«ΠΑΟ θρησκεία και στη Μεσσηνία»

Επιμέλεια: Αποστολή στην Καλαμάτα: Φώτης Καρακούσης

«ΠΑΟ θρησκεία και στη Μεσσηνία»Την περσινή χρονιά τα παιδιά του συνδέσμου του Παναθηναϊκού στην Καλαμάτα, θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους για την ομάδα με ένα διαφορετικό τρόπο εκτός από το να πηγαίνουν στο γήπεδο, αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο, που δεν θα μπορούσε παρά να ονομάζεται Παναθηναϊκός Καλαμάτας. Στην παρθενική τους εμφάνιση στην Γ’ τοπική κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ. κατάφεραν να πάρουν την άνοδο στη Β’ κατηγορία και στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουν μια πολύ σπουδαία επιτυχία. Τότε η «Α.Η.» ήταν εκεί, παρουσιάζοντάς σας τη φιέστα που έστησαν τα παιδιά του συνδέσμου.

Χθες, η ομάδα του «τριφυλλιού» έκανε ντεμπούτο στο νέο Πρωτάθλημα και η «Α.Η.» δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτό το νέο ξεκίνημα αυτής της παρέας, η οποία αποτελείται μόνο από παναθηναϊκούς. Σε μία δύσκολη έδρα, κόντρα στον Αστέρα Βαλύρας, το «τριφύλλι» κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και να ξεκινήσει θετικά τη νέα σεζόν. Το γκολ πέτυχε ο Παναγιώτης Δρογκίτης.

Παναθηναϊκός Καλαμάτας: Βαβουλέας, Βασιλόπουλος, Κακαλέτσης, Νίκας, Παπαγιανόπουλος, Γαϊτάνης, Κουκούτσης, Τσικαλουδάκης, Δρογκίτης Θ., Παυλόπουλος, Δρογκίτης Π.

Δίπλα ο κόσμος
Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού αγώνα, είναι το γεγονός πως στο γήπεδο του Αστέρα έδωσαν το «παρών» αρκετοί ομοϊδεάτες των παιδιών από την Καλαμάτα από τους γύρω συνδέσμους, ενισχύοντας τις προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού, με πολλά τραγούδια και συνθήματα, κάνοντας το γήπεδο να θυμίζει Λεωφόρο.

Στους «8» του Κυπέλλου
Από ’κεί και πέρα, η ομάδα των παιδιών από την Καλαμάτα έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία στον θεσμό του Κυπέλλου, έχοντας περάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αποκλείοντας κατά σειρά τη Νίκη Πλατής, τους ερασιτέχνες του Μεσσηνιακού και τον Αστέρα Βαλύρας. Επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού θα είναι η ομάδα του Τέλλου Άγρα, σωματείο που αγωνίζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκές ακαδημίες
Η προσπάθεια, όμως, των παιδιών από την Καλαμάτα δεν σταματά μόνο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου, καθώς συγκρότησαν και τμήματα υποδομής. Άλλωστε Παναθηναϊκός χωρίς ακαδημίες δεν γίνεται. Μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί 16 παιδιά, με τις εγγραφές να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.