Κλήρωση στα μέτρα του

Επιμέλεια: Απόστολος Παγώνης

Κλήρωση στα μέτρα τουΜε ανάμικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν στον Άρη τη χθεσινή κλήρωση του Κυπέλλου UEFA που φέρνει τους Θεσσαλονικείς αντιπάλους με τις Μπάγερν Μονάχου, Μπόλτον, Ερυθρό Αστέρα και Μπράγκα. Αυτές οι τέσσερις είναι οι ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο μοναδικός εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου της Μακεδονίας. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κλήρωσης όλη η οικογένεια των «κίτρινων» επιθυμούσε διακαώς να τεθεί αντιμέτωπη με τους Βαυαρούς και τελικά η κληρωτίδα τούς έκανε το χατίρι.

Όμως αυτό που ήθελε η διοίκηση του Άρη ήταν να φέρει στη Θεσσαλονίκη τους Γερμανούς για εισπρακτικούς κυρίως λόγους. Υπολόγιζαν πως θα έβαζαν στα ταμεία τους ένα ποσό που θα έφτανε το 1 εκ. ευρώ (εισιτήρια, διαφημίσεις, χορηγίες, αλλά και τηλεοπτικά). Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα ήθελαν στον Άρη, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τόσο την Μπάγιερν όσο και την Μπόλτον του Στέλιου Γιαννακόπουλου εκτός έδρας.

Λ. Σκόρδας: «Ο Άρης έχει προσωπικότητα»
Ο Λάμπρος Σκόρδας έκανε δηλώσεις σχετικά με την κλήρωση. «Αν αντιμετωπίσουμε τη σειρά των αγώνων με αγωνιστικά κριτήρια, θεωρώ ότι μας παρουσιάζεται η δυνατότητα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Εμπορικά όμως θα θέλαμε την Μπάγερν στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Λάμπρος Σκόρδας που βρέθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Kαι συμπλήρωσε: «Ο Άρης έδειξε ότι έχει τις ικανότητες αλλά και την προσωπικότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Θα προτιμούσαμε να είχαμε τον τελευταίο αγώνα στην έδρα μας, θα ταξιδέψουμε στο Μόναχο, ωστόσο στη γερμανική πόλη υπάρχει μεγάλη ελληνική παροικία και σε συνδυασμό με το πλήθος φιλάθλων που θα ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη, θα κάνουμε έντονη τη παρουσία μας».

Μπάγεβιτς: «Με ηρεμία κάθε παιχνίδι»
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε από γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο για την κλήρωση του Κυπέλλου UEFA και για το αυριανό παιχνίδι με τον Άγιο Δημήτριο στο Kύπελλο Ελλάδας: «Η κλήρωση δεν περίμενα να είναι εύκολη και δεν θα μπορούσε να είναι εύκολη. Αφού περάσαμε τη Σαραγόσα, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Η Μπάγερν θα περάσει πρώτη, καθώς είναι η πιο δυνατή και εμείς οι υπόλοιποι θα παλέψουμε για άλλες 2 θέσεις. Η Μπόλτον, η Μπράγκα, ο Αστέρας κι εμείς, έχουμε ελπίδες. Κάνουμε μια προσπάθεια να μάθουμε για τους αντιπάλους μας και να είμαστε έτοιμοι. Για εμάς όλες οι ομάδες το ίδιο είναι. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι. Η κλήρωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι καλή. Αν θες να περάσεις πρέπει να κερδίσεις τα δύο εντός έδρας παιχνίδια».

Για το θεσμό του Kυπέλλου τόνισε: «Εμείς κοιτάμε κάθε στόχο ξεχωριστά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Δίνω την ίδια σημασία σε όλα τα παιχνίδια. Στα δύσκολα φαίνεται τι μπορείς να κάνεις. Θα δούμε ένα – ένα παιχνίδι. Μετά τη Σαραγόσα έδειξαν τα παιδιά ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν. Θα ξεκουραστούμε για το Πρωτάθλημα και θα δούμε τι κάναμε αυτόν τον ένα μήνα».

Νεμπεγλέρας: «Αποκλείσαμε τη Σαραγόσα, μπορούμε!»
Ο αρχηγός του Άρη, Κώστας Νεμπεγλέρας, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η απογευματινή προπόνηση μίλησε για την κλήρωση του Κυπέλλου UEFA: «Αφού αποκλείσαμε τη Σαραγόσα, μπορούμε να χτυπήσουμε οποιοδήποτε παιχνίδι. Έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω ότι σε αυτά παιχνίδια θα είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι κατάλληλα για να τα αντιμετωπίσουμε. Η ομάδα και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, έδειξε χαρακτήρα. Βάλαμε ο καθένας το κάτι παραπάνω για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αλλά και με τα παιχνίδια του ΟΥΕΦΑ. Πιστεύω, ότι η Μπάγερν και η Μπόλτον είναι τα πιο δυνατά ονόματα στον όμιλο και βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ο προπονητής μας, όμως, μας έχει περάσει τη νοοτροπία τού νικητή. Το μυστικό είναι πως από τη στιγμή που βρέθηκε κοντά μας ο Μπάγεβιτς, μας έκανε να πιστέψουμε. Θα προετοιμαστούμε για κάθε παιχνίδι από αυτά ξεχωριστά».