Στη FIFA για Ν’ Ντιογέ

Επιμέλεια: Μ.Τσαμπάς, Π.Παπαδόπουλος

Στη FIFA για Ν’ ΝτιογέΑκόμα δεν μπορούν να συνέλθουν στην Ακαδέμικα από το γεγονός ότι ο Ντάμε Ν’ Ντιογέ αποχώρησε από τον σύλλογο χωρίς να μπουν χρήματα στο ταμείο. Εδώ και αρκετό καιρό ο σύλλογος της Πορτογαλίας έχει προσφύγει στη FIFA για να δικαιωθεί, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνουν και οι διοικούντες την ομάδα. Μάλιστα, αυτό που τους …εκνευρίζει περισσότερο είναι η συμπεριφορά του Σενεγαλέζου μέσου, για τον οποίο λένε ότι τους κορόιδεψε. Οι Πορτογάλοι είναι αποφασισμένοι να αποκομίσουν οικονομικό όφελος.

Το οποίο και πιθανότατα θα επιδικάσει το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας και θα προκύψει από την αξία του, από τα χρήματα τα οποία είχε λαμβάνειν και άλλες παραμέτρους. Στα γραφεία του Παναθηναϊκού πάντως δεν έχει φτάσει κάποιο επίσημο έγγραφο, ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία για το θέμα του Ν’ Ντιογέ, αφού αποκτήθηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Επιμένουν για Λούγκο
Συνεχίζονται τα σενάρια από την Παραγουάη που κάνουν λόγο ότι ο Κάρλος Λούγκο είναι από τους βασικούς υποψήφιους για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, η ιστοσελίδα «ABC» έκανε λόγο ότι ο 31χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός της Νασιονάλ Ασουνσιόν έρχεται σίγουρα στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη διοίκηση του συλλόγου, αφού για να καλύψει το κενό, του απέκτησε τον αμυντικό Χέμπερτ Αριόλα. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κινείται με μεγάλη μυστικότητα για την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών.

Οι τρεις του… πάγκου
Όπως γράψαμε στο χθεσινό φύλλο της «Α.Η.», το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι διευρυμένο και από 11 μέλη που είχε το προηγούμενο, πλέον υπάρχουν σε αυτό 15. Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στα ονόματα, παρατηρεί ότι τρεις από τους 15 έχουν περάσει και από τον… αγωνιστικό χώρο, υπηρετώντας τον Παναθηναϊκό. Πρώτος και καλύτερος ο Τάκης Οικονομόπουλος, που για περισσότερες από τρεις δεκαετίες πρόσφερε τόσο ως τερματοφύλακας, όσο και ως προπονητής τερματοφυλάκων. Εν συνεχεία, ο νυν πρόεδρος και για πολλά χρόνια γιατρός της ομάδας, Αργύρης Μήτσου, καθώς και ο προηγούμενος γιατρός του συλλόγου, Γιώργος Βησσαράκης.

**Αναμφίβολα ένας από τους ανθρώπους που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό και δεν άφησαν κάτι θετικό είναι ο Χανς Λάιτερτ. Ο Αυστριακός προπονητής τερματοφυλάκων αποχώρησε μετά το τέλος της σεζόν από το «τριφύλλι» και ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίου προκειμένου να βοηθήσει όσο μπορεί τους γκολκίπερ. Ο τίτλος είναι η «Τέχνη του παιχνιδιού των τερματοφυλάκων» και ήδη δημοσιεύεται τόσο στα γερμανικά, όσο και στα αγγλικά. Εκτός των άλλων, αναφέρεται στο πόσο ευαίσθητος για μια ομάδα είναι ο τερματοφύλακας, αλλά και ο εκπαιδευτής γκολκίπερ.

**Οι καθημερινές και καταιγιστικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Αγγλία, όσον αφορά τις συλλήψεις και τα μέτρα για τα τρομοκρατικά χτυπήματα, δεν αφήνουν αδιάφορους και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Ο λόγος είναι φυσικά το φιλικό παιχνίδι της 5ης Αυγούστου με την Ίπσουιτς στο Portman Road. Τα μέτρα τόσο στα αγγλικά αεροδρόμια, όσο και στις πτήσεις προς τη Μεγάλη Βρετανία είναι δρακόντεια και φυσικά η αποστολή του «τριφυλλιού», όταν φτάσει εκείνη η ώρα, πιθανότατα θα ταλαιπωρηθεί λίγο παραπάνω κατά την άφιξή της.

**Η Παγκρήτια Λέσχη Φίλων Παναθηναϊκού ενημερώνει τα μέλη της ότι ο σύνδεσμος θα παραμείνει ανοιχτός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ για τις ανανεώσεις των καρτών μελών και για την διάθεση εισιτηρίων διαρκείας ποδοσφαίρου στη Λεωφόρο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω τηλέφωνα: 2810-285282,  6936646755 και 6944692227. 

Όποιος ελεύθερα συλλογάται
συλλογάται καλά…

*Αυτές τις ημέρες στο πρώτο στάδιο της «πράσινης» προετοιμασίας στην Παιανία, εκτός από τους γνωστούς, παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα του Ζοζέ Πεσέιρο και κάποιοι παίκτες που αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό. Ονόματα όπως αυτά του Κατράνα, του Τσίτση, του Κωνσταντινίδη και του Πάγκαλη, δεν λένε τίποτα στο ευρύ κοινό. Καλά – καλά μπορεί να μην τους ξέρουν ακόμη και οι φίλοι του Παναθηναϊκού που δεν ασχολούνται με την ομάδα των νέων. Πιθανότατα στο μέλλον θα γίνεται περισσότερος λόγος για αυτούς, αν πραγματοποιήσουν τον όνειρό τους που είναι η καριέρα με την πράσινη φανέλα.

*Όμως ο Πορτογάλος προπονητής του Παναθηναϊκού ξέρει τι κάνει. Άλλωστε, η περσινή κίνηση του Βίκτορ Μουνιόθ να ρίξει αμέσως στα βαθιά τον Σωτήρη Νίνη, με τη γνωστή πετυχημένη συνέχεια, αποτελεί οδηγό. Ο Πεσέιρο, από την πρώτη στιγμή που συμφώνησε με το «τριφύλλι», ενημερώθηκε για την καλή δουλειά που γίνεται στην Παιανία, για τα ταλέντα που υπάρχουν και έτσι δεν δίστασε να… ανοίξει την πόρτα για κάποιους δίνοντας ευκαιρίες. Έστω και σε περίοδο προετοιμασίας. Άλλωστε, από δω και πέρα είναι στο… χέρι και στα πόδια των μικρών να δείξουν ότι έχουν τα «κότσια» να μείνουν στον Παναθηναϊκό κυνηγώντας το όνειρο.

*Άλλωστε… όνειρο είναι για αυτούς να έχουν δίπλα τους στις καθημερινές προπονήσεις και ολόκληρο Γιώργο Καραγκούνη. Έναν πρωταθλητή Ευρώπης, έναν παίκτη που φόρεσε τις φανέλες δύο σπουδαίων ομάδων, όπως η Ίντερ και η Μπενφίκα. Έναν παίκτη κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό.

Τα… μπράβο και τα «πάμε ρε παικτούρες» του «Κάρα» είναι απίστευτες ενέσεις ηθικού για τους μικρούς, που πλέον ακούγοντας τις προτροπές γεμίζουν με ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες. Άλλωστε, δεν τους… γκαζώνει και κανένας τυχαίος. Αλλά η «τυπάρα», ο φυσικός ηγέτης του νέου Παναθηναϊκού.

*Η στάση αυτή του Γιώργου Καραγκούνη φυσικά ικανοποιεί και τον Ζοζέ Πεσέιρο. Άλλωστε, γνωρίζει ότι η μεγάλη εμπειρία τού διεθνή μέσου μπορεί να φανεί χρήσιμη με πάρα πολλούς τρόπους και όχι μόνο μέσα στο γήπεδο. Στα αποδυτήρια, στις προπονήσεις της Παιανίας. Παντού.

*Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο ίδιος, ο «Κάρα», στην πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό, είχε δίπλα του σπουδαίους παίκτες που τον ενθάρρυναν. Που έβλεπαν το σπουδαίο ταλέντο του και του έλεγαν πώς να το αξιοποιήσει μέσα στο γήπεδο. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ο μεγάλος Κριστόφ Βαζέχα και ο σπουδαίος Πάολο Σόουζα.