Η ψυχολογία της εξέδρας

Η ψυχολογία της εξέδραςΟ Λουκάς Βύντρα είναι πιθανότατα ο παίκτης που έχει ακούσει τη μεγαλύτερη μουρμούρα από τους φίλους του Παναθηναϊκού σε αγώνες της ομάδας, είτε στη Λεωφόρο, είτε στο ΟΑΚΑ. Πολλά έχουν ειπωθεί για το θέμα της ψυχολογίας του έπειτα από τέτοιου είδους… κριτική. Αν όντως ο διεθνής αμυντικός επηρεάζεται τόσο πολύ από τις αντιδράσεις της εξέδρας προς το πρόσωπό του, τότε στη συνέχεια θα πρέπει να περιμένουμε έναν πολύ καλύτερο Βύντρα μετά τον προχθεσινό αγώνα.

Η αποθέωση προς το πρόσωπό του ήταν πρωτοφανής, όπως και η… δίλεπτη τραγουδιστή αναφορά στο όνομά του. Μάλιστα, «ποιητική αδεία» προκειμένου να είναι πιο εύηχο το σύνθημα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν φώναζαν «Λουκάς Βύντρα οε, οε, οε», αλλά «Λούκας Βύντρα οε, οε, οε», τονίζοντας την πρώτη συλλαβή του ονόματός του.

Ρωτούσε για το σκορ ο Νίνης
Την ώρα που ο Βέλγος διαιτητής Ζιμενί σφύριζε τη λήξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη δευτεραθλήτρια Σλοβακίας και σφράγιζε την πρόκριση του «τριφυλλιού» στους ομίλους του Kυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Σωτήρης Νίνης βρισκόταν, μαζί με τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας Πολύβιο Κυρίτση, στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου του Μονάχου περιμένοντας την πτήση για Αθήνα. Ο μικρός, που το πρωί της Τρίτης υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση στους κοιλιακούς, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο των Σπάτων, το πρώτο πράγμα που ρωτούσε να μάθει ήταν πληροφορίες για τον αγώνα. Αρχικά το σκορ και ποιοι έβαλαν τα γκολ (σ.σ. πληροφορήθηκε το χατ τρικ του «Παπ»), και έδειξε ικανοποιημένος από την ευκολία με την οποία πήρε ο Παναθηναϊκός τη νίκη.

«Να συνεχίσουμε έτσι»
Μετά από αρκετά χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει τη χρονιά σαν Παναθηναϊκός και δείχνει ότι φέτος θα πρωταγωνιστήσει. Η εικόνα της ομάδας στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς είναι καλή -όχι τέλεια- και σίγουρα έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, όπως έχει πει πολλές φορές και ο προπονητής μας, ο Ζοσέ Πεσέιρο. Μακάρι λοιπόν να συνεχίσει η ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, αποδίδοντας, αν είναι δυνατόν, και καλό ποδόσφαιρο. Πάντως, αν και όλα πάνε καλά στα αγωνιστικά, στα εξωαγωνιστικά και κυρίως η εικόνα στις κερκίδες είναι απογοητευτική και κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση.
Tάσος Συριγγίδης – Καλαμάκι

**Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι αύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στο περίπτερο της ομάδας στη διεθνή έκθεση αθλητισμού “Sports Show 2007”, θα γίνει η  παρουσίαση της GREEN TEAM, εταιρίας η οποία διαχειρίζεται τα επίσημα προϊόντα της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, η παρουσίαση θα αφορά:
1. Ανάλυση των δραστηριοτήτων και ανάπτυξη της φιλοσοφίας της εταιρίας
2. Το πρόγραμμα αδειοδότησης (licensing) και τις ανάλογες τρέχουσες συνεργασίες
3. Όλες τις νέες σειρές προϊόντων. Σημειώνεται ότι η “Sports Show 2007” θα διεξαχθεί στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο Ελληνικού από τις 4 έως τις 7 του μήνα με αριθμό περιπτέρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το 67 – 69.

MEDIA GREEN
**Ο Βλάντιμιρ  Βάις, προπονητής της Αρτμέντια, όταν ρωτήθηκε για τον αποκλεισμό της ομάδας του από τον Παναθηναϊκό, τα… έριξε όλα στη διαιτησία και των δύο αγώνων και ξεχρέωσε. Ο Σλοβάκος προφανώς δεν πήρε χαμπάρι ότι σε 180 λεπτά, δηλαδή στα ματς της Μπρατισλάβας και της Λεωφόρου, η ομάδα του έκανε μόλις μια ευκαιρία, στο πρώτο παιχνίδι όπου σκόραρε ο Ομπζέρα και αυτό λόγω της λανθασμένης αμυντικής συμπεριφοράς των παικτών του «τριφυλλιού». Ο Βάις που στην Αθήνα χρειαζόταν δύο γκολ για την πρόκριση, δεν πήρε ούτε… μισό ρίσκο για την ομάδα του. Οπότε αμέσως μετά έψαξε την εύκολη δικαιολογία. Του χρόνου πάλι.

*Καθηλωμένοι μπροστά στην τηλεόραση από τη συχνότητα του supersport3 έμειναν χθες το απόγευμα οι φίλοι του Παναθηναϊκού προκειμένου να δουν στο τουρνουά της Κύπρου το νέο μεγάλο απόκτημα της ομάδας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά και τα υπόλοιπα νέα αποκτήματα των πρωταθλητών Ευρώπης! Φυσικά τα βλέμματα… έκλεψε και η νέα φανέλα.

*Ο Τάκης Γκώνιας, που στη ΝΕΤ το παίζει… τιμητής των πάντων, καλό θα είναι να χαλαρώσει και λίγο. Ήμαρτον με τις αναλύσεις του. Όχι τίποτα άλλο, αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, το κρατικό κανάλι το πληρώνει ο ελληνικός λαός.

*Τη μάχη των τεσσάρων ελληνικών ομάδων για την πρόκριση στους ομίλους του Kυπέλλου ΟΥΕΦΑ θα έχουν την ευκαιρία οι Έλληνες φίλαθλοι να τις παρακολουθήσουν από τις συχνότητες του ΜΕGA, της ΝΕΤ και του SUPERSPORT1. Συγκεκριμένα, σεφτέ στις μεταδόσεις της ημέρας κάνει το SUPERSPORT1 στις 21.00 με τη μετάδοση του αγώνα Πανιώνιος-Σοσό. Την περιγραφή της αναμέτρησης κάνει ο Ισίδωρος  Πρίντεζης. Στις 21.30 στο ΜΕGA θα προβληθεί η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Σάλτσμπουργκ, ενώ στις 22.00 από τη ΝΕΤ θα μεταδοθεί η κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση της Λάρισας με την Μπλάκμπερν. Τον αγώνα του Άρη κόντρα στη Ρεάλ Σαραγόσα θα τη δείξει το ΜΕGA λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

*Την παράταση της προθεσμίας για τη γνωστοποίηση από την πλευρά των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών όλης της χώρας, των συχνοτήτων που προβλέπεται να εκπέμπουν, καθώς και εκείνων από τις οποίες εκπέμπουν πραγματικά, εξετάζει το Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο.

*Προβληματισμός στον ΑΝΤ1 για τη μη μετάδοση της εκπομπής «8 ΟΛΑ», το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Ο Θέμος Αναστασιάδης και οι συντελεστές της εκπομπής, θέλοντας να βάλουν ένα τέλος στην φημολογία των ημερών, διευκρίνισαν ότι οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε έκτακτο τεχνικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Η συγκεκριμένη εκπομπή θα προβληθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έλειψε από τον κόσμο η παρουσία της Όλγας Φαρμάκη!
Ο…medias