Πράσινο… άνοιγμα στον κόσμο

Πράσινο… άνοιγμα στον κόσμοΜετά τους 400 περίπου οπαδούς που βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας στην πρεμιέρα με το Μίλωνα, παίκτες και διοίκηση του «τριφυλλιού» προχώρησαν χθες σε μια συμβολική κίνηση για να παρακινήσουν τους φίλους της ομάδας του Παναθηναϊκού να γεμίσουν το κλειστό της Γλυφάδας όλη τη χρονιά. Έτσι, εκτός από τα εισιτήρια διαρκείας που δικαιούνται θα αγοράσουν επιπλέον ο καθένας τους ακόμα από δύο εισιτήρια διαρκείας και θα τα διαθέσουν όπου εκείνοι νομίζουν..

Για την «πράσινη» αυτή πρωτοβουλία, ο Σωτήρης Πανταλέων τόνισε: «Αξίζει στην προσπάθεια που κάνουμε φέτος ο κόσμος να είναι μαζί μας και να μας στηρίξει με την παρουσία του, όπως άλλωστε κάνει πάντα. Είναι μια δύσκολη χρονιά και σημαντική για εμας και χρειαζόμαστε τον κόσμο περισσότερο από ποτέ δίπλα μας».

«Κολλημένος» με την υποδοχή ο Μπερούτο
Στο αγωνιστικό μέρος πλέον η προετοιμασία της ομάδας του Ιταλού τεχνικού, Μάουρο Μπερούτο ενόψει της αυριανής εντός έδρας μάχης (19:00, Ρουσάκης-Γεροθόδωρος) της 2ης αγωνιστικής Α1 Ανδρών με την ΕΑ Πατρών συνεχίστηκε και χθες με διπλή προπόνηση. Ο κ. Μπερούτο στάθηκε σε θέματα τακτικής με επιμονή στην υποδοχή, αφού το ζητούμενο είναι η χημεία που πρέπει να δημιουργηθεί μεταξύ της άμυνας και του μπλοκ. Παράλληλα ο διεθνής κεντρικός Ανδρέας Ανδρεάδης υποβλήθηκε σε νέα μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η κατάστασή του και το ποσοστό ετοιμότητάς του με σκοπό την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Χωρίς Ερέου έρχεται η ΕΑΠ
Σήμερα εξάλλου έχει προγραμματιστεί η απαραίτητη «βιντεοθεραπεία», δηλαδή η ανάλυση μέσω βιντεοπροβολής του παιχνιδιού της αυριανής αντιπάλου της ομάδας της ΕΑ Πατρών, που σήμερα το μεσημέρι θα μεταβεί στην Αθήνα, χωρίς τον άτυχο Βενεζουελάνο άσο, Τόμας Ερέου, που στο άνοιγμα της αυλαίας της Α1 Ανδρών τραυματίστηκε στον ώμο και στο τέλος της εβδομάδας θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση που θα τον αφήσει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες. Το δυσάρεστο αυτό γεγονός προβληματίζει έντονα της διοίκηση της πατρινής ομάδας που δεν αποκλείεται να καταθέσει αίτημα στην διοργανώτρια αρχή της ΕΣΑΠ, για την αντικατάστασή του Ερέου με άλλον παίκτη.  

“Πήρε κεφάλι” ο Ντάντε στο Έπαθλο Forthnet
Mε τον υψηλότερο βαθμό, έξι, βαθμολογήθηκε στο ματς της πρεμιέρας ο Βραζιλιάνος άσος των «πρασίνων», Ντάντε Αμαράλ που φιγουράρει με 6 πόντους στην κορυφή της βαθμολογίας στο έπαθλο Forthnet. Στο ίδιο ματς ακολούθησε με 5 βαθμούς ο Κρουζάγιεφ, ο Πέριτς με 4, ο Κολομβιανός διαγώνιος του Παναθηναϊκού Αγκάμεζ με 3, ο Ιωακειμίδης με 2 και τέλος με 1 βαθμό αξιολογήθηκε η συμμετοχή του Πρεβεζάνου άσου του Κυπελλούχου, Χρύσανθου Κυριαζή.

Μαζί με τον Ντάντε στην 1η θέση της βαθμολογίας του έπαθλου Forthnet ισοβαθμούν με 6 βαθμούς ο Βούλγαρος διεθνής του Ολυμπιακού, Μπόγιαν Γιορντάνοφ στο 0-3 με τον Πανελλήνιο, ο Άλεξ Άχρεμ του Ηρακλή στο 1-3 του τοπικού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο κεντρικός του Άρη, Νίκος Καραγιάννης στο 0-3 με την ΕΑ Πατρών, ο Ισπανός Τεχέδα της ΑΕΚ στο 3-2 με τη ΓΣ Λαμίας και ο Αργεντίνος άσος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σαντιάγκο Νταραϊντού στο 3-0 επί της νεοφώτιστης Κηφισιάς. Με 5 βαθμούς ακολουθούν οι Νίλσον (Ηρακλής),  Γκαϊντάρσκι (Ολυμπιακός) και Μαϊντακ (Άρης), Γκάτιν (ΓΣ Λαμίας), Νίκολιτς (Ε. Αλεξανδρούπολης).

*Σε Πολωνία και Δομηνικανή Δημοκρατία πήγαν τα οι δύο κάρτες ελευθέρας συμμετοχής (wild card) με τις οποίες συμπληρώθηκαν οι 12 ομάδες του φετινού World Cup Γυναικών (2-16 Νοεμβρίου, Ιαπωνία).