Προσοχή στους Φορλάν και Αγκουέρο

Αν θα έπρεπε να διαλέξω κάποιον ή κάποιους που θα έπρεπε να προσέξει ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Ατλέτικο, αυτοί θα ήταν οι Αγουέρο και Φορλάν. Και οι δύο (ειδικά ο πρώτος), βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι ικανοί να δημιουργήσουν από το πουθενά πρόβλημα σε οποιαδήποτε άμυνα. Στα της ομάδας μου, το ευχάριστο για την Ατλέτικο είναι ότι ο αγώνας θα γίνει στην Ισπανία και όχι στην Ελλάδα.

Αν γινόταν στη Λεωφόρο, τα πράγματα δεν θα ήταν και τόσο εύκολα και το σίγουρο είναι πως η Ατλέτικο δεν θα ήταν φαβορί. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όλες οι ελληνικές ομάδες έχουν δυνατές έδρες και σίγουρα για τους Ισπανούς δεν θα ήταν και ό,τι πιο εύκολο να νικήσουν στην Αθήνα.

Τώρα που γίνεται στο «Βιθέντε Καλντερόν», η Ατλέτικο για μένα είναι το φαβορί, από τη στιγμή που διαθέτει μια πολύ καυτή έδρα. Πολύ δύσκολα θα χάσει πόντους στο γήπεδό της, όπου και στο πρωτάθλημα τα πηγαίνει αρκετά καλά, όσον αφορά τους εντός έδρας αγώνες.

Μέχρι τώρα το σίγουρο είναι πως η ομάδα δεν έχει αρχίσει καλά το Πρωτάθλημα, σε σχέση πάντα με αυτά που περιμένουμε, όμως τον τελευταίο καιρό υπάρχει σταδιακή βελτίωση και έχει αρχίσει να παρουσιάζει καλά στοιχεία στο παιχνίδι της. Μην κοιτάτε την ήττα από την Μπαρτσελόνα, η οποία αυτή τη στιγμή παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στον πλανήτη, αλλά την παρουσία της στα τελευταία ματς.

Οι φετινοί στόχοι της ομάδας είναι αρκετά υψηλοί. Άλλωστε, το καλοκαίρι που μας πέρασε δαπάνησε πολλά λεφτά για μεταγραφές εξαιρετικών ποδοσφαιριστών, καθώς ήρθαν στη Μαδρίτη παίκτες όπως ο Ρέγες, ο Σιμάο, ο Φορλάν, ο Αμπιάτι, που θα έπαιζαν βασικοί σε πολλές ομάδες της Ευρώπης. Για μένα, με δεδομένο την ομάδα που διαθέτει, η Ατλέτικο θα πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις που θα διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα στην Ισπανία.

Mίλινκο Πάντιτς
***Πρώην παίκτης της Ατλέτικο, τώρα εργάζεται ως προπονητής στις ακαδημίες του ισπανικού συλλόγου