«Εμείς την ομάδα μας, αυτοί τη δική τους!»

Επιμέλεια: Γιάννης Ράμμας

«Εμείς την ομάδα μας, αυτοί τη δική τους!»Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Δεν είναι η άφιξη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που οδήγησε τα βήματά του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ. Και οι δύο είναι… μόνιμοι στις προπονήσεις. Απλά χθες είχαν ένα λόγο παραπάνω. Χθες ο Θανάσης έφτασε από τους πρώτους στο κλειστό στάδιο στο Μαρούσι. Και εννοείται ότι το χαμόγελο ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

«Είμαι χαρούμενος γιατί οι κόποι μας δεν πήγαν χαμένοι» δήλωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. «Καταφέραμε να εντάξουμε στη μεγάλη παναθηναϊκή οικογένεια έναν μεγάλο παίκτη. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας και θα βοηθήσει την ομάδα να καταφέρει ό,τι και πέρυσι, το τρία στα τρία. Γιατί αυτός και μόνο είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού κάθε χρονιά, αυτός είναι ο στόχος του και φέτος».

Ο Θανάσης δεν ξέχασε και τον κόσμο του Παναθηναϊκού, χωρίς καν να ρωτηθεί γι’ αυτό. «Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή που μου δίνετε εσείς να ευχαριστήσω και τον κόσμο που έδειξε απλόχερα την αγάπη του στον Γιασικεβίτσιους και στα άλλα παιδιά. Από την υποδοχή και μόνο, πρέπει να κατάλαβε σε πόσο σημαντική ομάδα ήρθε».

Η ερώτηση ήταν σχεδόν αναπόφευκτη… Τα σχόλια είναι καθημερινή υπόθεση από την πλευρά του Ολυμπιακού για τον Παναθηναϊκό και τις μεταγραφές του, είτε έρχονται από τον Πίνι Γκέρσον, είτε από τον Μίλος Τεόντοσιτς: «Δεν θέλω να απαντήσω! Αυτό που θέλω να γράψετε και να έχετε στο μυαλό σας, είναι ότι εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και αυτοί τη δική τους!»

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έφτασε λίγο αργότερα. Η χαρά του ήταν ανάλογη με αυτή του αδελφού του, αλλά ήταν πολύ πιο λακωνικός: «Σύντομα ο Γιασικεβίτσιους θα δείξει την αξία του. Προσπάθειες δύο μηνών έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και του εύχομαι καλή επιτυχία. Όπως και σε όλα τα παιδιά σε όλη την ομάδα».

Αλβέρτης: «Όχι μεγάλα λόγια!»
Αρχηγού παρόντος… Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης χαλαρός και ήρεμος απέφυγε τις κορόνες. Δεν τις συνηθίζει άλλωστε. Ξέρει πάντα τι να πει και πότε. Όπως έκανε και χθες, φτάνοντας στο ΟΑΚΑ. «τι έγινε παιδιά» ήταν ο αρχικός του χαιρετισμός, πριν μπει στο γήπεδο για να συναντήσει ως συμπαίκτη αυτή τη φορά το τελευταίο απόκτημα του Παναθηναϊκού. Τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

«Ένας ακόμη μεγάλος παίκτης ήρθε στην ομάδα και σίγουρα είναι σημαντική η προσθήκη ενός τέτοιου παίκτη, τέτοιου βεληνεκούς. Εμείς πρέπει με πολλή και σωστή δουλειά να φέρουμε τα αποτελέσματα που χρειάζονται. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, ειδικά σε ότι αφορά την Ευρώπη. Η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά, είμαστε ένα πολύ δυνατό σύνολο και πάμε να το αποδείξουμε και στο γήπεδο. Εκεί μετράνε και αποδεικνύονται τα πάντα… Όχι στα λόγια».

Δίπλα του στο ίδιο μήκος κύματος ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος αποποιήθηκε τον τίτλο της ανίκητης ομάδας που κάποιοι «χρέωσαν» στον Παναθηναϊκό: «Ανίκητος δεν είναι κανείς. Οι φανέλες και τα ονόματα δεν παίζουν ρόλο. Υπάρχουν αρκετά παράδειγμα που το αποδεικνύουν. Έχουμε δυναμώσει αρκετά, οι πρόεδροι έκαναν το καθήκον τους και μένει εμείς να τους δικαιώσουμε με την παρουσία μας στο γήπεδο με τα αποτελέσματα που θα φέρουν».

Ένας ακόμη «παλιός» προχώρησε τη σκέψη του Τσαρτσαρή λίγο περισσότερο. «Όλοι κρινόμαστε στο γήπεδο» δήλωσε ο Νίκος Χατζηβρέττας για να προσθέσει: «Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες μένει να δουλέψουμε και να βγάλουμε αυτά που μπορούμε. Η ομάδα κάθε χρόνο έχει δυνατότητες. Πρέπει να το δείξει στο γήπεδο γιατί τα λόγια δεν μετράνε. Οι τίτλοι έρχονται στο γήπεδο και όχι με δηλώσεις».

Και παρέδωσε τη σκυτάλη σε έναν από τους νέους, στο πρόσωπο του Κένεντι Γουίνστον: «Έχουμε μια πλήρη ομάδα. Με πολλούς καλούς παίκτες. Έχουμε πολλά όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον κάθε αντίπαλο. Αν είμαστε φαβορί στην Ευρώπη; Νομίζω ότι δεν είμαι αρμόδιος για να πω αν είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Σίγουρα όμως έχουμε από τις πληρέστερες ομάδες!»

«Βασιλιάς στην Αθήνα»
Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε το γύρο της Ευρώπης. Με μια μεγάλη «στάση» στη Λιθουανία φυσικά. Εκεί όπου η Λιέτουβος Ρίτας είχε ένα μεγάλο άρθρο με τίτλο «Στην Αθήνα ο Γιασικεβίτσιους έγινε δεκτός σαν βασιλιάς». Η «Λιέτουβος Ζίνιος» έχει τίτλο «Σάρας , το μεγαλύτερο απόκτημα της Ελλάδας», ενώ η «Κάουνο Ντιένα» έγραψε «Σάρας το πιο ακριβό απόκτημα»…

Σπανούλης, Διαμαντίδης, Φράγκι και Σάρας
«Σπανούλης, Διαμαντίδης, Αλβέρτης αλλά και η μεγαλύτερη μεταγραφή που έγινε φέτος στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών στο Ελληνικό μπάσκετ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα βρίσκονται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του Παναθηναϊκού στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στο 2ο Interwetten Διεθνές Τουρνουά Καλαθόσφαιρας 2007». Έτσι ξεκινά το δελτίο Τύπου για το τουρνουά της Λεμεσού στο οποίο οι «πράσινοι» όχι απλά θα πάρουν μέρος, αλλά θα αποτελέσουν και τον πόλο έλξης, παίζοντας απέναντι στη ΑΕ Λεμεσού, την ΑΕΚ και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Το πλήρες πρόγραμμα του τουρνουά (οι αγώνες θα μεταδοθούν από το Σούπερσπορτ και εκεί θα είναι που θα δουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού – και όχι μόνο – για πρώτη φορά τον Λιθουανό στα πράσινα) είναι:
03.10.2007: 7μ.μ. Πρωτέας EKA AEΛ-Παναθηναϊκός
04.10.2007: 7μ.μ. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
05.10.2007: 4μ.μ. Χάποελ Ιερουσαλήμ-Παναθηναϊκός, 6.30μ.μ. Πρωτέας EKA ΑΕΛ-ΑΕΚ
06.10.2007: 7μ.μ. ΑΕΚ-Χάποελ Ιερουσαλήμ
07.10.2007: 5μ.μ. Πρωτέας EKA ΑΕΛ-Χάποελ Ιερουσαλήμ
* Η προπώληση των εισιτηρίων θα αρχίσει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007. Σημαντικό μέρος των εσόδων του τετραήμερου τουρνουά θα δοθεί στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.
* Οι αγώνες θα γίνουν στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού».