Η χαρά της… δοκιμής

 Επιμέλεια: Σοφία Γιαλλελή

Η χαρά της... δοκιμήςΑρκετές καινούργιες σελίδες με σημειώσεις προστέθηκαν στο ντοσιέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Δημήτρη Ιτούδη μετά και το χθεσινό φιλικό του Παναθηναϊκού. Αντίπαλος αυτή τη φορά ήταν ο Πανελλήνιος και το αποτέλεσμα γνώριμο για τους «πράσινους». Στο δικό τους «σπίτι», στο ΟΑΚΑ, πήραν τη νίκη με 90-79, με πολλές αλλαγές, πολλές δοκιμές και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να μην αγωνίζεται, ακολουθώντας δικό του πρόγραμμα προπόνησης, αλλά και παρακολουθώντας για αρκετή ώρα τη νέα του ομάδα.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε πράξη αυτό το οποίο έλεγε τις προηγούμενες μέρες. Το φιλικό ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα, δείχνοντας ότι αυτό που τον ενδιέφερε και ήθελε πάνω απ’ όλα ήταν να κάνει τις δοκιμές του, να χρησιμοποιήσει ειδικές καταστάσεις για να πάρει αυτά που θέλει από τους παίκτες του, και κάτι ίσως πιο σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή, να δει αυτά που θέλει και σε τι κατάσταση βρίσκονται οι 14 παίκτες που είχε χθες στη διάθεσή του, εξαιρουμένου του Λιθουανού.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν καμία από τις πεντάδες που χρησιμοποίησε δεν έκλεισε πεντάλεπτο μαζί στο γήπεδο, ενώ ήδη με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου είχε χρησιμοποιήσει τους 13 από τους 14 παίκτες του, αφήνοντας μόνο τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς να πατήσει παρκέ στο δεύτερο μισό. Κι όλα αυτά απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν πήγε ως το Μαρούσι για βόλτα, αλλά για να διεκδικήσει και να προσπαθήσει.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε 14 παίκτες, έκανε αλλαγές κι έδειξε και στο φιλικό αυτό που είχε πει ότι θέλει να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός φέτος στο παρκέ: τη γνωστή σφιχτή και δυνατή με αλληλοκαλύψεις άμυνα, μεγαλύτερη ταχύτητα, καλύτερες συνεργασίες, τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο. Ένα στυλ παιχνιδιού που όπως δήλωνε από πέρυσι ακόμη ήθελε και αποζητούσε, ένα στυλ πιο ελκυστικό και για τον κόσμο, που όμως σταθερά θα φέρνει και τα αποτελέσματα. Τα επόμενα τεστ για τον Παναθηναϊκό θα καταγραφούν στην Κύπρο και στο τουρνουά της ΑΕ Λεμεσού την επόμενη εβδομάδα. Τρία τεστ με την ΑΕ Λεμεσού, την ΑΕΚ και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, στα οποία θα είναι παρόντες όλοι οι αστέρες του «τριφυλλιού».

Παρόντες Θανάσης και Κώστας
Το πρόγραμμα για τον Θανάση Γιαννακόπουλο είχε… Παναθηναϊκό χθες. Και ποδόσφαιρο κα μπάσκετ. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος βρέθηκε αρχικά στο ΟΑΚΑ όπου έμεινε και παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της φιλικής αναμέτρησης με τον Πανελλήνιο, μαζί με τον αδελφό του Κώστα, ο οποίος έμεινε μέχρι το τέλος. Ο Θανάσης αποχώρησε λίγο νωρίτερα και μαζί με τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ, Τάσο Στεφάνου, προκειμένου να μεταβούν στη Λεωφόρο, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. Το δηλώνει και ο ίδιος άλλωστε: «Είμαι Παναθηναϊκός, ένας από εσάς». Έτσι δεν λέει συχνά πυκνά; Και το ποιο τμήμα αγωνίζεται δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο ίδιος ποντάρει στο… πράσινο.

«Ιησούς Χριστός, Μαντέλα, Μπεγιονσέ και… Σάρας»
Τα απίστευτα συνεχίζουν να γράφουν φίλοι του μπάσκετ κυρίως στις ΗΠΑ για την απόκτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και γενικότερα τις τάσεις… φυγής προς Ευρώπη μεριά αρκετών γνωστών ονομάτων. Μέσα στη γενικότερη ανταλλαγή πληροφοριών με τη βοήθεια της ταχύτητας του διαδικτύου, γνωστή έγινε και η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Σάρας. Από τα πιο έξυπνα και με χιούμορ σχόλια που γράφηκαν είναι το ακόλουθο: «Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προσγειώθηκε στην Αθήνα. Και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να το είχαν πει σε… κάποιους φίλους. Το αποτέλεσμα ήταν για μερικές ώρες ο Γιασικεβίτσιους να νόμιζε ότι ήταν ο Πάπας, η Μπεγιονσέ Νόουλς, ο Ιησούς Χριστός ή ο Νέλσον Μαντέλα…». Υπήρχε και ανάλογο σχόλιο με χιούμορ επίσης: «Ποιοι είναι αυτοί οι Νόουλς, Ιησούς και Μαντέλα; Μήπως θα τους πάρει και αυτός ο Παναθηναϊκός;»

Είναι μόνο ένα δείγμα και σε επίπεδο φιλάθλων κυρίως, αφού τα δημοσιεύματα που υπογράφονται από γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλα δίκτυα σε πολλές περιπτώσεις, καταγράφουν απλά το γεγονός ότι το ΝΒΑ δεν είναι ο πόλος έλξης που ήταν, παραθέτοντας τα παραδείγματα του Βασίλη Σπανούλη που ήταν ο πρώτος που δήλωσε ορθά κοφτά ότι προτιμά την Ευρώπη αγωνιστικά και όχι μόνο και στη συνέχεια του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά και των Σάσα Πάβλοβιτς, Άντερσον Βαρεχάο, Αντρέι Κιριλένκο και εσχάτως του Κρις Γουέμπερ.

Η επίσημη παρουσίαση
Επίσημα ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός χθες ότι θα γίνει η… επίσημη παρουσίαση όλης της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2007-08. Και έχει πολλά να παρουσιάσει η διοίκηση της ομάδας. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν το κερασάκι, αλλά η… τούρτα προϋπήρχε. Και η βάση της παραμένει ελληνική και ιδιαίτερα καλή με τους πέντε διεθνείς, από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες, τον αρχηγό Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον Στράτο Περπέρογλου, αλλά και παίκτες όπως οι Τομάσεβιτς, Μπετσίροβιτς, Μπατίστ, Βούγιανιτς, Ζίζιτς, Ουίνστον και τον μικρότερο Άρη Ταταρούνη.