Νέο σοκ με Βασιλειάδη

Αυτό το φετινό κοντεύει (αν δεν έχει γίνει ήδη) να ξεπεράσει και την περσινή κακοδαιμονία με τον Ματσιγιάουσκας. Έχουμε και λέμε: Σεϊμπούτις ο 1ος, Καυκής ο 2ος, Βασιλόπουλος ο 3ος, Σχορτσιανίτης ο… αιώνιος. Όλοι αυτοί τραυματίες, πλην του υπέρβαρου «Σόφο». Νέο θύμα; Ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος -όπως και όλοι οι παραπάνω (συν τον «φευγάτο» Ρόμπερτς)- δεν ακολούθησε την αποστολή του Ολυμπιακού στην Κύπρο για το φιλικό τουρνουά «Νίκος Γκάλης».

Ο 22χρονος φόργουορντ των Πειραιωτών, υποβλήθηκε χτες σε μαγνητική τομογραφία η οποία υπέδειξε ότι έχει υποστεί τραύμα στην πελματιαία απονεύρωση, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα και να μείνει στην Αθήνα ώστε να ξεκινήσει αποθεραπεία και να ανεβάσει κατά έναν, τους προβληματισμούς του Πίνι Γκέρσον.

Παπαμακάριος: «Να δούμε το βαθμό ετοιμότητας»

Η υπόλοιπη αποστολή των «ερυθρολεύκων» βρίσκεται στην Κύπρο, προκειμένου να συμμετάσχει σε ακόμα ένα δυνατό τουρνουά προετοιμασίας: «Είναι πολύ σημαντικό τουρνουά γιατί συμμετέχουν δυνατές ομάδες και είναι δεδομένο ότι οι φίλαθλοι θα δουν ενδιαφέροντα παιχνίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού Μανόλης Παπαμακάριος (μόλις συνήλθε κι αυτός από τραυματισμό), για να συμπληρώσει: «Είναι εξίσου σημαντικό ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις θα δοθούν προς βοήθεια των πυρόπληκτων. Εμείς είμαστε στην τελική ευθεία και θέλουμε να δούμε το βαθμό ετοιμότητάς μας. Έχουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, αλλά δεν αποτελούν δικαιολογία».

Λουκόιλ η πρώτη αντίπαλος στην Κύπρο

Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν σήμερα (7:15μ.μ.) τη Λουκόιλ στο πρώτο τους φιλικό επί κυπριακού εδάφους και θα ακολουθήσουν αυτά με Μακάμπι Τ.Α (6/10) και Πανελλήνιο (8/10). Την τυπική αποδέσμευση του Λόρενς Ρόμπερτς (έμεινε στην Αθήνα και διαχειρίζεται το θέμα με τον μάνατζέρ του), περιμένουν στο λιμάνι, ούτως ώστε να ανακοινώσουν τον αντικαταστάτη του Μαρκ Τζάκσον. Την  ίδια ώρα, ατομικό πρόγραμμα ξεκίνησε χτες ο Παναγιώτης Καυκής και μόλις επιστρέψει η αποστολή από την Κύπρο θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει προπονήσεις με τους υπόλοιπους, ενώ τα ατομικά τους προγράμματα ακολουθούν οι Βασιλόπουλος (ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου) και Σεϊμπούτις (επέμβαση στη μέση).