Είχε Τσιάρα και Κουμπούρ(ι)α…

Επιμέλεια: Θεόφιλος Τυριντζής

Είχε Τσιάρα και Κουμπούρ(ι)α…Μία μεγάλη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε χθες  η Ολύμπια Λάρισας στο κλειστό του Αγίου Θωμά, επικρατώντας με 65-57 του νωθρού Αμαρουσίου. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν από νωρίς να «χτίσουν» να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης, εκμεταλλευόμενοι και το τρίτο φάουλ του Τρεβόν Μπράιαντ στο 15’, μία τεχνική ποινή στον πάγκο των γηπεδούχων και την κακή αγωνιστική παρουσία του Τζέισον Πάρκερ.

Το Μαρούσι βγήκε πιο «ζεστό» στο δεύτερο ημίχρονο και με διαδοχικά τρίποντα προηγήθηκε 35-31. Κάπου εκεί, όμως, άρχισε ο μονόλογος του Γιώργου Τσιάρα, ο οποίος με προσωπικούς πόντους έστειλε την Ολύμπια στο +4 στο 30’ (41-45), για να πάρει τη «σκυτάλη» ο Φάνης Κουμπούρας. Ο γκαρντ των «πορτοκαλί» με δέκα από τους 19 πόντους τους στην τέταρτη περίοδο βοήθησε την ομάδα του να παραμείνει στη θέση του οδηγού μέχρι την τελική κόρνα της γραμματείας και να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του την πρόκριση στους «8» του θεσμού.

«Εκτός έδρας παίζουμε καλά, πρέπει να κάνουμε το ίδιο και στο γήπεδο μας. Φέτος, όπως έχω ξαναπεί, έχουμε υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και πρέπει να προσαρμοστούμε στα συνεχόμενα ταξίδια» δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής των νικητών, Γιώργος Μπαρτζώκας. Από την άλλη πλευρά, ο Ντάρκο Ρούσο τόνισε πως: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μας. Ήμασταν καλοί στην άμυνα, αλλά όχι στην επίθεση και αυτό δεν μας έδωσε πλεονέκτημα».

Διαιτητές: Παπαδημητρίου-Βορεάδης-Παναγιώτου
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 27-30, 41-45, 57-65
ΜΑΡΟΥΣΙ (Ρούσο): Πάρκερ 6, Νοέας, Χαραλαμπίδης 10 (2), Μπουντούρης 12 (3), Γιάζβιν 9, Μπράιαντ 6, Στεφανίδης 5 (1), Μαυροειδής 2, Κογιαντίνοβιτς, Παραγυιός, Καϊμακόγλου 7 (1)
ΟΛΥΜΠΙΑ (Μπαρτζώκας): Μπέλσερ 12 (4), Κουμπούρας 19 (1), Μπρέισι 8, Λάκσα 2, Τσιάρας 17 (3), Γιαννουλάκος, Μπατής 2, Αριγκμπάμπου 3, Τριχόπουλος 2

* Η προημιτελική φάση θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου, με την κλήρωση να έχει οριστεί για τις αρχές Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.