Συνέχεια στις επιτυχίες

 Επιμέλεια: Γ. Σπανουδάκης – Πολ. Παπαδόπουλος – Ν. Αθανασίου

Συνέχεια στις επιτυχίεςΟ δρόμος του Παναθηναϊκού για την κορυφή της Σούπερ Λίγκας περνά (19.00 – ΝΕΤ) σήμερα και από την Τρίπολη, καθώς φιλοξενείται από τον Αστέρα. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πολύ καλά πως για να μπορέσουν να υπολογίζουν στην επίτευξη των στόχων τους, θα πρέπει να περνούν αλώβητοι από έδρες μικρομεσαίων ομάδων, όπως είναι και αυτή των νεοφώτιστων.

Μπορεί ο αντίπαλος να μην έχει νίκη στο Πρωτάθλημα, όπως άλλωστε δεν έχει πετύχει και γκολ, ωστόσο ο Ζοζέ Πεσέιρο τόνισε στους παίκτες του πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον υποτιμήσουν, αλλά να παίξουν σοβαρά, για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Ο Πορτογάλος προπονητής έδειξε στους «πράσινους» σε βίντεο την προηγούμενη αναμέτρηση του Αστέρα με τον Ηρακλή (0-0), λέγοντάς τους ότι ο αντίπαλος παρουσιάζει κενά στην άμυνα, τα οποία μπορούν να τα εκμεταλλευτούν αν πιέσουν ψηλά. Βέβαια, ανέφερε πως θα πρέπει να είναι με τη σειρά τους προσεκτικοί στην πίεση που ενδεχομένως να ασκηθεί, για να μην υποπέσουν σε λάθη, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως από τις στημένες φάσεις οι νεοφώτιστοι δημιουργούν προβλήματα.

 

«Σάλπι» – Μάτος τα νέα πρόσωπα
Οι Σαλπιγγίδης, Μάτος θα είναι εκτός απροόπτου τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με αυτή που παρουσίασε απέναντι στην Αρτμέντια. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια θα τοποθετηθεί ο Μάλαρτζ, στη δεξιά πλευρά θα βρεθεί ο Βύντρα και στην αριστερή ο Νίλσον, ενώ το κέντρο της άμυνας θα συνθέτουν οι Σαριέγκι, Μόρις. Στη μεσαία γραμμή και σε ρόλο αμυντικών μέσων θα παίξουν οι Μάτος, Τζιόλης, στα δεξιά ο Καραγκούνης, ενώ στα αριστερά ο Δημούτσος έχει περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τον Ίβανσιτς, χωρίς όμως να αποκλειστεί ο Αυστριακός. Τη γραμμή κρούσης θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος.

Στην Τρίπολη ταξίδεψαν και οι: Γκαλίνοβιτς, Σέριτς, Ν’ Ντόι, Ρομέρο, Γκούμας, Ίβανσιτς, Σιμάο, Μάντζιος.  Εκτός αποστολής έμειναν οι: Φύσσας, Γκονζάλες, Λεοντίου, Τσίγκας, Σιόντης, Ενακαρίρε, Καρνέζης, Νίνης και Δάρλας. Όσον αφορά το πρόγραμμα της χθεσινής προπόνησης, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με ζέσταμα, ασκήσεις στις ταχύτητες και δίτερμα στο μισό γήπεδο, ενώ ολοκλήρωσαν με στημένες φάσεις και αποθεραπεία.

Σαριέγκι: «Ακόμα τρεις βαθμούς, κόντρα στον Αστέρα»
Στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός το μόνο που κοιτάει σήμερα κόντρα στον Αστέρα είναι η νίκη στάθηκε σε δηλώσεις του ο Γιόσου Σαριέγκι. Ο Βάσκος αμυντικός του «τριφυλλιού» τόνισε παράλληλα, ότι ο κόσμος τον γεμίζει δύναμη και πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους ανταποδώσει την αγάπη τους. «Σκεφτόμαστε το σημερινό παιχνίδι, θέλουμε άλλους τρεις βαθμούς. Πηγαίνουμε καλά και θέλουμε να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα. Προσωπικά, ευχαριστώ και εύχομαι να τους ανταποδώσω την  αγάπη και την υποστήριξή τους. Πραγματικά είναι πολύ ευχάριστο που ο κόσμος του Παναθηναϊκού με αγαπάει και το έχω καταλάβει από την πρώτη στιγμή. Αυτό με γεμίζει δύναμη. Χαίρομαι όταν βλέπω βάσκικες σημαίες στο γήπεδο. Όσον αφορά το UEFA, όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι δύσκολα και δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε. Θα δούμε στην κλήρωση της Τρίτης τι αντιπάλους θα έχουμε, αλλά γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε μια καλή πορεία».

Νίλσον: «Φέτος έχουμε καλύτερη ομάδα»
Την άποψη ότι ο Παναθηναικός διαθέτει καλύτερη ομάδα από την περσινή εξέφρασε ο Μίκαελ Νίλσον. Ο Σουηδός άσος των «πρασίνων» είπε επίσης, ότι το σημερινό ματς με τον Αστέρα είναι μια καλή ευκαιρία για να συνεχίσει το «τριφύλλι» το νικηφόρο σερί που έχει αρχίσει, ενώ για το UEFA δήλωσε πως στόχος της ομάδας είναι να πάει καλά και σε αυτήν τη διοργάνωση. «Στο παιχνίδι με τον Αστέρα θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο νικηφόρο σερί μας και να πάρουμε ακόμα τρεις βαθμούς, που θα μας κρατήσουν ψηλά. Πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα φέτος και παίζουμε καλύτερα. Για το UEFA αυτό που έχω να τονίσω είναι πως είναι δύσκολο να πεις τι θα γίνει, καθώς θα έχουμε δύσκολα ματς, αλλά ο στόχος μας είναι να τα πάμε καλά. Πολλά εξαρτώνται από την κλήρωση, αλλά στόχος είναι να περάσουμε. Οι πιθανότητές μας είναι καλές.

Θα πρέπει όμως να το αποδείξουμε και στο γήπεδο. Να παίξουμε καλά, όπως ξεκινήσαμε τη σεζόν και άμα το κάνουμε αυτό, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να προκριθούμε. Είναι πολύ καλό που είμαστε στους ισχυρούς, αλλά έχω δει τα γκρουπ και υπάρχουν καλές ομάδες και στα άλλα, οπότε δεν θα είναι εύκολο σε όποιο όμιλο και να βρεθούμε, αλλά σίγουρα είναι καλό». Όσον αφορά τον ίδιο και το γεγονός πως παίζει αριστερά, υπογράμμισε: «Είναι διαφορετικά που παίζω αριστερά. Ειδικά όταν έχω την μπάλα στην επίθεση. Στην άμυνα δεν έχει και τόσο διαφορά. Το αριστερό μου πόδι σίγουρα δεν είναι τόσο δυνατό όσο το δεξί, οπότε πρέπει να προσαρμοστώ. Υπάρχουν κάποια προβλήματα και τα ξεπερνάω, αλλά σίγουρα προτιμάω να αγωνίζομαι δεξιά. 

Ίβανσιτς: Μονόδρομος το διπλό
Νίκη και μόνο νίκη είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αντρέας Ίβανσιτς για τη σημερινή αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Χαρακτηριστικά, ο «Ιβ» δήλωσε: «Πρέπει να κερδίσουμε, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που είναι και το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς ώστε να συνεχίσουμε καλά». Από κει και πέρα, ο Αυστριακός υπογράμμισε ότι είναι  έτοιμος να αγωνιστεί για ενενήντα λεπτά, ενώ δήλωσε χαρούμενος που κλήθηκε στην Eθνική ομάδα της χώρας του μετά τον τραυματισμό του: «Φυσικά είμαι έτοιμος να παίξω για ενενήντα λεπτά. Προπονούμαι εδώ και δυο-τρεις εβδομάδες με την ομάδα χωρίς κανένα πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο είναι και σε καλή κατάσταση και έτοιμος για την επιστροφή μου. Βέβαια, είμαι πολύ χαρούμενος που κλήθηκα και πάλι στην Εθνική. Πλέον, είμαι σε θέση να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και αυτό είναι καλό για μένα. Αποτελεί ξεχωριστή τιμή η Εθνική ομάδα».

Με κόσμο στο πλευρό του
«Όπου παίζεις μαζί σου και εγώ…» αναφέρει ένα από τα συνθήματα των φίλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν θα  μπορούσαν να λείπουν σήμερα από την Τρίπολη, καθώς αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών» στις κερκίδες του γηπέδου, που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση του «τριφυλλιού». Τα πεντακόσια εισιτήρια που έχει πάρει η ΠΑΕ για το παιχνίδι δεν ήταν αρκετά για τον κόσμο της ομάδας, που αναμένεται να ξεπεράσει τον αριθμό των εισιτήριων και να δώσει τη δική του μάχη, οδηγώντας με τα τραγούδια και τη στήριξή τους τούς παίκτες του Ζοζέ Πεσέιρο στην κατάκτηση των τριών πόντων, που θα συνεχίσει το σερί της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί, πως η πλειοψηφία των «πρασίνων» θα είναι από την Πελοπόννησο, μιας και ο κόσμος της ομάδας σε αυτή την περιοχή «διψάει» και θέλει να δει τον Παναθηναϊκό δια ζώσης.