Μετράει αντίστροφα ο Νίνης

Μετράει αντίστροφα ο Νίνης Περίπου δύο μήνες, είναι όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ, ο χρόνος που θα μείνει εκτός δράσης ο Σωτήρης Νίνης. Ο μικρός ήδη μετράει αντίστροφα, καθώς νιώθει θηρίο στο κλουβί και δεν βλέπει την ώρα να ξαναφορέσει την πράσινη φανέλα για να αγωνιστεί. Ο πιτσιρικάς δεν ήταν και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αυτό άλλαξε, καθώς από τη στιγμή που πήγαν όλα καλά στην επέμβαση, έχει καταλάβει ότι οι πόνοι του παρελθόντος θα είναι πλέον μια κακή ανάμνηση.

Έτσι, με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει εντός αγωνιστικού χώρου μια πολύ καλή ομάδα, ο 17χρονος άσος ανυπομονεί να ξαναγίνει ενεργό μέλος της. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Ζοσέ Πεσέιρο, που πιστεύει πάρα πολύ στην αγωνιστική αξία του Νίνη και τον έχει στα πλάνα του για τη συνέχεια της χρονιάς. Εξάλλου, το rotation είναι απαραίτητο λόγω των υποχρεώσεων του «τριφυλλιού» σε όλα τα μέτωπα.

Οι προτιμήσεις της κλήρωσης

Μετά και τις χθεσινές ρεβάνς του Kυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ξεκαθάρισε ποιες θα είναι οι ομάδες που την προσεχή Τρίτη θα μπουν στην κληρωτίδα της Νιόν προκειμένου να προκύψουν οι όμιλοι της διοργάνωσης. Ήδη οι φίλοι του Παναθηναϊκού, γνωρίζοντας τις ομάδες που θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων, σχηματίζουν τους… δικούς τους ομίλους και φαντάζονται πού θα ήθελαν να ταξιδέψουν με την αγαπημένη τους ομάδα. Φυσικά, ο καθένας έχει τα δικά του γούστα και προτιμήσεις που έχουν να κάνουν τόσο με τον αντίπαλο, όσο και με τη χώρα. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες δεν κάνουν προβλέψεις, τουλάχιστον ανοιχτά, περιμένοντας την κλήρωση της Τρίτης. Άλλωστε, όπως τονίζουν, ο φετινός στόχος του Παναθηναϊκού είναι να προχωρήσει όσο περισσότερο γίνεται στο Kύπελλο ΟΥΕΦΑ, οπότε δεν γίνεται καν λόγος για την υπόθεση πρόκριση στη φάση των «32».

Σαφώς και οι προσκλήσεις παικτών στις εθνικές ομάδες αποτελούν τιμή για κάθε σύλλογο. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος των τραυματισμών, αλλά και της ταλαιπωρίας από τα ταξίδια, ειδικά αν πρόκειται για διεθνείς παίκτες από συλλόγους της Αφρικής. Τρανό παράδειγμα στον Παναθηναϊκό η περίπτωση του Νασίφ Μόρις, ο οποίος είναι βασικό στέλεχος της Νότιας Αφρικής. Πάντως, όσον αφορά την κλήση του για το φιλικό των «μπαφάνα μπαφάνα» με την Ιταλία στη Σιένα στις 17 Οκτωβρίου, είναι ότι τουλάχιστον ο «Νας» δεν θα κουραστεί από τα ταξίδια, μιας και πιθανότατα από τη γειτονική χώρα θα επιστρέψει απευθείας στην Αθήνα.

Σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ και αυτό είναι που ικανοποιεί τον Πεσέιρο, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες για τη συνέχεια. Την Κυριακή το «τριφύλλι» αγωνίζεται στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, οι νεοφώτιστοι στην super league δεν έχουν πετύχει ούτε ένα γκολ στα τρία πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Έτσι, αυτό είναι και το μεγάλο κίνητρο που έχουν στο μεθαυριανό αγώνα, να κάνουν δηλαδή σεφτέ στα γκολ και αν μπορούν, να το συνδυάσουν και με βαθμολογικά οφέλη. Φυσικά, από την άλλη, η …συμπαγής αμυντική γραμμή των «πράσινων» έχει το δικό της κίνητρο που είναι το μηδέν παθητικό και έχει ένα λόγο παραπάνω να βάλει τα δυνατά της στην Τρίπολη.

Ξένο σώμα νιώθει πλέον στον Ολυμπιακό ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, καθώς έχει καταλάβει ότι ο Τάκης Λεμονής δεν τον υπολογίζει στα βασικά πλάνα του και θα βρει θέση στην ενδεκάδα μόνο για να δώσει καμιά ανάσα στον Λούα Λούα ή τον Κοβάσεβιτς. Ο Κύπριος φορ δεν έχει παίξει βασικός σε κανένα φετινό ματς των «ερυθρολεύκων» και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ξενερωμένος. Όμως δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά. Ο λόγος είναι ότι πέρα από τον σερ Τάκη, ούτε το «αφεντικό των αποδυτηρίων», ο Ίλια Ίβιτς τρέφει μεγάλη εκτίμηση για την ποδοσφαιρική του αξία.

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του αγώνα της Βρέμης, και πολύς κόσμος του Ολυμπιακού βγήκε στα μπαλκόνια. Μόνο σημαία δεν έβαλαν για να πανηγυρίσουν τη μοναδική στιγμή της ζωής τους. Σε ένα από τα μπαλκόνια σε γειτονιά της Αθήνας, κάποιος «κύριος» λίγο πριν τα μεσάνυχτα φώναζε απίστευτα δυνατά το εξής: «που…ες σας πόνεσε ο θρύλος». Λογικά το μόνο που πόνεσε ήταν ο λαιμός του φίλου του Ολυμπιακού, αφού κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του. Ή μάλλον μόνο ένας γείτονας του που του φώναξε «άντε μπες μέσα ρε μαλάκα»!