Λυπήσου μας… Θεέ μ’ ετούτη την ΠΑΕ!

Επιμέλεια: Νίκος Σαρίδης

ΟΠΩΣ διάβασα στον Τύπο, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε από φίλαθλο γιατί δεν εξαγοράζει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η απάντησή του ήταν ότι είναι αδύνατον να πάρει μια κερδοσκοπική εταιρία αφ’ ης στιγμής δεν πωλείται. Δεν είπε ότι, υπ’ αυτές τις συνθήκες, αποσύρουμε οριστικώς το ενδιαφέρον μας. Στο μέλλον, σου λέει, ποιος ξέρει…

ΑΣ κάνουμε, λοιπόν, μια υπόθεση εργασίας: στο τέλος της σεζόν ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχει στραπατσαριστεί και ο «Τζίγκερ» δηλώνει ότι θέλει ν’ απαλλαγεί από την ΠΑΕ. Είναι οι φαρμακοβιομήχανοι το… φάρμακο; Ο Παύλος θα κοντεύει τα 80 (γεννηθείς το 1929) και ο αδερφός του τα 78 (το ’31 αυτός).

Κι εδώ δεν έχουμε έναν οργανισμό και μία ομάδα στρωμένη που έχουν στήσει από καιρό οι ίδιοι -όπως με την ΚΑΕ-, αλλά πρόκειται για νέο ξεκίνημα σε καινούργιο περιβάλλον (άλλο μπάσκετ, άλλο ποδόσφαιρο). Γεροί να είναι οι άνθρωποι, αλλά από βιολογική έποψη είναι αδόκιμη μια τέτοια απόπειρα.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, πολλή φασαρία για το τίποτε. Θα γίνει και τώρα ό,τι γινόταν πάντα: θα καταλαγιάσουν -αργά ή γρήγορα- τα πράγματα, μέχρι το επόμενο χτύπημα. Απλώς, κάπου-κάπου θ’ αναπαράγονται τα φληναφήματα περί τον «ενιαίο κι αδιαίρετο Παναθηναϊκό»…

Η ΖΕΝΙΤ, λέει, αντίπαλος της Λάρισας στο Κύπελλο UEFA, διαθέτει δύο Κορεάτες ποδοσφαιριστές: τον Κιμ Ντογκ Τζιν και τον Λι Χο! Ι… ΧΑ!

ΜΕΤΑ σου λένε ότι δεν μοιάζουν τα κορεατικά με τα λαρισαϊκά. Δηλαδή, όταν μια κορεατική ΠΑΕ θέλει να φτιάξει γήπεδο, πού θ’ απευθυνθεί; Στον Σουφλιά της Κορέας θα πάει…

ΚΑΘΟΤΙ στου… κουνγκ φου την πόρτα όσο θέλεις βρόντα! ΕΠΙΣΗΣ, στον όμιλο της Λάρισας είναι και η Έβερτον. Η ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ είχε παίκτη Έμερτον, η Έβερτον έχει παίκτες… Έβερτον!

ΚΡΙΜΑ που το ματς με την Έβερτον δεν θα διεξαχθεί στη Λάρισα. ΧΑΘΗΚΕ η ευκαιρία να δούμε… εφοπλιστές στον κάμπο!

ΠΩΣ μπορείς να κλίσεις μία ξένη λέξη όπως η Έβερτον; ΕΙΝΑΙ απλό: παίρνεις τον… Έβερτ από το «ον» και τον πας στο «Έβερτ-οφ»! ΜΕ προσοχή, διότι ο Μιλτιάδης δεν στρίβει (πλέον) εύκολα…

Η ΑΕΚ θ’ αντιμετωπίσει την Ελφσμποργκ, της οποίας το γήπεδο διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα! Η ΔΕΥΤΕΡΗ επίσκεψη σε… πλαστικό δείχνει ότι κάτι δεν πήγε καλά με την πρώτη!

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ θα υποδεχτεί, μεταξύ άλλων, τη Γαλατασαράι! ΡΑΝΤΕΒΟΥ με Γαλατά διότι στην πλατεία έχουν όνειρα με… γάλα!

ΑΛΛΩΣΤΕ, όπως δήλωσε παραμονές της κλήρωσης ο Τσακίρης: «Στη Νέα Σμύρνη είμαστε σαν… γαλατικό χώρο»! ΤΟ μόνο που λείπει από την πλατεία είναι ένας πελώριος… κοκοφοίνιξ!

ΟΙ γκαλάκτικος της Ρεάλ και οι… γαλάτικος της Νέας Σμύρνης! ΚΑΙ (για να μην παραπονιέται ο Δώνης) οι τυρογκαλάκτικος της ΑΕΛ!

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ Γιαννακόπουλος, εν τω μεταξύ, είπε στο συμβούλιο του Ερασιτέχνη ότι δεν γίνεται ν’ αγοράσει την ΠΑΕ αφ’ ης στιγμής δεν την πουλάει ο ιδιοκτήτης της! ΠΙΟ επίκαιρο από ποτέ το σύνθημα: Θανάση Κινγκ Κονγκ, πάρε το πινγκ πονγκ!

ΟΠΩΣ είπε ο Θανάσης: «Δεν είμαστε μαλ…»! ΑΠΛΩΣ, Θάνο μας, μην το παρατραβάς, δεν είναι σωστό…

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο UEFA κληρώθηκε με την Ατλέτικο Μαδρίτης του Γιούρκα Σεϊταρίδη! ΑΠΟ ήττα σε ήττα… ρίδη!

ΤΕΛΟΣ, ο Νίμιτς, ο ειδικός διαμεσολαβητής για το Σκοπιανό, δήλωσε σ’ εφημερίδα της FYROM ότι ο Μεγαλέξανδρος ήταν σφαγέας! ΟΛΑ κι όλα, ο Αλέξανδρος ήταν παιδί… σπαθί!

LIMIT UP
Μπάγεβιτς
Ντούσαν Μπάγερνιτς!
Δώνης
Αλκμααρ, όπως λέμε… Αλκαζααρ!
Θ. Γιαννακόπουλος
Αν είχε πόρους, θα έφτιαχνε στον ΠΑΟ τμήμα ιστιοπλοΐας ανοιχτής… Θανάσης!

LIMIT DOWN
Πηλαδάκης
Ζενίτ ή να δείρ’ η Λάρσα τους Ρώσους;
Στ. Γιαννακόπουλος
Stelios-Aris; Άσχημο ζευγάρι!
Λίνεν
Σκούρα προς το… Μπορντό τα πράγματα!