Τον έπιασε στον ύπνο

Τον έπιασε στον ύπνοΜπορεί να πέτυχε ένα γκολ που προήλθε από λάθος απόφαση του διαιτητή, ωστόσο ο Διαγόρας πέτυχε δίκαιη νίκη στον Ταύρο, κόντρα σ’ έναν άνευρο και άτολμο Φωστήρα, φθάνοντας στο «3Χ3» και πλέον οδηγεί την κούρσα του 1ου ομίλου. Το παιχνίδι ήταν κακό μέχρι τη στιγμή του γκολ, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους και να μη δημιουργούν ευκαιρίες. Στο 57’ έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Σπάρταλης σέντραρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καλογιαννίδη (στα δύο μέτρα και χωρίς πρόθεση να την κόψει), ο διαιτητής αφού το σκέφτηκε αρκετά, έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Τριανταφύλλου δεν αστόχησε από τα έντεκα μέτρα. Η ομάδα του Ταύρου προσπάθησε να πιέσει, αλλά η μεσαία γραμμή ήταν σε κακή ημέρα, ενώ ο Δήμου ήταν «βεντούζα» στον ακίνδυνο χθες Ζαχαρόπουλο. Ο Μπουρίκας στο 63’ και ο Πανούτσος στο 83’ σούταραν από καλή θέση άστοχα, στις μοναδικές ευκαιρίες του «Φονέα», που χθες δεν… έδειξε τα δόντια του. Με λάθη η διαιτησία του Λαγού (Αχαΐας).

Ένταση στο φινάλε

Απογοητευμένοι οι οπαδοί των γηπεδούχων αποδοκίμασαν τον ρέφερι (έμεινε κλεισμένος για περισσότερο από μία ώρα στ’ αποδυτήρια), ενώ κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά και προς τα μέλη του ΔΣ της ομάδας. Φραστικό επεισόδιο είχε με οπαδούς και ο πρόεδρος, κ. Σπυρίδων. «Είχαμε πολλές ελλείψεις, ήμασταν κακοί στο πρώτο μέρος, δεν παίχτηκε μπάλα στο δεύτερο. Αν μας αφήσουν μπορούμε να παίξουμε καλά» είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Φωστήρα, Μιχάλης Γρηγορίου, ενώ ο τεχνικός του Διαγόρα, Παύλος Δερμιτζάκης, τόνισε: «Ευχαριστώ τους παίκτες μου που αποδεικνύουν σε κάθε ματς ότι έχουμε υψηλούς στόχους. Είχαμε διάθεση, πάθος, δύναμη και καθαρό μυαλό, γι’ αυτό νικήσαμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει φέτος».

ΦΩΣΤΗΡΑΣ:  Σωτηρίου, Χαραλαμπόπουλος, Στάικος, Μπουρίκος, Ταμπάκης, Κολοβός (75’ Μπούμπας), Πέτροφ (57’ Κάππος), Καλογιαννίδης, Γκόμεζ (65’ Πανούτσος),  Μαραγκουδάκης, Ζαχαρόπουλος
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βελλίδης, Τζανής, Δήμου, Σαλαμαστράκης, Γιαννακίδης (54’ Σπάρταλης), Παπαποστόλου, Τριανταφύλλου, Κοσκινιάτης (87’ Ούρμαν), Χατζηπούντας, Τσιάτσιος,  Ουν (71’ Μαχαίρας).

Ανεβαίνει η Ρόδος, 3-1 τον Αίαντα

Στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα πλησίασε η Ρόδος, που επικράτησε με 3-1 του Αίαντα Σαλαμίνας, ο οποίος είχε την πρώτη του απώλεια. Ήταν ένα καλό παιχνίδι, όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25’ με κεφαλιά του Μακρυδημήτρη. Στο 40’ η Ρόδος έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Στ. Καντιμοίρης εκτέλεσε πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Μπιντίρης, και το απέκρουσε ο Βούλγαρης. Το 2-0 έγινε τελικά στο 60’ με σουτ του Τσιαντούλη στη γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κατάφεραν να μειώσουν στο 87’ με κεφαλιά του Κοκολάκη. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μαΐλης.
Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Ουρτάδο, Τσακόγιωργας, Μανωλακάκης.

ΡΟΔΟΣ: Μπούμπλεκ, Στ. Καντιμοίρης, Δανάς, Στουρνάρης, Παπαγεωργίου, Τρούλης, Μακρυδημήτρης, Παυλίδης (85’ Μαΐλης), Στεγαλάς (61’ Βασιλόπουλος), Γ. Καντιμοίρης, Γερασίμου (50’ Τσιαντούλης)
ΑΙΑΣ: Βούλγαρης, Κουζούρης, Μπιντίρης, Κοκολάκης, Καραπλάκας (80’ Χατζάκης), Ρόμανστουκ, Ζαχαράτος, Τσακόγιωργας (55’ Ραπτόπουλος), Ουρτάδο, Μανωλακάκης (45’ Κουκλιώτης), Νταγέφσκι

ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΚΟΡΩΠΙ 0-0
Έλειψαν μόνο τα γκολ

Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, όπου έλειψαν μόνο τα γκολ, Αστέρας Ρεθύμνου και Κορωπί αναδείχτηκαν ισόπαλοι, χωρίς τέρματα. Οι γηπεδούχοι είχαν υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιουργώντας και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, με τους Γωνιωτάκη (6΄, 11΄, 20΄, 41΄) Δερμιτζάκη (52΄, 85΄) και Ρουμπάκη (74΄, 78΄) να μην μπορούν από πλεονεκτική θέση να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κορωπίου. Από την άλλη πλευρά και οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά απειλητικοί, καθώς με ξαφνικές αντεπιθέσεις πλησίασαν δύο φορές στο γκολ, με τον Νασιούδη (72΄, 84΄), ο οποίος μόνος απέναντι στον Κιοσσέ έστειλε και τις δύο φορές την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η φάση που στιγμάτισε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 29’, όταν μετά από αψιμαχία Ανδριαδάκης και Γιάτσεκ αποβλήθηκαν από τον Πειραιώτη διαιτητή Παπανδριόπουλο.
Καλή η διαιτησία του Παναδριόπουλου, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Κλαψινό, Ταμάμη, Ρουμπάκη, Αποσκίτη, Σωτηρίου, Λουμπαρδέα και Πουρή.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Κιοσσές, Καρράς, Αργυράκης, Κλαψινός, Πατελής, Δερμιτζάκης, Ανδριαδάκης, Μουλίτσας (68’ Ρουμπάκης), Μανταδάκης, Γωνιωτάκης (77’ Αποσκίτης), Ταμάμης (90’+ Χάμμε).
ΚΟΡΩΠΙ: Πουρής, Κολτσίδας (77’ Γαλάνης), Μπλέτσας, Σωτηρίου, Τζαναβάρας, Πούλος, Λουμπαρδέας, Γιάτσεκ, Κωνσταντινίδης (46’ Νιασούδης), Καραμέρης, Πιπεργιάς (69’ Ψαρρής).

Κυρίαρχος στο Αίγιο

Την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα, με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, πανηγύρισε χθες ο Αχαρναϊκός, ο οποίος επικράτησε με 3-1 του Παναιγιάλειου. Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν μεγάλα προβλήματα τόσο στην αμυντική τους λειτουργία όσο και στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να υποπίπτουν σε εύκολα και αβίαστα λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι «πράσινοι». Το πρώτο γκολ ήρθε στο 12’ ύστερα από λάθος του Λαμπρόπουλου, με τον Λιοσάτο να πλασάρει εύστοχα, ενώ ο Πλίγκος στο 35’ και ο Μπανιάς στο 45’ ανέβασαν το σκορ στο 3-0. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Νουκόφσκι στο πρώτο λεπτό της επανάληψης.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Τακίδης, Σκόνδρας, Λαμπρόπουλος, Παναγόπουλος, Μπασκάκης (46’ Διαμαντόπουλος), Κόρμπος, Μπιρμπίλη (38’ Μπενετάτος), Δασκαλάκης (60’ Νάτσης), Βλατσός, Μπούκας, Νουκόφσκι.
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Τσερέπης (63’ Στρόμπουλος), Ζούμας, Βατίστας, Μωυσιάδης, Αποστολάτος, Πλίγκος (75’ Δερμιτζόγλι), Καλαντζής, Μπανιάς, Λιοσάτος, Παπουλής (86’ Σταμπουλής).

Επικράτησε η Κόρινθος

Μετά από καλό όσο και σκληρό παιχνίδι η Κόρινθος επικράτησε με σκορ 2-1 του Ατσαλένιου. Στο 17’ μετά από άψογη συνεργασία των παικτών της Κορίνθου ο Κριαράς με σουτ πέτυχε το 1-0 έπειτα από τακουνάκι του Γκολέμη. Στο 30’ ο Συσκάκης με κεφαλιά ισοφάρισε, για να έρθει στο 63’ ο Καφαντάρης με κεφαλιά να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.
Κακή η διατησία της Λαμπαδαρίου, που έχασε το ρυθμό του αγώνα.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Παναγιωτόπουλος, Καρύδης, Κριαράς, Σπυρόπουλος, Σαββίδης (84’ Μπαλτζής), Kράουζε (68’ Σιώκος), Γκολέμης (56’ Αργυρόπουλος), Καφαντάρης, Ρεκλείτης, Φίλης, Ευθυμίου
ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ: Συνάνης, Μαρρής, Χατζηανδρέου (64’ Μαρκάκης), Ονουτσούκου, Καινουργιάκης (76’ Μπενίτεθ), Συσκάκης, Γκιάτας (45’ Διγενής), Σουτζής, Αργέντης, Λεκάκης, Χαλκιαδάκης

Ντεμπούτο Μαργέτη με νίκη

Με την κατάκτηση της πρώτης νίκης για τον Βύζαντα στο φετινό Πρωτάθλημα  συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Ιερόθεου Μαργέτη στον πάγκο των Μεγαριτών. Οι «κιτρινόμαυροι», πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, επιβλήθηκαν της Θύελλας Πατρών με 2-0. Το σκορ για τους γηπεδούχους «άνοιξε» ο Σεμερτζίδης στο 22’, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ιντζόγλου με σουτ έξω από την περιοχή στο 75’. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 68’ λόγω αποβολής του Γραμματικόπουλου με δεύτερη κίτρινη.
Διαιτητής ήταν ο Αγριτέλης (ΣΔ Λέσβου), ο οποίος «κιτρίνισε» επίσης τους Ιντζόγλου, Σεμερτζίδη, Μεϊδάνη, Μπασιούκα και Ατματσίδη από το Βύζαντα και Δαβουρλή.

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Κόης, Στασινός, Βιλανάκης, Μάγγος, Ιντζόγλου, Σεμερτζίδης (70’ Ατματσίδης), Θωμάς, Μεϊδάνης, Μπασιούκας (85’ Τάτσης), Παππάς, Προβίδας (60’ Αβραμένγκο).
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ: Τζουραμάνης, Συμεωνίδης (82’ Μιχαηλίδης), Λαμπέρσκι, Αργυρόπουλος, Γραμματικόπουλος, Βλασόπουλος, Δαβουρλής (46’ Μάνγκαν), Χατζής, Βλαχόπουλος, Γραβάνης (57’ Δημητρακόπουλος), Πάβελα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός 1-3
Ρόδος – Αίας Σαλαμίνας 3-1
Κόρινθος – Ατσαλένιος 2-1
Αστέρας Ρεθύμνου – Κορωπί 0-0
Βύζας Μεγάρων – Θύελλα Πατρών 2-0
Παναχαϊκή – Θήβα 3-0
Παναιτωλικός – Αιολικός 0-0
Ηλιούπολη – Μεσσηνιακός 3-0
Φωστήρας – Διαγόρας 0-1

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ