«Καλύτερα να μέναμε στην Ελλάδα!»

«Καλύτερα να μέναμε στην Ελλάδα!»Δεν έχει φοβηθεί ποτέ να πει την άποψή του και δεν θα το έκανε ούτε και τώρα. Δεν είχε και λόγο άλλωστε. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε το αυτονόητο. Όσο αίγλη ή δημοσιότητα κι αν δίνουν αγώνες με ομάδες του ΝΒΑ, δεν παύει το ταξίδι να είναι τεράστια ταλαιπωρία τη δεδομένη χρονική στιγμή και επιπλέον να μειώνει και τις ώρες που θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να περάσει στο γήπεδο με προπονήσεις. Και πάλι όμως ο Ζοτς είναι ικανός να βρει και τα θετικά από την όλη κατάσταση που διαμορφώνεται.

Μετά από τους τρεις αυτούς αγώνες στην Κύπρο, οι παίκτες θα έχουν δύο μέρες ρεπό που είναι απαραίτητες. Και τη Δευτέρα στις 4 το πρωί θα φύγουμε από το ΟΑΚΑ για να πετάξουμε για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν μου αρέσει που πάμε εκεί! Θα ήταν καλύτερο να μείνουμε στην Ελλάδα. Ωστόσο, είναι ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε δύο εξαιρετικές ομάδες. Την πρωταθλήτρια του ΝΒΑ, τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Χιούστον Ρόκετς και να δούμε τις αδυναμίες μας. Το πρόγραμμα είναι λίγο σφιχτό. Δεν θέλουμε να κλαιγόμαστε όμως γι’ αυτό. Όλη η χρονιά θα πάει έτσι και το ξέρουμε. Πριν το ταξίδι στις ΗΠΑ θα προετοιμαστούμε, θα δούμε πώς παίζουν οι δύο αντίπαλοι. Το Χιούστον άλλαξε προπονητή άρα και τρόπο παιχνιδιού. Το Σαν Αντόνιο λίγο πολύ έχει την ίδια αγωνιστική φυσιογνωμία. Για μένα τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ σημαντικά σε αυτή τη φάση, έχουμε όμως την υποχρέωση να πούμε στους παίκτες να βγουν και να παίξουν σοβαρά. Διαθέτουμε νέους παίκτες και προσπαθούμε να περάσουμε νέα πράγματα, οπότε όλα τα φιλικά είναι σημαντικά».
Όσο για το τι παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στα φιλικά που ήδη έδωσε στην Κύπρο, και ιδιαίτερα στο τελευταίο;

«Από την πρώτη μέρα είχα πει ότι αυτή η ομάδα έχει την ποιότητα να παίξει καλά στην επίθεση. Απέναντι στη Χάποελ αντιμετωπίσαμε πολλές καταστάσεις. Οι αντίπαλοί μας δοκίμασαν τα πάντα. Ζώνη, μαν του μαν, πολλά συστήματα στην επίθεση. Πήγαμε καλά, τρέξαμε πολύ, γενικότερα δείξαμε καλά στοιχεία. Στην άμυνα όμως δεν παίξαμε ως ομάδα είχαμε κάποια προβλήματα. Κατανοώ όμως τους παίκτες μου, γιατί είναι αλλιώς να παίζεις με μια ομάδα που δεν έχουμε κάνει σκάουτινγ και διαφορετικά όταν δεν είσαι προετοιμασμένος. Τη Χάποελ δεν την είχαμε παρακολουθήσει και αντιδρούσαμε σε συνθήκες που αυτοί μας παρουσίαζαν. Γι’ αυτό το λόγο το παιχνίδι αυτό ένα ακόμη πολύ καλύτερο τεστ, γιατί δεν γνωρίσαμε πολλά γι’ αυτή την ομάδα».

Ο Νίκος Χατζηβρέττας πρόσθεσε: «Δώσαμε τρία σερί παιχνίδια. Στο παιχνίδι με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ δεν παίξαμε καλά ειδικά στην άμυνα, γιατί δεν είχαμε συγκέντρωση σε όλη τη διάρκειά του. Αλλά ήταν ένα καλό τεστ. Από τέτοιους αγώνες μόνο θετικό είναι το γεγονός ότι μπορείς να βγάλεις χρήσιμα για το πού βρίσκεσαι. Και εμείς έχουμε δρόμο ακόμη».
* Ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς ήταν εκτός δωδεκάδας στην αναμέτρηση με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για τον Παναθηναϊκό έχοντας και ενοχλήσεις στη μέση.

«Ανάρπαστοι» VSpan και… Μήτσος

Κάτι οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά την αναμέτρηση με την ΑΕΚ για τη διάθεση που δείχνει για δουλειά και μπάσκετ, κάτι τα χθεσινά νέα για το πόσο… πουλάει, ο Βασίλης Σπανούλης παρά το ότι δεν ταξίδεψε στην Κύπρο με την ομάδα, συζητήθηκε δεόντως. Και χθες παρέα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, καθώς οι δικές του φανέλες ήταν αυτές που πούλησαν περισσότερο στη Λεμεσό!

Ο Παναθηναϊκός είχε «στήσει» μια μπουτίκ στο γυμναστήριο «Σπύρος Κυπριανού», που γνώρισε μεγάλες… δόξες. Τα ευρωπαϊκά τρόπαια της ομάδας, η μπλούζα του τριπλ κράουν και φυσικά φανέλες των παικτών ήταν από τα αντικείμενα που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Και από τις φανέλες τη μεγαλύτερη ζήτηση είχαν αυτές του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Βασίλη Σπανούλη. Και όσο για τον πρώτο είναι μάλλον αναμενόμενο, για τον δεύτερο αποτελεί απόδειξη ότι ο ένας χρόνος απουσίας του από τον Παναθηναϊκό δεν έχει μειώσει την αγάπη των φίλων του «τριφυλλιού» στο πρόσωπό του, ούτε όμως και τις προσδοκίες που έχουν από αυτόν στο παρκέ.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, όπως και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αποθεώθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ από ουκ ολίγους επίδοξους μπασκετμπολίστες, αφού μίλησαν στα παιδιά των τμημάτων υποδομής της ΑΕ Λεμεσού. Και δεν απέφυγαν για μια ακόμη αφορά να βγουν φωτογραφίες και να υπογράψουν αυτόγραφα. Κάτι που έκαναν χωρίς να δυσανασχετήσουν και χωρίς να αφήσουν κανένα παραπονούμενο όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όλες αυτές τις μέρες.

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

* Με ήττα συνέχισε στη δεύτερη αγωνιστική του ιταλικού Πρωταθλήματος η Λοτομάτικα Ρόμα του Γιάσμιν Ρέπεσα. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας ηττήθηκε με 83-69 από την Τέραμο εκτός έδρας, χωρίς καν να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση. Ο Φούτσκα με 15 πόντους και 7/10 δίποντα ήταν ο κορυφαίος, αφήνοντας πιο πίσω στον πίνακα των σκόρερ τους Ούκιτς (12), Ντρέγερ (12), Στέφανσον (10). Στον αντίποδα, η Τέραμο πήρε 19 πόντους από τον Τάκερ και από 15 από τους Ποέτα και Πάουελ. Ο Ρέπεσα απέδωσε την ήττα στο ότι η ομάδα του «μαζεύτηκε» αργά εξαιτίας και του Ευρωμπάσκετ:

«Είμαστε πίσω και το ξέραμε. Πολλοί παίκτες μας είναι κουρασμένοι κι εκτός ρυθμού από το Ευρωμπάσκετ, ενώ υπάρχουν και τραυματισμοί. Η μοναδική συνταγή που υπάρχει για μια καλύτερη συνέχεια είναι η δουλειά». Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Ρέι, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα μόλις μία εβδομάδα: «Δεν συνηθίζω να μιλώ ξεχωριστά για κάποιον παίκτη, αλλά ο Ρέι το αξίζει. Δεν έχω δει άλλον παίκτη που δεν είναι Ευρωπαίος να προσαρμόζεται τόσο γρήγορα και τόσο δυναμικά σε ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού».

* Ο αγώνας Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Λοτομάτικα Ρόμα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και όχι την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί με την Ευρωλίγκα.

* Δύο αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας δίνουν τους πρώτους τους αγώνες για το εθνικό τους Πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Η Ρεάλ Μαδρίτης των Παπαδόπουλου – Πελεκάνου σήμερα (8.30μ.μ.) υποδέχεται την Παμέσα Βαλένθια του Φώτη Κατσικάρη, ενώ η Μπαρτσελόνα αύριο εκτός έδρας αντιμετωπίζει τη Βαγιαδολίδ. Η Ροάν αύριο στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής αντιμετωπίζει για το Πρωτάθλημα της Γαλλίας τη Στρασμπούρ εντός έδρας.