Ξενέρωσε ο Ίβιτς

Ξενέρωσε ο ΊβιτςΜόλις τριακόσιοι οπαδοί του Ολυμπιακού έδωσαν το «παρών» χθες το μεσημέρι στο «Ελ. Βενιζέλος» για να υποδεχθούν την ομάδα τους, η οποία επέστρεφε από τη Βρέμη, έχοντας στις αποσκευές της το πρώτο «διπλό» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, απορία προκαλεί πού ήταν ο «πύρινος» λαός των «ερυθρολεύκων» που δεν κατάφερε να μαζευτεί στο διεθνή αερολιμένα για να πανηγυρίσει το …θαύμα. Εκτός και αν οι περισσότεροι δεν το πίστευαν, περιμένοντας με αγωνία να δουν τα στιγμιότυπα στα δελτία ειδήσεων και να πειστούν ότι επιτέλους έγινε το ακατόρθωτο. Πάντως, έχουν τις δικαιολογίες τους. Είχαν συνηθίσει αλλιώς. Δεν είναι δα και λίγες οι τριάντα μία …πίκρες.

Ακούσαμε χθες στο supersport fm τον κ. Μανίκα που είναι στην ομάδα των dj΄s της Λεωφόρου να προσπαθεί να εξηγήσει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τον ύμνο και το…μεταλλαγμένο τραγουδάκι που θέλησαν κάποιοι να καθιερώσουν μετά από κάθε γκολ αντί του «Σύλλογος μεγάλος». Φυσικά και δεν έπεισε κανέναν, ούτε καν όταν μας είπε ότι δεν υπήρξε καμία εντολή για να σταματήσει το…έκτρωμα να ακούγεται κάτι που έγινε στο 3ο γκολ του Παπαδόπουλου στο παιχνίδι με την Αρτμέντια. Επίσης είπε και το εκπληκτικό. Ότι δεν γίνεται αν ο Παναθηναϊκός βάλει σε ένα ματς 7 γκολ να ακούγεται ισάριθμες φορές ο ύμνος. Πάντως η εξέδρα έχει δείξει ότι οι αγνοί και αληθινοί φίλοι του «τριφυλλιού» επιθυμούν να ακούγεται όσο περισσότερες φορές γίνεται ο «πράσινος» ύμνος στη Λεωφόρο!

Ξενέρωσε ο Ίβιτς

Όσο περίεργο και να σας φαίνεται, υπήρχε ένας άνθρωπος στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού που δεν ήταν και στα καλύτερά του μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο «Βέζερ Στάντιον», η οποία βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο μόνος από την ομάδα του Πειραιά που …ξενέρωσε(!) με το «διπλό» ήταν εκείνος που θέλει να αδειάσει το συντομότερο δυνατό η γωνιά του πάγκου που κατέχει αυτή τη στιγμή ο Τάκης Λεμονής.

O λόγος για τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ίλια Ίβιτς, που για όσους το έχουν ξεχάσει, δεν έχασε την ευκαιρία μετά το ισόπαλο παιχνίδι με τη Λάτσιο να τα …χώσει στον Λεμονή, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Το βράδυ της Τετάρτης, μάλιστα, και μετά την ισοπαλία με τον Άρη, αν έχανε ο Ολυμπιακός, ήταν έτοιμος να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, ο “Sir Takis” οδήγησε την ομάδα του στη νίκη και ο Ίβιτς δεν φάνηκε πουθενά -ούτε μια συγχαρητήρια δήλωση ρε αδερφέ- περιμένοντας τις επόμενες στραβές για να κάνει το δικό του.

Το επίλεκτο μέλος του «7-0»

Προς Θεού, δεν είναι να πανηγυρίζεις κιόλας επειδή ο Oλυμπιακός μετά από 10 χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ και 31 εκτός έδρας ματς, που έτρωγε την μία σφαλιάρα πίσω από την άλλη, κατάφερε και κέρδισε το 32ο ματς. Όμως, όπως και να έχει, για τον μέσο γαύρο που τόσα χρόνια άκουγε Ευρώπη και έβαζε τα κλάματα (και λογικά θα συνεχίσει μετά την …κακή παρένθεση της Βρέμης) το «διπλό» κόντρα στη Βέρντερ είναι ξεχωριστή στιγμή. Έτσι, μόνο οργή θα πρέπει να ένιωσε ακούγοντας λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα, τον Τάκη Γκώνια να κάνει ανάλυση του αγώνα εντοπίζοντας τα λάθη της ομάδας και του Λεμονή. Ποιος, ο Τάκης που έγραψε ιστορία ως μέλος της ομάδας του «7-0» στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους.

Μπάμπης Χλόδης- Κολωνός

«Λύση σωστή και άμεση»

Πραγματικά, αυτό δεν γίνεται πουθενά. Μετά από αρκετά χρόνια δεν έχουμε γκρίνια για τα αποτελέσματα της ομάδας, η οποία δόξα τω θεώ δείχνει πολύ θετικά στοιχεία και γίνεται πανικός με την κόντρα διοίκησης-οπαδών και την απουσία των απλών φιλάθλων από τις κερκίδες της Λεωφόρου. Κάτι πρέπει να γίνει. Οι αντιμαχόμενες πλευρές πρέπει να τα βρουν, η διοίκηση να κάνει κάτι με τη διάθεση των εισιτηρίων ώστε ο κόσμος να μπορεί πιο εύκολα να προμηθεύεται εισιτήρια και η Λεωφόρος να γίνει όπως ήταν παλιά. Κόλαση για τους αντιπάλους. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα. Το γρηγορότερο δυνατό.

*Ειρωνικό, αν μη τι άλλο, το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «SPORTDAY» που έγραφε «ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι σήμαινε κάτι διαφορετικό. Μάλιστα είχε και πολύ άσπρο. Μήπως, όπως είχε γίνει και στο παιχνίδι μπάσκετ της Ελλάδας με τη Σλοβενία, είχαν σχεδιάσει κάποιο άλλο μισή ώρα πριν τελειώσει το παιχνίδι;

*Η Ελλάδα είναι η χώρα της κωλοτούμπας. Αυτό είναι δεδομένο. Φάνηκε και χθες. Αυτοί που μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχαν περάσει γενεές δεκατέσσερις τον Λεμονή, χθες τον «έγλειφαν» όσο δεν πάει. Μέχρι να ανασυνταχθούν και να του την πέσουν πάλι.

*Ακόμη μια στοιχηματική εφημερίδα θα μπει στη ζωή μας τις επόμενες ημέρες. Εκδότης θα είναι άνθρωπος που ήδη είναι αφεντικό και σε καθημερινή αθλητική έκδοση με έδρα τα βόρεια προάστια.

*Στις 21.30 από το SUPERSPORT2 θα μεταδοθεί η αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Μπόχουμ του Ζοέλ Επαλέ για την  9η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Στην περιγραφή ο συνήθης ύποπτος, Γιώργος Λυκουρόπουλος.

*Συνεχίζεται η συνεργασία του Θέμου Αναστασιάδη με τον Όμιλο ΑΝΤ1, καθώς από επίσημα χείλη του σταθμού γνωστοποιήθηκε για άλλη μια φορά ότι η μη μετάδοση της εκπομπής «8 Όλα» οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα. Η σατυρική εκπομπή θα μεταδοθεί απόψε. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και γηραιότερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, είναι ο αποψινός καλεσμένος του Γιώργου Παπαχρήστου στην εκπομπή «VIP» που θα μεταδοθεί στις 19.00 από το SUPERSPORT1.

*Μεγάλη εκπομπή το χθεσινό «ΜΠΟΡΩ» με την Άννα Δρούζα. Βέβαια, η …Βραζιλιάνα που έλεγε τον πόνο της, περισσότερο με Ρωσίδα μας έμοιαζε. Λέτε να είναι από τη Βραζιλία τόσο όσο ήταν η «φραπελιά» θεραπευτικό φάρμακο; Πάντως, όπως και να έχει, η Πάολα ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση!

*Tα σφυριά έγιναν τσεκούρια πολέμου…

Ο…medias