«Για νίκες στις ΗΠΑ!»

Επιμέλεια: Θ. Τυριντζή

«Για νίκες στις ΗΠΑ!»Αστέρια πρώτου μεγέθους και οι δυο τους, με την εμφάνισή τους στην έκθεση Sports Show που φιλοξενείται στο γήπεδο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Δημήτρης Διαμαντίδης και Σάνι Μπετσίροβιτς έγιναν πόλος έλξης στο περίπτερο της Adidas, όπου εμφανίστηκαν και υποχρεώθηκαν στο να υπογράφουν αυτόγραφα και να βγαίνουν φωτογραφίες για αρκετή ώρα, κυρίως με νέους σε ηλικία θαυμαστές τους. Και το «υποχρεώθηκαν» σχετικό βέβαια, αφού παρά τον… πανικό δεν αρνήθηκαν σε κανέναν και τα χαμόγελα περίσσευαν.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δέχθηκε τα περισσότερα σχόλια και συγχαρητήρια, αφού κανείς εκτός από τον Παναθηναϊκό δεν ξέχασε και την Εθνική ομάδα, χαρακτηρίζοντας θετικές τις κινήσεις σαν τη χθεσινή. «Είναι καλή εκδήλωση και είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες κινήσεις, για τον αθλητισμό γενικότερα» τόνισε, ενώ όταν ρωτήθηκε για τους «πράσινους», χαμογέλασε και με τον δικό του τρόπο απάντησε: «Τώρα τι να πούμε ρε παιδιά; Είναι ακόμη νωρίς… Περιμένετε λίγο! Είμαστε σε καλό δρόμο και το καταλαβαίνουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη!»

Δίπλα του ο Σάνι Μπετσίροβιτς χαμογελαστός – έτσι κι αλλιώς το χαμόγελο δείχνει να είναι μόνιμο στον Σλοβένο – χαρακτήρισε «καλή ευκαιρία να βρεθούμε κοντά στους φίλους του Παναθηναϊκού» τη χθεσινή εκδήλωση και είχε να πει λίγα περισσότερα για την ομάδα: «Πρέπει να βρούμε τους ρόλους μας μέσα στην ομάδα και προσπαθούμε για καλύτερο σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα. Ακόμη όμως είμαστε στην αρχή και θέλουμε δουλειά». Ο Σλοβένος αναφέρθηκε και στα επικείμενα φιλικά που θα δώσει ο Παναθηναϊκός στις ΗΠΑ με τους Χιούστον Ρόκετς κα τους Σαν Αντόνιο Σπερς. «Πάμε για νίκες στην Αμερική» είπε γελώντας, για να προσθέσει: «Εκεί έχουν τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, αλλά για εμάς το σημαντικό είναι να μπούμε στο γήπεδο και να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ. Και ό,τι γίνει. Είναι σημαντικοί αγώνες για εμάς, για το σημείο που βρισκόμαστε, αλλά είναι σημαντικό και το χρονικό σημείο στο οποίο γίνονται οι αγώνες».

«Σέβομαι τον Παύλο και τον Θανάση»
Το να σε αναγνωρίζουν οι αντίπαλοι και να σε σέβονται, είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα. Και για τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, τον Παναθηναϊκό είναι κάτι που ισχύει και αποδείχθηκε και χθες με τα όσα είπε ο Γιώργος Σιγάλας, όταν ρωτήθηκε για μια θητεία στους «πράσινους», με αφορμή το ενδεχόμενο που υπήρχε κάποια στιγμή για να υπογράψει στο «τριφύλλι», ξεκαθαρίζοντας ότι είναι Ολυμπιακός: «Η ιστορία έχει διαγραφεί. Αφού δεν πήγα όταν έπρεπε, διότι τότε  θα πατούσα πάνω στην ηθική μου, δεν υπάρχει πλέον τέτοια κουβέντα. Αφού ήμουν αντίπαλος μέσα στο γήπεδο, θα θεωρούμαι αντίπαλος για μια ζωή. Πάντως το έχω πει και δημόσια ότι σέβομαι απόλυτα τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Για όλα όσα κάνουν και κυρίως για τις κινήσεις τους. Ειδικά με την περίπτωση του Φραγκίσκου Αλβέρτη και την αντιμετώπιση που του έδειξαν, μόνο κέρδος θα έχουν στο μέλλον».