Θρήνος και οδύνη

Επιμέλεια: Στάθης Μασκαλίδης, Λεωνίδας Ταβουλάρης

Θρήνος και οδύνηΕδώ και δυο μέρες η οικογένεια της υδατοσφαίρισης έχει βυθιστεί στο πένθος λόγω του άδικου χαμού του Ματθαίου Δήμου. Ο άτυχος 28χρονος πολίστας έχασε τη ζωή του, ενώ ασχολιόταν με το αγαπημένο του χόμπι, το ψάρεμα με ψαροντούφεκο, στην περιοχή της Ερμιόνης. Αιτία του θανάτου φέρεται να είναι το γεγονός ότι κατέβηκε σε μεγάλο βάθος, με αποτέλεσμα να μην αντέξει και να «σκάσει». Τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν από 11 χρόνια στο ίδιο σημείο και με τον ίδιο τρόπο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ένας ακόμη αθλητής του πόλο, ο Νώντας Σαματζίδης.

Ο εκλιπών είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό τη χρονιά 2001-2002 όταν και ήταν συμπαίκτης με τον αδερφό του, Κώστα, ο οποίος επέστρεψε πριν από μερικές μέρες στο «τριφύλλι». Επίσης είχε φορέσει το σκουφάκι των Ηλυσιακού, Ποσειδώνα Ιλισίων, Ν.Ο.Π., ενώ φέτος είχε μετεγγραφεί από τον Ιωνικό Νικαίας στον Νηρέα Χαλανδρίου. Πίσω του αφήνει τη γυναίκα του και ένα παιδί μόλις 8 μηνών. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 18:00 από τον ιερό ναό Θεοτόκου, στην Κάτζα και φυσικά οι «πράσινοι» θα καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη του.

Συγκλονισμένος από την τραγική είδηση, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και πρώην συμπαίκτης του Δήμου στον Ν.Ο.Π., Μάκης Λυκούδης, δήλωσε στην «Α.Φ.»: «Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη είδηση, καθώς ο Ματθαίος ήταν εξαιρετικός άνθρωπος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ο Παναθηναϊκός θα σταθεί δίπλα της σε οτιδήποτε και αν χρειαστεί».

Ψάχνεται για ξένο
Μετά τις προσθήκες των Κώστα Δήμου, Χάρη Βαφειάδη και Γιώργου Τσόκα, στο «τριφύλλι» εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ανεύρεση ξένου παίκτη που θα κλείσει το ρόστερ για τη νέα περίοδο. Έτσι, ο Μάκης Λυκούδης θα έχει σήμερα συνάντηση με παράγοντες ξένου συλλόγου, προκειμένου να εξετάσει κάποιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.