Δεν τα κατάφεραν

Το έργο του Παναθηναϊκού ήταν εξαρχής δύσκολο, απέναντι σε μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Οι «πράσινοι» τελικά δεν κατάφεραν να πετύχουν την έκπληξη κόντρα στα Χανιά, γνώρισαν την ήττα με 15-11 και απομακρύνθηκαν από την προνομιούχο έκτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Για να συμβεί αυτό βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ήττα των πρωταθλητών Ελλάδας από την Βουλιαγμένη, η οποία απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από το «τριφύλλι». Η 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος λοιπόν δεν αποδείχτηκε γούρικη για τους παίκτες του Μάκη Λυκούδη. Εξέλιξη ωστόσο που δεν πρέπει να απογοητεύει.

Έστω και αν ο Μίλαν Γιάντσιτς βρέθηκε σε άσχημη ημέρα, με αποτέλεσμα ο Έλληνας τεχνικός να ρίξει στον αγώνα από το δεύτερο οκτάλεπτο τον Ανδρέα Παπαδημητρακόπουλο. Έστω και αν οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να βρουν τις απαιτούμενες αμυντικές λύσεις απέναντι στην πανίσχυρη περιφερειακή γραμμή των Κρητικών. Έστω και αν ήρθε τελικά η ήττα. Εξάλλου το να κοντράρεις στα ίσα για περισσότερο από ένα ημίχρονο τα Χανιά, έχοντας κερδίσει μάλιστα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μόλις δύο αποβολές, δεν είναι λίγο πράγμα.

«Θέλω να δημιουργήσω ένα σύνολο που εντός έδρας, αν δεν κερδίζει τουλάχιστον να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον αντίπαλο. Δεν θέλω καμία ομάδα να μην έρχεται εδώ για περίπατο», είχε δηλώσει στις αρχές ο Μάκης Λυκούδης και οι παίκτες του το έκαναν πράξη για άλλη μία φορά. Και η προσπάθειά τους αναγνωρίστηκε πλήρως από τους περίπου 100 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Ακόμα και μετά την ήττα ο κόσμος του «τριφυλλιού» χειροκρότησε με «standing ovation» του πολίστες της ομάδας, επικροτώντας την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.
Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στις τρεις πρώτες επιθέσεις των Χανίων δέχτηκε ισάριθμα τέρματα.

Ωστόσο, η επιθετική γραμμή των «πρασίνων» λειτουργούσε καλά και ο Παναθηναϊκός κατόρθωνε κάθε φορά που βρισκόταν πίσω στο σκορ να ισοφαρίζει. Όλα αυτά μέχρι τα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, όταν οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα, με μεγάλο όπλο το περιφερειακό σουτ, απέκτησαν διαφορά τριών τερμάτων (9-6). Ακόμα και η είσοδος του Παπαδημητρακόπουλου δεν στάθηκε ικανή να ανατρέψει την κατάσταση, αν και το «τριφύλλι» προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας σε 10-8, ενώ η τύχη του γύρισε την πλάτη τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις με τον Μπιτσάκο να σημαδεύει τα δοκάρια. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, έκλεισαν την τρίτη περίοδο με 12-8 και έβαλαν τέλος στην υπόθεση νίκη.

«Δίπλα μας ακόμα και στην ήττα»

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κατάφερε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα στον αγώνα με τα Χανιά, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους φίλους του συλλόγου από το να επιβραβεύσουν στο τέλος με παρατεταμένο χειροκρότημα τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Μάκη Λυκούδη, ο οποίος στις δηλώσεις τους στάθηκε περισσότερο στον κόσμο του «τριφυλλιού», παρά στον αγώνα:

«Αυτό που μετρά περισσότερο για εμάς είναι το χειροκρότημα του κόσμου. Αυτό που συμβαίνει είναι εκπληκτικό. Ακόμα και στην ήττα είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν. Είναι μία αναγνώριση των κόπων μας. Ο απλός φίλαθλος ήταν από το πρώτο παιχνίδι κοντά μας και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία που έχουμε σημειώσει φέτος. Δεν είναι λίγο πράγμα άλλωστε για μία νεοφώτιστη ομάδα να διεκδικεί την είσοδό της στην εξάδα. Η προσπάθειά όμως δεν τελειώνει εδώ και τους θέλουμε κοντά μας και τη νέα χρονιά, όπου θα επιδιώξουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Τους πήγαν για εξακρίβωση

Εκτός κολυμβητηρίου άφησαν ουκ ολίγους φίλους του Παναθηναϊκού για ένα ολόκληρο ημίχρονο οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαιτούσαν την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας από οποιονδήποτε προσπαθούσε να εισέλθει στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Ωστόσο, ένταση δημιουργήθηκε όταν τα όργανα της τάξης οδήγησαν κάποιους από τους φιλάθλους εκτός κολυμβητηρίου και τους υπέβαλαν άνευ λόγου σε ανούσια ταλαιπωρία, με τη δικαιολογία της εξακρίβωσης στοιχείων.