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Κάμπος): Αμπάρης, Ζεάν Κάρλος (44 Μασάρα), Φλάβιο (75 Καλί), Μάσαδο, Ψωμάς, Λαζαρίδης, Καρντόσο, Λαδάκης, Ροζέριο, Σέζαρεκ (64 Ιωάννου), Φιλομένο

Παναθηναϊκός (Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Σαριέγκι, Μάτος, Μόρις, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Τζιόλης, Βύντρα (80 Σέριτς), Νίλσον, Δημούτσος (59 Ν Ντόι)

Διαιτητής: Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)
Βοηθοί: Μπιτσίδης (Θράκης), Τάτσης (Ηπείρου)
Τέταρτος: Κύρκος (Ηπείρου)

Flash Game:
ΣΚΟΡ: 1-0
ΓΚΟΛ: 51 πέν. Ροζέριο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαζαρίδης, Μασάδο, Μασάρα, Αμπάρης-Δημούτσος, Βύντρα, Νίλσον, Σέριτς, Καραγκούνης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-