«Αυτό είναι σωστό… »

Επιμέλεια: Σοφία Γιαλλελή

«Αυτό είναι σωστό... »Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος ο Παναθηναϊκός ένιωσε στην Κύπρο σαν στο… σπίτι του. Και μεγάλο μερίδιο σε αυτό είχαν οι άνθρωποι της ΠΑΛΕΦΙΠ Κύπρου που βρέθηκαν κοντά στην ομάδα από την πρώτη στιγμή που προσγειώθηκε το αεροπλάνο στο νησί και την αγκάλιασαν με θέρμη. Όπως κάνουν κάθε φορά. Η ΠΑΛΕΦΙΠ μετά την πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με αντίπαλο την ΑΕ Λεμεσού, τίμησαν στα γραφεία τους την ομάδα παρόντος του προέδρου της Ένωσης, Γιαννάκη Ιωάννου και του Παύλου Πελεγκάρη.

Ο Ιωάννου δήλωσε συγκινημένος «όπως κάθε φορά που μια ελληνική ομάδα βρίσκεται στο νησί μας, πόσω μάλλον όταν είναι ο Παναθηναϊκός μας», ενώ στα λίγα λόγια που είπε στην εκδήλωση για το «τριφύλλι», ο επίλογος δεν ήταν τίποτα άλλο από την προσδοκία και ταυτόχρονα το στόχο της ομάδας και γι’ αυτή την αγωνιστική περίοδο: «Αυτό είναι σωστό, Πρωτάθλημα και Kύπελλο και ευρωπαϊκό».

Η ΠΑΛΕΦΙΠ τίμησε τον Παναθηναϊκό «που μας κάνει περήφανους όχι για όσα έχει πετύχει και πετυχαίνει στην Ελλάδα μόνο, αλλά και για όσα έχει καταφέρει και στην Ευρώπη, χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές», όπως τόνισε ο Ιωάννου. Όλα τα μέλη της ομάδας παρέλαβαν από μια εικόνα της Παναγίας, δόθηκε κύπελλο και τιμητική πλακέτα στον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ενώ την ομάδα τίμησε και η ΠΑΛΕΦΙΠ Λάρνακας που ήταν επίσης παρούσα. Οι παίκτες, αλλά και το τεχνικό επιτελείο έγιναν αντικείμενα λατρείας από όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, υπογράφοντας ουκ ολίγα αυτόγραφα, αλλά και βγαίνοντας αμέτρητες φωτογραφίες με φίλους του Παναθηναϊκού που είχαν μόνο τα καλύτερα να  πουν κι ευχές να δώσουν.

Ιτούδης: «Το «κυανέρυθρο» δίδυμο»
Ο Στράτος Περπέρογλου και ο Κένεντι Γούινστον ήταν δύο από τους παίκτες του Παναθηναϊκού που έδειξαν καλό πρόσωπο και μόνο χθες, στο φιλικό με την ΑΕ Λεμεσού. Ειδικά ο πρώτος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, δείχνοντας ότι σιγά-σιγά αποκτά μεγαλύτερο θάρρος –ή καλώς εννοούμενο θράσος αν προτιμάτε- και μπαίνει στη φιλοσοφία της νέας του ομάδας. Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε μάλιστα μετά τον αγώνα στους δύο πρώην «κυανέρυθρους». «Είναι πολύ θετικό ότι δύο νέοι παίκτες, δύο παίκτες που φέτος προστέθηκαν στην ομάδα, ο Γουίνστον και ο Περπέρογλου πήγαν καλά. Δείχνουν ότι μπαίνουν στη φιλοσοφία της ομάδας. Το πιο σημαντικό όμως ίσως να είναι ότι όχι μόνο οι δυο τους, αλλά όλα τα παιδιά δείχνουν μεγάλη όρεξη και διάθεση για μπάσκετ».

Ένας εκ των πρώην «κυανέρυθρων», ο Κένεντι Γουίνστον έλεγε μετά τον αγώνα ότι «αισθάνεται πολύ καλά» για να προσθέσει: «Ακόμη τώρα ξεκινάμε. Είμαστε ακόμη στην αρχή και αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας είναι να συνεχίσουμε με σοβαρότητα και προσοχή, να βελτιωνόμαστε σταδιακά. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα και το βλέπουμε και μόνοι μας πια. Χρειάζεται όμως ακόμη πολύ δουλειά και κυρίως σοβαρότητα».

Συνεχίζει τις θεραπείες ο Σπανούλης
Τη θεραπεία του σε καθημερινή βάση συνεχίζει ο Βασίλης Σπανούλης που έμεινε στην Αθήνα και δεν ακολούθησε την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Κύπρο για το τουρνουά της Λεμεσού. Ο Έλληνας γκαρντ, σημαντική απώλεια για τους «πράσινους» σε αυτά τα φιλικά και σε αυτά που θα ακολουθήσουν στις ΗΠΑ, κάνει καθημερινά διπλές θεραπείες για τη θλάση που υπέστη στον οπίσθιο μηριαίο και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί στο τέλος της εβδομάδας.

* Η πολιτική της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με εισιτήρια διαρκείας για όλα τα βαλάντια συνεχίζεται. Και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επιλέξουν θέση και τιμή χωρίς καν να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους. Αρκεί να έχουν ίντερνετ. Μέσω του διαδικτύου και της ιστοσελίδας www.paoshop.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τη… θέση τους, μέσα από το κατατοπιστικό και αναλυτικό πλάνο που υπάρχει στο σάιτ, από όπου μπορούν να κάνουν και τις… πράσινες αγορές τους.

* Έναν παλιό γνώριμο των Ελλήνων φίλων του μπάσκετ απέκτησε η Pοάν, αντίπαλος του Παναθηναϊκού  στην Eυρωλίγκα, με συμβόλαιο έξι εβδομάδων, τον Νόρμαν Νόλαν, ο οποίος έχει θητεία -μεταξύ άλλων- στον ΠΑΟΚ και το Μαρούσι. Ο Νόλαν (31χρ., 2.03) μοίρασε την περσινή αγωνιστική περίοδο ανάμεσα σε δύο ιταλικές ομάδες: Την Τέραμο (13,1 π., 6,5 ρ. μέσο όρο σε 15 αγώνες) και τη Σκαφάτι (11,4π., 5,4 ρ., μέσο όρο σε 19 αγώνες). Έχει αγωνιστεί ακόμη στην Αβελίνο, τη Ροσέτο, τη Βαρέζε και τη Φουενλαμπράδα.