Πόλο… ώρα μηδέν

Επιμέλεια: Φώτης Μπούρας

Πόλο… ώρα μηδένΟριακές στιγμές περνά το τμήμα υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, το οποίο παραμένει παρατημένο στο έλεος της μοίρας και αποδεικνύεται για άλλη μία φορά το αποπαίδι της διοίκησης του Eρασιτέχνη. Οι υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο έμειναν εκ νέου στα λόγια, με αποτέλεσμα η ομάδα να βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού», με τις ενδείξεις να δείχνουν ότι αν η κατάσταση παραμείνει αναλλοίωτη, τότε πολύ δύσκολα θα βρεθεί δρόμος διαφυγής. Η ομάδα που πέρσι έκλεψε την παράσταση,διεκδικώντας ακόμα και την είσοδο στα πλέι οφ, κινδυνεύει φέτος να μη βρεθεί καν στην αφετηρία του Πρωταθλήματος.

Οι βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον μπορεί να τέθηκαν, όμως κανένας δεν φρόντισε ν’ αρπάξει την ευκαιρία. Αντίθετα, από τον σχεδιασμό κιόλας της νέας χρονιάς φάνηκαν οι διαθέσεις της διοίκησης. Το μπάτζετ όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, μετά από τεράστια καθυστέρηση και έντονη προσπάθεια από τους λιγοστούς, που ελπίζουν ακόμα να δουν το «τριφύλλι» σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο βασικός κορμός της ομάδας, αυτοί που έκαναν υπερήφανους όλους τους φίλους των «πρασίνων» με το ήθος, το πάθος και την ψυχή τους, παρέμειναν στο πλευρό του συλλόγου, έτοιμοι να πετύχουν τους νέους τους άθλους. Έστω κι αν είχαν καλύτερες προτάσεις στα χέρια τους.

Κανείς ωστόσο δεν φρόντισε να προσφέρει σε αυτούς τους παίκτες τα αυτονόητα. Οι λογαριασμοί παραμένουν άδειοι, με τις οφειλές πλέον να ανέρχονται σε δεδουλευμένα ακόμα και επτά μηνών (!), ενώ κανείς δεν φρόντισε να προνοήσει ώστε η ομάδα να βρει το κολυμβητήριο όπου θα ξεκινούσε η νέα προσπάθεια. Η διοίκηση του Eρασιτέχνη σπατάλησε το χρόνο, χρησιμοποιώντας αλλεπάλληλες προφάσεις και αν ο ίδιος ο έφορος του τμήματος δεν έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη, τότε θα έκλεινε οριστικά η πόρτα του «Ζαππείου». Ακόμα και σήμερα όμως ο Παναθηναϊκός παραμένει η μοναδική ομάδα που δεν έχει ξεκινήσει προπονήσεις, εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, μία ημέρα μάλιστα πριν από τη διεξαγωγή της κλήρωσης του νέου Πρωταθλήματος. Κι όμως, κανείς δεν έχει ασχοληθεί.

Την ώρα που σε άλλα αθλήματα ο σύλλογος προχωρά σε φανταχτερές μεταγραφές, στο τμήμα της υδατοσφαίρισης βλέπουν τεράστια ποσά να περνούν πάνω από το κεφάλι τους, χωρίς όμως να έχει μπει έστω κι ένα… ευρώ στο δικό τους ταμείο. Ο παραγκωνισμός αυτός και η αδιαφορία ήταν που έδωσαν την αφορμή τόσο στον Μίλαν Γιάντσιτς όσο και στον Μπρούνο Βράνιες να αποχωρήσουν «νύχτα» από την ομάδα, ενώ ανάγκασε τον αρχηγό Δημήτρη Μπιτσάκο και τον τεχνικό Μάκη Λυκούδη να θέσουν τελεσίγραφο, σε μία προσπάθεια να πείσουν τους ιθύνοντες να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του τμήματος. Οι ελπίδες σωτηρίας δεν έχουν ακόμα εξανεμιστεί πλήρως, αρκεί η διοίκηση του Eρασιτέχνη να δραστηριοποιηθεί έστω και την ύστατη στιγμή, για να αποφευχθεί η διάλυση του τμήματος. Πόσο μάλιστα φέτος που ο σύλλογος θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ζωής του.