«Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο»

 Επιμέλεια: Νίκος Αθανασίου

«Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο»Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία των Νέων του Παναθηναϊκού για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εργοτέλη το Σάββατο στις 11:00 στην Κρήτη, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Ο Κώστας Ταράσης, δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει στους παίκτες του γι’ αυτό το δύσκολο ματς, όπου οι «πράσινοι» θα παραταχθούν με μόνο στόχο τη νίκη. Ο έμπειρος προπονητής, που θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ανέλυσε τι ακριβώς θέλει, κάνοντας σαφές ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν τον Εργοτέλη.

«Ξέρετε ότι στα ντέρμπι δεν σας φοβάμαι και σας το είχα πει πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αυτό που φοβάμαι είναι όταν παίζουμε με τις λεγόμενες και θεωρητικά μικρές ομάδες. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και αυτό το ξέρετε. Θέλω από εσάς να συγκεντρωθείτε στο Πρωτάθλημα και στο ματς με τον Εργοτέλη να είστε σοβαροί, πειθαρχημένοι και να έχετε αυτοσυγκέντρωση. Όλα εξαρτώνται από εσάς. Εσείς κάνετε τα παιχνίδια εύκολα η δύσκολα».

Έμφαση στην τακτική-Δοκίμασε Κατσίκη, Τζορμπατζίδη
Από κει και πέρα, στο χθεσινό πρόγραμμα ο Ταράσης έριξε το βάρος στην τακτική, δοκιμάζοντας πράγματα εν όψει Εργοτέλη, θέλοντας να κατεβάσει όσον το δυνατόν καλύτερα την ομάδα του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όσον αφορά τις θέσεις της ενδεκάδας, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς, ο προπονητής του «τριφυλλιού» δοκίμασε στο χθεσινό διπλό τόσο τον Κατσίκη σε ρόλο δεξιού χαφ, όσο και τον Τζορμπατζίδη σαν αριστερό μπακ και φαίνεται ότι οι δύο προαναφερθέντες, μαζί με τους Κυριακάκο και Μιχαλόλια, θα μονομαχήσουν για αυτές τις δύο θέσεις της ενδεκάδας.

Στις υπόλοιπες φαίνεται ότι έχουν προβάδισμα όσοι έπαιξαν με τον Ολυμπιακό, εκτός από τον Παντίδο που δεν θα είναι στην διάθεση του προπονητικού τιμ, καθώς θα έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Παίδων. Δηλαδή κάτω από τα δοκάρια ο Παυλόπουλος, δεξιά στην άμυνα ο Νταντάμης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Σαμουράκης και ο Αλβανός, αμυντικά χαφ Σάμιος, Λαγός, αριστερά Φελέκης και μπροστά οι Κάρδαρης, Τσιφλίδης.

Πάντως, με αρκετές αξιώσεις «χτυπάει» την πόρτα της ενδεκάδας και ο Γιώργος Νικολέτος, ο οποίος στο δίτερμα σημείωσε δύο τέρματα, δείχνοντας πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
• Ο Παναγιώτης Τσιφλίδης κέρασε χθες τους συμπαίκτες του, καθώς είχε γενέθλια.
• Στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής θα αναχωρήσει η αποστολή για την Κρήτη.

Επέστρεψε ο Βλάχος
Ο Παναγιώτης Βλάχος επέστρεψε χθες στις προπονήσεις μετά από περίπου τρεις  εβδομάδες εξαιτίας του τραυματισμού του στον αστράγαλο, και συμμετείχε κανονικά σε μεγάλο μέρος της προπόνησης. Ο Βλάχος, όπως ήταν λογικό, ήταν αρκετά ευδιάθετος, καθώς επανήλθε χωρίς καμία ενόχληση, έχοντας ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που είχε. Βέβαια, ο δεξιός οπισθοφύλακας του Παναθηναϊκού, δεν είναι ακόμα έτοιμος και για αυτό οι πιθανότητες να ταξιδέψει στην Κρήτη είναι μοιρασμένες.

Στο υπόλοιπο ιατρικό δελτίο, ο Μπουτζίκος συνέχισε για ακόμα μια μέρα το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθεί και λογικά θα είναι στη διάθεση του Ταράση από την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο Ντάρλας προπονήθηκε και αυτός μόνος του.

Ξεκαθαρίζει για Βλάχο και Αποστολόπουλο
Στη σημερινή προπόνηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν ο τεχνικός των Εφήβων, Βαγγέλης Σάμιος, θα έχει τελικά στη διάθεσή του για το σαββατιάτικο ματς κόντρα στον Άγιο Δημήτριο στην Παιανία, τους Βλάχο και Αποστολόπουλο που και χθες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Πάντως, οι ενδείξεις και για τους δύο είναι θετικές και είναι πιθανό να προπονηθούν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και να τεθούν στη διάθεση του Σάμιου.

Στον αντίποδα, πολύ δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση με την «Μπάρτσα» ο Μαρίνης, ο οποίος έχει κάποιες ενοχλήσεις και μάλλον θα κριθεί σκόπιμο να μείνει εκτός για να μην υποτροπιάσει το τραύμα του και τα πράγματα γίνουν χειρότερα, ενώ ο Καπίνος δεν προπονήθηκε ούτε χθες και ίσως και αυτός να μην υπολογίζεται από το τεχνικό επιτελείο των «πρασίνων».

Από κει και πέρα, το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, με τους μικρούς να περιμένουν πώς και πώς το ματς του Σαββάτου, θέλοντας τη νίκη για να ξεκινήσουν με το δεξί τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στη χθεσινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έκαναν ενδυνάμωση στο γυμναστήριο, τακτική και ασκήσεις στο τελείωμα των φάσεων. Απουσίασαν οι Κίτσος, Μακαρονάς και Σταματέας που είχαν υποχρεώσεις με την Μικτή Παίδων της ΕΠΣΑ.