«Ασημένια» η Ανδριάνα!

Επιμέλεια: Στάθης Μασκαλίδης

Έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση, η Ανδριάνα Παπαδοπούλου πανηγύρισε την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων. Στο Μαρακές, λίγο η απειρία, λίγο το νεαρό της ηλικίας (τότε ήταν 15 χρόνων), της είχαν στερήσει τη συμμετοχή στον τελικό. Στην Οστράβα, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Η σφυροβόλος του Παναθηναϊκού, πιο έμπειρη πλέον και με την τέταρτη καλύτερη επίδοση από τις συμμετέχουσες αθλήτριες, μπήκε αποφασισμένη και με βολή στα 56.29μ. στην πρώτη της προσπάθεια «καπάρωσε» ουσιαστικά το ασημένιο μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά όσους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για σπουδαία αθλήτρια, με λαμπρό μέλλον.

Λίγο αργότερα, η μικρή απλά βελτίωσε την επίδοσή της (56.32μ.) και διατηρήθηκε πίσω από την ανίκητη Ρουμάνα Μπιάνκα Πέριε, που έστειλε τη σφύρα στα 64,61μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στο τρίτο σκαλί  του βάθρου ανέβηκε η Σλοβένα Μπάρμπαρα Σπίλερ με 55.97μ.

«Το καλύτερο που μπορούσα»
Μετά το τέλος του αγώνα η Παπαδοπούλου δε θα μπορούσε παρά να πλέει σε πελάγη ευτυχίας για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Το αργυρό μετάλλιο ήταν αντικειμενικά το καλύτερο δυνατό που μπορούσα να πετύχω εδώ. Θα μπορούσα βέβαια να κάνω μεγαλύτερη βολή, αλλά η θέση μου είναι εκείνη που έχει σημασία. Αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου, Μανόλη Μανωλόπουλο, που με βοήθησε όλη τη χρονιά και κατόπιν στην οικογένειά μου, που με στηρίζει» δήλωσε η 17χρονη πρωταθλήτρια.

Από την πλευρά του ο κ. Μανωλόπουλος είπε: «Η Ανδριάνα είναι χαρισματική αθλήτρια, με σπουδαία σωματικά προσόντα και μπορεί να φέρει πολλές ακόμη επιτυχίες για το μέλλον. Περιμέναμε ένα μετάλλιο, αλλά υπολόγιζα ότι για τη δεύτερη θέση θα χρειαζόταν καλύτερη βολή. Είμαστε, όμως, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα».

Τα αποτελέσματα του τελικού: 1. Μπιάνκα Πέριε (Ρουμανία) 64.61μ., 2. Ανδριάνα Παπαδοπούλου-Φατάλα (Ελλάδα) 56.32μ., 3. Μπάρμπαρα Σπίλερ (Σλοβενία) 55.97μ., 4. Μαράικε Νάνεν (Γερμανία) 55.07μ., 5. Έστερ Νέμεθ (Ουγγαρία)                55.00μ., 6. Αλίνα Καστρόβα (Λευκορωσία) 54.89μ., 7. Καρίνα Φρολόβα (Ρωσία) 54.01μ., 8. Σούο Λι (Κίνα) 53.57μ.