«Πάμε να νικήσουμε»

«Πάμε να νικήσουμε»Μετά την άνετη πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, οι «πράσινοι» εστιάζουν την προσοχή τους στο αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιθυμούν να συνεχίσουν στο δρόμο των επιτυχιών γνωρίζοντας ωστόσο ότι το έργο τους μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος τόνισε ότι θα ακούσουν τις οδηγίες από τον Ζοσέ Πεσέιρο και θα αγωνιστούν μόνο για τη νίκη: «Θα ακούσουμε το προπονητή μας και θα πάμε στην Τρίπολη για να κάνουμε αυτό που πρέπει και να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από τους τρεις βαθμούς της νίκης», τόνισε και πρόσθεσε για τη φετινή σεζόν: «Έχουμε πραγματοποιήσει ένα καλό ξεκίνημα, το θέμα όμως είναι τι γίνεται στο τέλος, αφού εμείς θέλουμε το πρωτάθλημα. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το ότι έχουμε πετύχει 10 γκολ και έχουμε δεχθεί μόνο ένα γκολ, μεγαλύτερη σημασία έχει να κερδίζουμε τους αγώνες».

Όσο για το φλέγον θέμα του κόσμου και την προσέλευση στο γήπεδο, ο Παπαδόπουλος είπε: «Θέλουμε τον κόσμο που μας αγαπά να έρθει στο γήπεδο». Ο φορ του «τριφυλλιού» δεν παρέλειψε να αναφέρει και τις προκρίσεις όλων των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: «Είναι θετικό το ότι όλες οι ομάδες προκρίθηκαν στους ομίλους. Αξίζουν περισσότερα συγχαρητήρια σε Λάρισα και Άρη ήταν μεγάλο κατόρθωμα».

Ρομέρο: «Πάμε για τη νίκη»
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Σεμπάστιαν Ρομέρο ο οποίος είπε για την αυριανή αναμέτρηση: «Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Εμείς έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και θα κάνουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Είναι θετικό που έχουμε ξεκινήσει τη χρονιά καλά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα», και πρόσθεσε: «Η ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες, παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι και με τις εμφανίσεις μας θα φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

• Από Δευτέρα  ο Σωτήρης Νίνης θα αρχίσει το τρέξιμο.
• Ο Μίκαελ Νίλσον αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί χέρι, δεν είναι όμως κάτι ανησυχητικό.

Στην τελική ευθεία για Αστέρα

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το αυριανό ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι «πράσινοι» θέλουν να συνεχίσουν στο δρόμο των επιτυχιών, κάτι, άλλωστε, που ανέφερε και ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι και να αποφύγουν τα λάθη, αφού ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να πιέσει. Η εικόνα του «τριφυλλιού» είναι καλή και αυτό επιθυμεί να συνεχιστεί και στην Τρίπολη, προκειμένου να παραμείνει η ομάδα στις πρώτες θέσεις.

Το θετικό για τον Πεσέιρο είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών, αφού οι Καραγκούνης, Μάτος, αλλά και ο Ν’ Ντόι είναι σε καλή κατάσταση. Οι δυο πρώτοι θα βρίσκονται στην ενδεκάδα, κάτι που όμως είναι πιθανό να μη συμβεί με τον Σενεγαλέζο, αφού ο Σαλπιγγίδης αναμένεται να έχει δίπλα του τον Παπαδόπουλο. Ο Πεσέιρο προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα και τον Δημούτσο αντί του Ρομέρο.

Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις στο κράτημα της μπάλας, ασκήσεις στις σέντρες-σουτ με αντίπαλο, στημένες φάσεις και αποθεραπεία. Θεραπεία έκανε ο Τζόζεφ Ενακαρίρε, ενώ οι Έκι Γκονζάλες και Θανάσης Τσίγκας πήραν μέρος στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης. Ο Στέφανος Σιόντης δεν πήρε καθόλου μέρος λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί, ωστόσο σήμερα θα προπονηθεί κανονικά.

Αρκετός κόσμος στο πράσινο περίπτερο

Αρκετός κόσμος έδωσε το παρών στο περίπτερο της «πράσινης» ΠΑΕ στην έκθεση «Sports Show 2007», όπου έγινε και η παρουσίαση της GREEN TEAM. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τους παίκτες του «τριφυλλιού», αλλά και να πάρουν πολλά αυτόγραφα. Οι Παπαδόπουλος, Ρομέρο, Σαριέγκι, Ίβανσιτς, Γκούμας, Νίλσον, Δημούτσος και Τζιόλης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αρκετούς φιλάθλους του συλλόγου που τους ζητούσαν την κατάκτηση των τίτλων.

Παράλληλα, η GREEN TEAM τόνισε ότι το βραχιόλι της αναδάσωσης δημιουργήθηκε για την αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος με το μήνυμα «Live in green» και θα κοστίζει 3 ευρώ. Η δημιουργία του θα σημάνει συμβολικά την έναρξη των πωλήσεων των επετειακών προϊόντων της ομάδας για τα 100 χρόνια. Όλα τα έσοδα θα συγκεντρωθούν σε ένα λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς και θα διατεθούν για το σκοπό της αναδάσωσης.