Νέα ανακοίνωση της ΠΑΕ με… φόντο τα δικαστήρια

Νέα ανακοίνωση της ΠΑΕ με… φόντο τα δικαστήρια

Τα… τσεκούρια του πολέμου έχουν πλέον ξεθαφτεί για τα καλά και από τις δύο πλευρές και κανείς δεν ξέρει πόσο θα συνεχιστεί η χρησιμοποίησή τους και πόσο επίπονη θα είναι η χρήση τους για τις… σάρκες του Παναθηναϊκού. Στην… κόντρα Βαρδινογιάννη – Γιαννακόπουλου όχι μόνο δεν υπήρξε ύφεση χθες, αλλά αντίθετα έπεσε περισσότερο λάδι στη φωτιά, με αφορμή καινούργια δημοσιεύματα, αλλά και τη νέα ανακοίνωση-απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα «Η ΠΡΑΣΙΝΗ» και χθες υπήρξαν δημοσιεύματα και έγγραφα όπου ο Eρασιτέχνης παρουσιάζεται ως ριγμένος από την ΠΑΕ όσον αφορά την απόδοση του 10% από τη χρήση της Λεωφόρου. Από την πλευρά της ΠΑΕ υπήρξε νέα ανακοίνωση, αυτή τη φορά πιο αναλυτική σε σχέση με την προχθεσινή, αλλά και πιο επιθετική προς την εφημερίδα, καθώς τονίζει εκ νέου τη «σχέση» με την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Μάλιστα γίνεται λόγο για «δημιουργία εντυπώσεων», «απόκρυψη πραγματικών στοιχείων», αλλά και άλλων στοιχείων που «αγνοούνται επιμελώς».

Εξάλλου, η ΠΑΕ κάνει λόγο για αυτοανακηρυγμένους προστάτες του Eρασιτέχνη, αναφέρει εκ νέου προθέσεις έντασης και αρνητικού κλίματος των δύο πλευρών, ενώ αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο μηνύσεων.
Αναλυτικά η δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναφορικά πάλι με τα δημοσιεύματα για την οικονομική της σχέση με τον Eρασιτέχνη, αναφέρει τα εξής:

«Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η αθλητική εφημερίδα “Η ΠΡΑΣΙΝΗ” – φιλική προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου – συνεχίζει να επιδίδεται στην πολιτική της δημιουργίας εντυπώσεων. Σήμερα προχωρά στην απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων που αφορούν το θέμα των εσόδων του Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. από τις εισπράξεις των αγώνων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Συγκεκριμένα, ενώ αναρτά αντίγραφο της οικονομικής εκκαθάρισης του αγώνα με τον ΟΣΦΠ, τονίζει και μεγεθύνει ΜΟΝΟ ΜΙΑ από τις εισπράξεις του Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. από τον αγώνα αυτό. Αγνοεί, όμως, ένα άλλο ποσό, και συγκεκριμένα αυτό των 18.963,30 ευρώ που αναγράφεται στην παράπλευρη στήλη “Β. ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ – 1. Ποσοστό για χρήση Γηπέδου 15%”, το οποίο είναι και αυτό έσοδο του Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. από τον αγώνα αυτό.
Επισημαίνουμε ότι, επιπλέον των παραπάνω 2 ποσών, έχει συμφωνηθεί με το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μισθώσεως της 1ης Μαΐου 2007 (το οποίο έχει υπογραφεί από την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. και τον Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Α.Ο) να καταβληθεί, μεταξύ άλλων, στον Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Α.Ο. ποσό ίσο με το 15% επί της ονομαστικής αξίας των εισιτηρίων προς τους φιλάθλους.

Τα έσοδα αυτά του Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. αγνοούνται επιμελώς από την συγκεκριμένη εφημερίδα. Σύμφωνα με τα παραπάνω τα έσοδα του Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. μόνο από τον αγώνα με τον ΟΣΦΠ ανέρχονται σε 36.400 ευρώ. Είναι προφανές ότι, για λόγους που αναφέραμε στην χθεσινή μας ανακοίνωση, η εφημερίδα “Η ΠΡΑΣΙΝΗ” έχει αφενός αυτοανακηρυχτεί σε προστάτη του Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. και αφετέρου σκοπεύει σε δημιουργία έντασης και αρνητικού κλίματος μεταξύ της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και του Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο., με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα αισθήματα του φίλαθλου κόσμου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.  Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι αποφασισμένη από την πλευρά της να μην ανεχθεί εφεξής την τακτική της εφημερίδας “H ΠΡΑΣΙΝΗ” και να προστατεύσει τα συμφέροντά της με κάθε νόμιμο τρόπο».

Δήλωση Θανάση στην «Α.Η.»

Η «Α.Η.» από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάρει μέρος στην κόντρα των δύο οικογενειών που ηγούνται του Παναθηναϊκού, αλλά είναι μόνο με τον ίδιο τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Όλους αυτούς που αγωνιούν για το τι θα ξημερώσει και κατά πόσο θα ζημιωθεί ο σύλλογος αν συνεχιστεί ο «εμφύλιος» που ξέσπασε το τελευταίο διήμερο.
Η «Α.Η.» με μια πιο ψύχραιμη ματιά και χωρίς …διοικητικά βαρίδια, επικοινώνησε χθες με τον εκ των πρωταγωνιστών της κόντρας που έχει ξεσπάσει, τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ζητώντας του να τοποθετηθεί στη νέα ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες προς τον Eρασιτέχνη.

Ο κ. Γιαννακόπουλος δέχθηκε να μιλήσει στην «Α.Η.» και σχολιάζοντας την ανακοίνωση τόνισε: «Κοντός ψαλμός αλληλούια. Θα τα πούμε όλα τη Δευτέρα στο συμβούλιο του Eρασιτέχνη. Μπροστά στους δημοσιογράφους θα πούμε όλη την αλήθεια για το ζήτημα αυτό. Δεν είναι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει η ΠΑΕ. Έχουμε τα δικά μας στοιχεία και θα τα γνωστοποιήσουμε. Στο τέλος θα δούμε ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του».

Συνεδρίαση-φωτιά τη Δευτέρα στη Λεωφόρο

Φαίνεται τελικά ότι η …σύγκρουση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στις δύο οικογένειες που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του Παναθηναϊκού, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και Eρασιτέχνη, θα έχει ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να παρατηρηθεί ύφεση, χωρίς κανείς πλέον να γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Πιθανότατα αυτή θα είναι η Δευτέρα, καθώς ήδη από χθες ο Eρασιτέχνης Παναθηναϊκός, μέσω δελτίων Tύπου που απέστειλε στις εφημερίδες, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ανοιχτή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στο κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου το βασικό και μοναδικό θέμα θα είναι οι οικονομικές σχέσεις με την ΠΑΕ.

Μάλιστα, γίνεται μέσω του δελτίου Tύπου γνωστό ότι η συνεδρίαση θα είναι με ανοιχτές τις θύρες για τους δημοσιογράφους, προκειμένου να ξεκαθαριστεί επιτέλους τι συμβαίνει, μιας και τα ερωτήματα των φίλων του Παναθηναϊκού είναι πολλά και αναπάντητα. Το σίγουρο είναι ότι το Δ.Σ. της Δευτέρας θα είναι …φωτιά και αν μη τι άλλο και μετά την ολοκλήρωσή του θα υπάρξουν νέα «επεισόδια» στην κόντρα των δύο οικογενειών.

Κλήση Ίβανσιτς στην Εθνική

Τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα της Αυστρίας στα φιλικά με Χιλή και Ιαπωνία έχουν σκορπίσει τον προβληματισμό στις τάξεις της τεχνικής ηγεσίας. O Γιόζεφ Χίκερσμπεργκερ αναζητεί τρόπους για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας και στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι θα έχει στα πλάνα του τον Αντρέας Ίβανσιτς. Ο Αυστριακός προπονητής είναι πεπεισμένος ότι η παρουσία του 24χρονου παίκτη των «πρασίνων» θα βελτιώσει την μεσαία γραμμή, γι’ αυτό άλλωστε τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τα φιλικά με Ελβετία και Ακτή Ελεφαντοστού (13 και 17 Οκτωβρίου αντίστοιχα).
Μπορεί ο Ίβανσιτς να μην έχει βρει ακόμα τον ρυθμό του, ωστόσο ο Χίκερσμπεργκερ πιστεύει πολύ στην αξία του: «Ο Ίβανσιτς είναι στο 100% της φυσικής του κατάστασης, αν και δεν έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια του», τόνισε ο Αυστριακός.

Πολλά ήταν τα θετικά σχόλια και από τον αυστριακό Τύπο που έκανε λόγο ότι «Ο αρχηγός επιστρέφει». Όλοι πιστεύουν πως ο Ίβανσιτς μπορεί να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της  Εθνικής ομάδας.

Νέα καθήκοντα Φιλιππίδη

Ένας παλιός γνώριμος των φιλάθλων του Παναθηναϊκού είναι από χθες νέος πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο οικονομολόγος Άγγελος Φιλιππίδης προτάθηκε από την Κυβέρνηση και από τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Θυμίζουμε ότι τη σεζόν 2000-2003 ο Φιλιππίδης είχε διατελέσει πρόεδρος του «τριφυλλιού», ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα και σε χώρες της Βαλκανικής.