Εάν η κόντρα ΠΑΕ – Ερασιτέχνη περάσει στην εξέδρα, ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ!

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

Δεν το «παίζουμε» ειρηνοποιοί, αλλά, βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που συμβαίνει, κάνει κακό μόνο στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Σε κανέναν Βαρδινογιάννη και σε κανέναν Γιαννακόπουλο.

Φυσικά στο μέλλον θα κάνει κακό σε όλους. Και πρώτα απ’ όλα στην ποδοσφαιρική ομάδα, που σήμερα κυνηγάει τη νίκη κι ενδεχομένως την πρωτιά στο Πρωτάθλημα! Γιατί κοντεύουμε να το ξεχάσουμε. Προσεχώς, εάν συνεχιστεί ο «εμφύλιος», θ’ «ανατινάξει» και το γήπεδο στον Βοτανικό. Τώρα που φτάσαμε τόσο κοντά όσο ποτέ. Εμείς δεν είμαστε με τη διάσπαση, με τη διάλυση, με την καταστροφή…

Με όσα συμβαίνουν, δεν μπορούμε ν’ αγιάσουμε. Να ασχοληθούμε λίγο με το… αλκολίκι μας, που είναι η μπάλα. Με τα συστήματα, τις τακτικές, τις επιλογές, το ποδόσφαιρο! Έχει και ματς σήμερα στην Τρίπολη, αλλά το μυαλό μας αλλού τρέχει…

Έτσι πάμε και πάλι στο «καυτό» θέμα της κόντρας του Ερασιτέχνη με την ΠΑΕ. Επί της ουσίας των Γιαννακόπουλων με τους Βαρδινογιάννηδες, με τα ερωτήματα να πληθαίνουν. Γιατί στη παρούσα φάση με τις αιχμές περί… κλεμμένων χρημάτων της ΠΑΕ από τον Ερασιτέχνη, δεν κοντράρονται ο οικονομικός διευθυντής των μεν, με τον οικονομικό διευθυντή των δε. Ούτε μόνο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Επί της ουσίας «πλακώνονται» οι δύο οικογένειες που έχουν τις τύχες του ποδοσφαιρικού, του μπασκετικού και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Η μπάλα τους παίρνει όλους… Πάμε ολοταχώς για εμφύλιο πόλεμο, αφού οι δυο πλευρές όχι μόνο δεν βγαίνουν από τα χαρακώματα, αλλά βάφτηκαν και με τα χρώματα του πολέμου…

Ένα από τα πολλά τηλεφωνήματα που δέχτηκα, μου έθεσε πολλούς προβληματισμούς και ερωτήματα, μεταξύ των οποίων:
-αφήστε τους να «φαγωθούν», και μην το «παίζετε» ειρηνοποιοί, κάτι θα… βγει.

(Aπαντώ): Δεν το «παίζουμε» ειρηνοποιοί, αλλά βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που συμβαίνει κάνει κακό μόνο στον Παναθηναϊκό. Σε κανέναν Βαρδινογιάννη και σε κανέναν Γιαννακόπουλο. Φυσικά στο απώτερο μέλλον σε όλους θα κάνει κακό. Και πρώτα απ’ όλα στην ομάδα που είναι ΤΩΡΑ εν δράσει. Στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Στο συγκεκριμένο θέμα, δέχτηκα μία ακόμη ερώτηση. «Και πού επηρεάζει, ρε φίλε, η κόντρα της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη τον… Πεσέιρο και τους ποδοσφαιριστές;». Θεωρητικά –όπως απάντησα – πουθενά. Πρακτικά, όμως είναι αλλιώς τα πράγματα και βάλτε τα κάτω.

Εάν η κόντρα μεταφερθεί στο γήπεδο –και μην μου πει κανείς ότι είναι δύσκολο να συμβεί αυτό – και η γκρίνια «γιγαντωθεί» με την πρώτη στραβή μπαλιά, τότε φίλοι μου καλοί, ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ. Αυτή η ομάδα δεν έχει καμία τύχη να προχωρήσει.

Και η αλήθεια είναι, και το λέμε εμείς που είμαστε οι αυστηρότεροι κριτές, ότι ο φετινός Παναθηναϊκός εάν «στηριχτεί» κάτι καλό μπορεί να βγει. Εάν λοιπόν σε κάποιον αρέσει αυτό, τότε πάσο!

Όμως μου τέθηκε και ένα άλλο ερώτημα, το οποίο ασφαλώς και με προβλημάτισε, αφού και αυτό είναι σημείο των καιρών. Μου είπαν: «Ναι, αλλά εάν ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος και ζητήσει από τον Βαρδινογιάννη να φύγει…».

Ε, λοιπόν, η «Αθλητική Ηχώ» που θεωρείται το κακό παιδί για την ΠΑΕ και η εφημερίδα που ασκεί σκληρή κριτική στη διοίκηση και φέρνει κάθε τόσο προ των ευθυνών του, τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, εμείς λοιπόν σας λέμε ότι θα του κάνατε… αέρα!

Όπως εξήγησα σ’ ένα φίλο που με «πυροβολούσε» με ερωτήσεις γύρω από την ενωτική στάση της «Α.Η.», τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Σε μία διοίκηση του “status” των Βαρδινογιάννηδων μπορείς να  ασκείς κριτική. Εάν τολμάς… Αντικειμενική κριτική όταν κάνει λάθη. Όπως κάνει η «Αθλητική Ηχώ» και ουδείς άλλος.
Σκληρή κριτική όταν κάνει γκάφες. Όπως κάνει η «Αθλητική Ηχώ» και ουδείς άλλος. Εποικοδομητική κριτική, όταν μπορούν να βελτιωθούν πράγματα και καταστάσεις. Όπως κάνει η «Αθλητική Ηχώ» και ουδείς άλλος.

Και επειδή εδώ δεν ντρεπόμαστε να γράψουμε ελεύθερα τη γνώμη μας, επισημαίνω «κάτι» που όλοι το σκεφτόσαστε. Ενδεχομένως λοιπόν πολλοί να πιστεύετε ότι η λύση είναι μία. Να φύγει ο Βαρδινογιάννης και να έρθει όχι ο Γιαννακόπουλος, αλλά ο… Αμπράμοβιτς (σας λέω εγώ). Ωραία να το συζητήσουμε και αυτό, όταν και εάν ποτέ προκύψει θέμα πώλησης. Εάν δεν πωλείται η ΠΑΕ, γιατί ρε μάγκες, να προσπαθούμε να βάλουμε δυναμίτιδα στα θεμέλια του Παναθηναϊκού;

Κάποιοι άλλοι μπορεί να επιθυμούν τη διάλυση. Να μην ενδιαφέρονται για την κατασκευή του γηπέδου. Να κυνηγούν, έστω και πρόσκαιρα, δέκα φύλλα παραπάνω. Και λοιπόν;  Εμείς τα βλέπουμε αλλιώς. Διαφέρουμε. Ξεκάθαρες κουβέντες. Ούτε μισόλογα, ούτε γιατί αυτό, και γιατί εκείνο; Όποιος διαφωνεί, εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε.