Συνένοχους στο φόνο δεν θα μας έχετε…

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

Βαρδινογιάννης ή Γιαννακόπουλος; Γιαννακόπουλος ή Βαρδινογιάννης; Ιδού το μέγα δημοσιογραφικό δίλημμα; Ποια στάση θα έπρεπε λοιπόν ν’ ακολουθήσει η «Αθλητική Ηχώ», η παραδοσιακή εφημερίδα του Παναθηναϊκού, που δεν έχει πίσω της ούτε τον Βαρδινογιάννη ούτε τους Γιαννακόπουλους; Που δεν ανήκει ούτε στον μεν ούτε στους δε; Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα, από ένα φίλο του Παναθηναϊκού, ο οποίος μου μίλησε πολύ ώριμα, αλλά συγχρόνως πολύ οργισμένα!

Το ερώτημα που μου έθεσε ήταν λογικοφανές, αλλά προφανώς για… άλλη εφημερίδα και κυρίως για άλλον δημοσιογράφο! Δυστυχώς για την… τσέπη μας, εμείς θα συνεχίζουμε να πορευόμαστε φτωχοί, αλλά τίμιοι δημοσιογραφικά. Μου είπε λοιπόν ο φιλαράκος: «Καλά, τόσα σας έχει κάνει ο Βαρδινογιάννης σαν εφημερίδα. Τόσο πόλεμο και εσείς αντί να βγείτε να τον κράξετε, γράψατε για ενότητα;»

Αδερφέ, αυτή είναι η διαφορά με όλους τους άλλους. Εμείς κάνουμε κριτική σε γεγονότα, σε πρακτικές, σε λανθασμένες κινήσεις της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ με κριτήριο τον Παναθηναϊκό – το καλό του Παναθηναϊκού, έτσι όπως… υποκειμενικά και ουχί αντικειμενικά το βλέπουμε εμείς – και όχι βάσει των πισώπλατων χτυπημάτων που δεχόμαστε!  Όχι βάσει των μεταγραφών που έχουμε ή μας κρύβουν κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι της ΠΑΕ.

Εάν λειτουργούσαμε με αυτό ως κριτήριο, πρώτον δεν θα ήμασταν η «Αθλητική Ηχώ» και δεύτερον το… μαγαζάκι εδώ στην τελευταία σελίδα θα ήταν κλειστόν! Εδώ δεν λειτουργούμε με αυτά τα κριτήρια. Γι’ αυτό βγήκαμε κόντρα στο ρεύμα και ζητήσαμε επιτακτικά τη μεταγραφή του Γιώργου Καραγκούνη, όταν οι άλλοι έλεγαν ότι δεν πρόκειται και κυρίως ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γυρίσει και φυσικά πανηγυρίσαμε δεόντος την κίνηση των διοικούντων το «τριφύλλι»! Αυτό επέβαλε η δική μας δημοσιογραφική λογική. Εμπάθεια δεν υπήρχε και δεν υπάρχει για κανέναν. Κριτική υπήρξε και θα υπάρχει – όσο μας επιτρέπουν να «κρεμόμαστε» στα περίπτερα.

Η «Αθλητική Ηχώ», έχοντας στην πλάτη της τη σοφία αλλά και τα λάθη του παρελθόντος, δεν είναι ούτε αντιβαρδινογιαννική ούτε βαρδινογιαννική εφημερίδα. Δεν είναι ούτε του Παύλου ούτε του Θανάση Γιαννακόπουλου.
Είναι του Παναθηναϊκού. Τιμώντας όσους προσφέρουν. Κάνοντας αξιόπιστη κριτική σε όσους κάνουν λάθη.

Πάμε τώρα στην ουσία του θέματος.

Το πιο εύκολο για εμάς θα ήταν να βγούμε και να κατακεραυνώσουμε τον «καβούρια» Βαρδινογιάννη και να αποθεώσουμε τον ευεργέτη Γιαννακόπουλο. Μπορεί να κερδίζαμε μερικά φύλλα, και μετά τι; Όταν το «μαγαζί» σε όλα τα επίπεδα θα βαρέσει διάλυση και θα πλακώνονται στην εξέδρα οι παναθηναϊκοί με τους… παναθηναϊκούς, ποιος θα φταίει; Ποιος θα έχει την ηθική ευθύνη; Η «Αθλητική Ηχώ» δεν θέλει να γίνει αρεστή, βάζοντας ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Παναθηναϊκού.

Η επιλογή της «Αθλητικής Ηχούς», σεβόμενη την προσφορά των αδερφών Γιαννακόπουλων στη δημιουργία ενός Παναθηναϊκού παντοκράτορα στο μπάσκετ και «μετρώντας» τα δεκάδες λάθη τα τελευταία χρόνια του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην προσπάθεια «χτισίματος» ενός πανίσχυρου ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, είναι με την ΕΝΟΤΗΤΑ!

Δεν μας ενδιαφέρει εάν οι Γιαννακόπουλοι και οι Βαρδινογιάννηδες δεν θέλουν να φάνε παρέα και να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους. Δικαίωμά τους να μην είναι φίλοι, αλλά και να μη χωνεύονται. Όμως οι δύο οικογένειες έχουν στα χέρια τους τις τύχες ενός τεράστιου συλλόγου, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Εάν επιλέξουν να διχάσουν τον κόσμο, τότε ας αναλάβουν και αυτή την ιστορική ευθύνη!

Μη μου πει κανείς ότι όσα βγαίνουν στον αέρα δεν επηρεάζουν τις ομάδες αγωνιστικά, γιατί θα προέρχεται από άλλον πλανήτη. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μ’ ενδιαφέρει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο! Εάν δημιουργηθεί εμφύλιος στον Παναθηναϊκό, κανείς μα κανείς δεν θα είναι κερδισμένος. Από αυτή την κόντρα ο Παναθηναϊκός, ένα είναι σίγουρο, ότι θα βγει λαβωμένος. Διαλέξτε και πάρτε…

Χτυπήματα 1

Συγνώμη, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες οι δύο οικογένειες θα κληθούν να δώσουν τα χέρια για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό;
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά…

Χτυπήματα 2

Συγνώμη, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες οι δύο οικογένειες θα κληθούν να δώσουν τα χέρια για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό;
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά…

Χτυπήματα 3

Συγνώμη, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες οι δύο οικογένειες θα κληθούν να δώσουν τα χέρια για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό;
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά…