Η καλύτερη πρόκριση

Επιμέλεια: Μιχ. Τσαμπάς – Πολ. Παπαδόπουλος

Η καλύτερη πρόκρισηΤην κλήρωση της Τρίτης σκέφτονται ήδη στον Παναθηναϊκό προκειμένου να μάθουν τους αντιπάλους τους στον όμιλο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η άνετη πρόκριση επί της Αρτμέντια που συνοδεύτηκε από τη νίκη με 3-0 έχει σκορπίσει την ικανοποίηση στις τάξεις του συλλόγου που σκέφτονται ήδη το εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Σεμπάστιαν Ρομέρο οποίος για ακόμα μια φορά βρέθηκε στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού τόνισε, πως κόντρα στην Αρτμέντια η ομάδα του παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα.

«Πραγματοποιήσαμε μια πολύ καλή εμφάνιση και πήραμε άνετη πρόκριση για τους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μπορεί να είχαμε κερδίσει και στην Σλοβακία, ωστόσο μπήκαμε στο γήπεδο με στόχο να νικήσουμε και στην έδρα μας. Στο α’ μέρος είχαμε πολύ καλό ρυθμό, τα πήγαμε καλά στην ανάπτυξη, ενώ δημιουργήσαμε και ευκαιρίες» είπε.

Αναφορικά με το αν η αποβολή του Μπούρακ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αποτελέσματος, ο Αργεντίνος μέσος υποστήριξε: «Ήταν μια καθαρή φάση, αφού ο Ν’ Ντόι κερδίζει το πέναλτι. Μετά το γκολ, αλλά και την αποβολή μας έφυγε όλο το άγχος που υπήρχε για τη νίκη, αφού ήμασταν πιο ελεύθεροι και καταφέραμε να πετύχουμε ακόμα ένα τέρμα πριν το τέλος του ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο κρίθηκε και η πρόκριση. Στην επανάληψη ο ρυθμός μας έπεσε, αν και προσπαθήσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ» και πρόσθεσε: «Ήμασταν καλύτεροι από την Αρτμέντια και δίκαια προκριθήκαμε. Είμαστε χαρούμενοι γιατί αυτό έγινε με δυο νίκες».

«Ανάλογη συνέχεια»
Πριν την κλήρωση της Τρίτης, οι «πράσινοι» έχουν ένα δύσκολο αγώνα για το πρωτάθλημα, αφού φιλοξενούνται στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Στόχος του «τριφυλλιού» είναι να παραμείνει στον δρόμο των επιτυχιών και να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Κάτι τέτοιο άλλωστε τονίζει σε δηλώσεις του και ο Ρομέρο, τονίζοντας: «Το παιχνίδι με την Αρτμέντια ανήκει στο παρελθόν και πλέον πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο με τον Αστέρα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτό θα επιδιώξουμε και την Κυριακή».